Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Minuni ale Ortodoxiei > Intamplari adevarate
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.08.2010, 13:09:45
cristina2012's Avatar
cristina2012 cristina2012 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.04.2006
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Samy02 Vezi mesajul
Am incercat sa inteleg si eu ceva din topicul asta si nu am reusit. Ceea ce stiu cu certitudine este ca femeia trebuie sa nasca natural ,nu cred ca poate sa aleaga?
Femeia poate sa aleaga, dar nu ceva ce este riscant pentru santatatea ei sau a copilului. Poate sa aleaga sa participe la cursurile de nastere fara dureri si sa aplice ce invata acolo, poate apela la ajutorul sotului sau mamei, sau unei prietene care sa o ajute in travaliu, poate folosi dusuri calde sau reci, presopunctura pentru a grabi travaliul, poate alege diferite metode de reducere a durerilor (in Romania exista doar lamaze, in alte tari sunt si altele chiar f. interesante).
Durerea tot este, tot treci prin ea, dar in loc sa urli ingrozita, te poti lupta cu ea, e o munca crunta oricum, dar are rostul ei.

Citat:
De ce unele femei au dureri mai mari la nastere decat altele?.....nu stiu ….eu cred ca poate fi luat si drept un canon…..
Exista o multime de motive biologice: varsta mamei (femeile mai tinere nasc mai usor), numarul nasterilor (de obicei prima este cea mai grea), starea de sanatate, dimensiunile copilului, pozitia copilului, felul in care este colul, tonusul muscular, etc.
Pe langa acestea pana sunt si altele necunoscute. La aceeasi femeie, nasterile pot fi foarte diferite una de alta.

Citat:
Multe mamici cu care am vorbit ,mi-au spus ca au uitat repede durerea, mogaldeata nascuta te face sa uiti de tot ce-ai patimit pana atunci…..
Pacat ca multe mamici aleg cezariana de frica ….frica de durere….frica ca cel mic poate patii ceva…..dar mai e o vorba:” de ce tie frica tot nu scapi…….”
Depinde de nastere. Cand se uita repede durerea, inseamna ca nu a fost asa de mare. Eu nu cred ca voi uita vreodata durerile de la prima nastere.
Reply With Quote
Vechi 11.08.2010, 13:53:38
coralina's Avatar
coralina coralina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristina2012 Vezi mesajul
Femeia poate sa aleaga, dar nu ceva ce este riscant pentru santatatea ei sau a copilului. Poate sa aleaga sa participe la cursurile de nastere fara dureri si sa aplice ce invata acolo, poate apela la ajutorul sotului sau mamei, sau unei prietene care sa o ajute in travaliu, poate folosi dusuri calde sau reci, presopunctura pentru a grabi travaliul, poate alege diferite metode de reducere a durerilor (in Romania exista doar lamaze, in alte tari sunt si altele chiar f. interesante).
Durerea tot este, tot treci prin ea, dar in loc sa urli ingrozita, te poti lupta cu ea, e o munca crunta oricum, dar are rostul ei.
Din ce scrie Zaharia mai sus inteleg ca aceste cursuri ar trebui interzise sau eventual boicotate de catre biserica deoarece menirea lor contravine blestemului lui Dumnezeu pentru femei.
Vechi 11.08.2010, 14:38:56
cristina2012's Avatar
Senior Member

Implicit

Ceea ce inveti prin cursurile de "nastere fara dureri" nu anuleaza durerea, ci te ajuta sa intelegi ce se petrece si sa o poti infrunta. Daca lipseste groaza (pe care durerea foarte mare o aduce), organismul reactioneaza mai bine la efortul pe care il are de facut. Daca domina frica si gravida incepe sa se zbata, energia corpului va fi consumata de muschii necesari luptei si fugii iar uterul nu face parte dintre ei. Asa ca se reduce eficienta travaliului, durerea se prelungeste, groaza la fel, copilul resimte totul si pana la urma pot aparea complicatii care sa puna in pericol viata mamei si a copilului...
Reply With Quote
Vechi 14.08.2010, 15:40:37
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de coralina Vezi mesajul
Din ce scrie Zaharia mai sus inteleg ca aceste cursuri ar trebui interzise sau eventual boicotate de catre biserica deoarece menirea lor contravine blestemului lui Dumnezeu pentru femei.
Si de altfel nu este vorba de o porunca: Dumnezeu nu spyune 'ii poruncesc femeii sa nasca in dureri'. Spune ca va naste in dureri din cauza caderii.
Si da, Cristina, Zaharia spune ca daca vrei sa ajungi la sfintenie te vei 'infrana' de la potolirea durerii, in mod ideal, complect. Deci, eu inteleg ca spune si ca o femeie ortodoxa serioasa refuza si gimnastica prenatala.. Imi pare rau Zaharia dar asta rezulta din ceea ce pronezi.
Vechi 14.08.2010, 16:03:50
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit

Din presupuneri este greu sa intelegi ce este totusi o nastere-ma gandeam si eu la barbatii care se dau atotstiutori in domeniu. Numai cine a trecut prin asa ceva intelege.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 18.08.2010, 16:14:33
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Rodica50 Vezi mesajul
Din presupuneri este greu sa intelegi ce este totusi o nastere-ma gandeam si eu la barbatii care se dau atotstiutori in domeniu. Numai cine a trecut prin asa ceva intelege.
Da! De aceea spuneam mai sus ca nu le-as judeca pe cele care aleg ceariana ca sa evite unele dureri, desi eu nu am ales calea asta.
Vechi 21.08.2010, 11:57:20
cristina2012's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Da! De aceea spuneam mai sus ca nu le-as judeca pe cele care aleg ceariana ca sa evite unele dureri, desi eu nu am ales calea asta.
Pentru ca tot s-a intamplat la Giulesti ce s-a intamplat, sa ne gandim ca e foarte posibil ca in sectia de ATI unde a avut loc groaznicul incendiu, sa se fi aflat mult mai multi copii decat ar fi fost sa fie. Sa ma explic: dupa cezariana, adesea copilul are nevoie sa stea un timp la ATI (la o cezariana la termen, destul de putin), dar medicii, pentru confortul personal, fac adesea cezariana programata (adesea solicitata de mama) itr-o zi in care sunt ei de garda si cu cateva (2-4) saptmani inainte de termen. In acest caz copilul va sta mai multe zile la ATI, departe de mama si... nenorociri se mai intampla (nu neaparat incendii), dar ia o infectie din spital, il uita o asistenta in incubator, trebuie alimentat prin gavaj si mama nu e in stare sa se mulga si pierde laptele...

Cezariana este o operatie, are riscurile ei si pentru mama si pentru copil. Este minunata atunci cand astfel se salveaza viata mamei si a copilului. Riscurile de complicatii postoperatorii, necesitatea de a sta niste zile/saptamani la ATI sunt minore pe langa imensul beneficiu de salvare a vietii. Pentru ca este o interventie majora, nu este cazul sa fie luata in considerare ca alternativa la nasterea naturala, pentru care organismul femeii este pregatit. Este ca si cum am lua ca alternativa histerectomia (indepartarea uterului) ca sa scapam de durerile si disconfortul adus de menstruatie.
Reply With Quote
Vechi 21.08.2010, 20:21:11
arwein's Avatar
arwein arwein is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.01.2010
Implicit

Citat:
Pentru ca tot s-a intamplat la Giulesti ce s-a intamplat, sa ne gandim ca e foarte posibil ca in sectia de ATI unde a avut loc groaznicul incendiu, sa se fi aflat mult mai multi copii decat ar fi fost sa fie. Sa ma explic: dupa cezariana, adesea copilul are nevoie sa stea un timp la ATI (la o cezariana la termen, destul de putin), dar medicii, pentru confortul personal, fac adesea cezariana programata (adesea solicitata de mama) itr-o zi in care sunt ei de garda si cu cateva (2-4) saptmani inainte de termen. In acest caz copilul va sta mai multe zile la ATI, departe de mama si... nenorociri se mai intampla (nu neaparat incendii), dar ia o infectie din spital, il uita o asistenta in incubator, trebuie alimentat prin gavaj si mama nu e in stare sa se mulga si pierde laptele...

Cezariana este o operatie, are riscurile ei si pentru mama si pentru copil. Este minunata atunci cand astfel se salveaza viata mamei si a copilului. Riscurile de complicatii postoperatorii, necesitatea de a sta niste zile/saptamani la ATI sunt minore pe langa imensul beneficiu de salvare a vietii. Pentru ca este o interventie majora, nu este cazul sa fie luata in considerare ca alternativa la nasterea naturala, pentru care organismul femeii este pregatit. Este ca si cum am lua ca alternativa histerectomia (indepartarea uterului) ca sa scapam de durerile si disconfortul adus de menstruatie.
Daca prietena mea nu nastea luni, prin cezariana, la Giulesti-(o nastere care se anunta dificila, cu travaliu lung si posibila suferinta fetala la nastere), probabil ca al ei copilas ar fi necesitat supraveghere in ATI si acum era nu acasa, ci in cel mai bun caz la Grigore Alexandrescu. Noi toti din jurul ei ii multumim lui Dumnezeu ca a fost totul cat mai putin traumatizant pentru ambele si nu ma pot impiedica sa spun: le-au ocrotit Dumnezeu si Maica Domnului!
Reply With Quote
Vechi 11.08.2010, 20:29:06
Samy02's Avatar
Samy02 Samy02 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.02.2010
Locație: Romania
Implicit

Citat:
Depinde de nastere. Cand se uita repede durerea, inseamna ca nu a fost asa de mare. Eu nu cred ca voi uita vreodata durerile de la prima nastere.

Cristina multumesc ptr explicatii……
La prima nastere nu am dat atentie la ce se intampla injurul meu , totul era nou si trebuia sa fac fata, dar la al doilea copil stiam ce sa fac si am putut privi in jurul meu si am vazut mamici care erau la prima nastere , se vedea durerea cumplita pe fata lor ( nu mai intru in detalii ca nu are rost…) si totusi la o zi sau doua dupa radiau de fericire si nimic din comportamentul lor nu dadea de inteles ca le-ar fi marcat cumva suferinta aducerii pe lume a unui copil , ba dimpotriva isi faceau planuri cum sa faca fata si la urmatorul, acum stiind mult mai bine ce aveau de facut……
Maicuta Domnului ne ajuta pe toate in acele momente indiferent daca –I cerem sau nu ajutorul. Numai stiu unde am citit , dar daca femeia ar tine minte suferinta nasterii putine s-ar mai incumeta sa nasca a adoua oara……eu asa cred…..
Reply With Quote
Vechi 12.08.2010, 00:21:28
cristina2012's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:

Numai stiu unde am citit , dar daca femeia ar tine minte suferinta nasterii putine s-ar mai incumeta sa nasca a adoua oara……eu asa cred…..
Eh si ce daca tin minte suferinta nasterii... ce sa faca altceva decat sa nasca, ca doar n-or avorta?

Crede-ma ca dupa prima nastere, de cate ori ma intreba cineva cum a fost mi se inclestau maselele si nu puteam sa zic decat ca copilul a fost mare si eu mica... asta luni in sir. Aproape un an dupa prima nastere cand eram singura si imi aminteam prin ce am trecut, ajungeam sa am iar contractii dureroase de ma zvarcoleam in pat. Si acum ma strange peste solduri cand vorbesc de prima nastere. Nu mai zic ce ganduri "prietenoase" aveam atunci pentru Dumnezeu sau ce sentimente cand ma uitam la icoana Maicii Domnului care nascuse fara dureri... Sa mai leg vreo rugaciune... doar gemete si vaiete. Si in clipa in care as fi pupat picioarele cui mi-ar fi propus cezariana, moasa mi-a zis sa trec pe masa ca nasc... cu cateva urlete (de care sunt mandra pentru ca nu imi inchipuiam vreodata ca am atata forta in mine sa emit sunete atat de puternice) a venit si bebe.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
ceaiuri pt. femei taluta Generalitati 1 14.03.2011 20:14:52
Am dureri ingrojitoare pe partea stanga emiliulia Umanitare 55 22.09.2010 16:01:49
Valoarea unei femei zoridezi Generalitati 3 31.05.2010 13:28:16
Pentru femei Florin Liviu Generalitati 2 20.05.2010 10:20:00
Prietena mea ia anticonceptionale numai ptr dureri alinu Generalitati 41 21.07.2009 01:01:50