![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Durerea tot este, tot treci prin ea, dar in loc sa urli ingrozita, te poti lupta cu ea, e o munca crunta oricum, dar are rostul ei. Citat:
Pe langa acestea pana sunt si altele necunoscute. La aceeasi femeie, nasterile pot fi foarte diferite una de alta. Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ceea ce inveti prin cursurile de "nastere fara dureri" nu anuleaza durerea, ci te ajuta sa intelegi ce se petrece si sa o poti infrunta. Daca lipseste groaza (pe care durerea foarte mare o aduce), organismul reactioneaza mai bine la efortul pe care il are de facut. Daca domina frica si gravida incepe sa se zbata, energia corpului va fi consumata de muschii necesari luptei si fugii iar uterul nu face parte dintre ei. Asa ca se reduce eficienta travaliului, durerea se prelungeste, groaza la fel, copilul resimte totul si pana la urma pot aparea complicatii care sa puna in pericol viata mamei si a copilului...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si da, Cristina, Zaharia spune ca daca vrei sa ajungi la sfintenie te vei 'infrana' de la potolirea durerii, in mod ideal, complect. Deci, eu inteleg ca spune si ca o femeie ortodoxa serioasa refuza si gimnastica prenatala.. Imi pare rau Zaharia dar asta rezulta din ceea ce pronezi.
|
||||
|
||||
![]()
Din presupuneri este greu sa intelegi ce este totusi o nastere-ma gandeam si eu la barbatii care se dau atotstiutori in domeniu. Numai cine a trecut prin asa ceva intelege.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
|||
|
|||
![]()
Da! De aceea spuneam mai sus ca nu le-as judeca pe cele care aleg ceariana ca sa evite unele dureri, desi eu nu am ales calea asta.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cezariana este o operatie, are riscurile ei si pentru mama si pentru copil. Este minunata atunci cand astfel se salveaza viata mamei si a copilului. Riscurile de complicatii postoperatorii, necesitatea de a sta niste zile/saptamani la ATI sunt minore pe langa imensul beneficiu de salvare a vietii. Pentru ca este o interventie majora, nu este cazul sa fie luata in considerare ca alternativa la nasterea naturala, pentru care organismul femeii este pregatit. Este ca si cum am lua ca alternativa histerectomia (indepartarea uterului) ca sa scapam de durerile si disconfortul adus de menstruatie. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Cristina multumesc ptr explicatii…… La prima nastere nu am dat atentie la ce se intampla injurul meu , totul era nou si trebuia sa fac fata, dar la al doilea copil stiam ce sa fac si am putut privi in jurul meu si am vazut mamici care erau la prima nastere , se vedea durerea cumplita pe fata lor ( nu mai intru in detalii ca nu are rost…) si totusi la o zi sau doua dupa radiau de fericire si nimic din comportamentul lor nu dadea de inteles ca le-ar fi marcat cumva suferinta aducerii pe lume a unui copil , ba dimpotriva isi faceau planuri cum sa faca fata si la urmatorul, acum stiind mult mai bine ce aveau de facut…… Maicuta Domnului ne ajuta pe toate in acele momente indiferent daca –I cerem sau nu ajutorul. Numai stiu unde am citit , dar daca femeia ar tine minte suferinta nasterii putine s-ar mai incumeta sa nasca a adoua oara……eu asa cred….. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Crede-ma ca dupa prima nastere, de cate ori ma intreba cineva cum a fost mi se inclestau maselele si nu puteam sa zic decat ca copilul a fost mare si eu mica... asta luni in sir. Aproape un an dupa prima nastere cand eram singura si imi aminteam prin ce am trecut, ajungeam sa am iar contractii dureroase de ma zvarcoleam in pat. Si acum ma strange peste solduri cand vorbesc de prima nastere. Nu mai zic ce ganduri "prietenoase" aveam atunci pentru Dumnezeu sau ce sentimente cand ma uitam la icoana Maicii Domnului care nascuse fara dureri... Sa mai leg vreo rugaciune... doar gemete si vaiete. Si in clipa in care as fi pupat picioarele cui mi-ar fi propus cezariana, moasa mi-a zis sa trec pe masa ca nasc... cu cateva urlete (de care sunt mandra pentru ca nu imi inchipuiam vreodata ca am atata forta in mine sa emit sunete atat de puternice) a venit si bebe. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
ceaiuri pt. femei | taluta | Generalitati | 1 | 14.03.2011 20:14:52 |
Am dureri ingrojitoare pe partea stanga | emiliulia | Umanitare | 55 | 22.09.2010 16:01:49 |
Valoarea unei femei | zoridezi | Generalitati | 3 | 31.05.2010 13:28:16 |
Pentru femei | Florin Liviu | Generalitati | 2 | 20.05.2010 10:20:00 |
Prietena mea ia anticonceptionale numai ptr dureri | alinu | Generalitati | 41 | 21.07.2009 01:01:50 |
|