![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Crucea ocupa un loc extrem de important in cultul divin public si particular al Bisericii Ortodoxe. Pe langa semnul crucii reprezentat iconografic sau sculptat pe care il intalnim in biserici si in casele credinciosilor, Biserica a randuit doua mari sarbatori ale Sfintei Cruci in cursul anului bisericesc: Inaltarea Sfintei Cruci si Duminica Sfintei Cruci (a treia din Postul Mare).
Acest lucru nu face decat sa arate ca in Biserica Ortodoxa se adevereste cuvantul Sfantul Apostol Pavel "mie sa nu-mi fie a ma lauda decat numai in crucea Domnului". Aceasta perspectiva asupra rolului si importantei Sfintei Cruci este caracteristica Ortodoxiei. |
|
|||
|
|||
![]()
Dar nu o cinsteste! Exemplele sunt doar ca sa para ca nu se deosebesc cu nimic de Ortodoxie ceea ce este fals!
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Crucea a devenit sfanta prin Sangele Mantuitorului care a curs pe ea! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mai ales bisericile baptiste americane cred ca tin neaparat sa nu se deosebeasca cu nimic de Ortodoxie ![]() In cazul in care au auzit de ea. |
|
|||
|
|||
![]()
De ce ar vrea baptistii '' sa para ca nu se deosebesc cu nimic de Ortodoxie''?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Nu trebuie să-i judecăm prea aspru pe (neo)protestanți fiindcă nu au cultul crucii. Ca și inexistența cultului sfinților și altele, cauza comună a tuturor acestor lipsuri este reducerea fundamentului credinței la Biblie. Aceasta este adevărata eroare protestantă, iar lipsa cinstirii Crucii este una din multele consecințe. Dar, în mintea noastră, în loc de un singur rejet, apar astfel mai multe.
Este foarte dificil, pentru cei care se bazează numai pe Biblie, să găsească fundament pentru cultul Crucii, al Sfinților, pentru pururea fecioria Maicii Domnului și altele. Toate acestea s-au cristalizat și s-au dezvoltat în primele veacuri ale creștinismului, în perioada patristică. Mereu se întâmplă la fel: pentru fiecare grup care se desprinde de Biserică, tradiția "îngheață" la altă oră. În cazul neoprotestanților, a înghețat la ora apostolilor.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Imi aduc aminte cand Iisus Hristos a stat la masa cu vamesii si pacatosii! cand fariseii i-au reprosat EL a raspuns: "n-am venit să chem pe drepți, ci pe păcătoși la pocăință." Sa lasam pe Dumnezeu sa faca ce are de facut, sa nu incercam sa facem noi ceea ce nu-i treaba noastra: "El însă a zis: Nu, ca nu cumva, plivind neghina, să smulgeți odată cu ea și grâul. 30. Lăsați să crească împreună și grâul și neghina, până la seceriș, și la vremea secerișului voi zice secerătorilor: Pliviți întâi neghina și legați-o în snopi ca s-o ardem, iar grâul adunați-l în jitnița mea." |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ai trecut la baptisti, penticostalule?.... Eu stiu sigur ca voi nu dati doi bani pe Crucea cea Sfanta.... Iarta-ma, n-am vrut sa par prea aspra...
|
|||
|
|||
![]()
Nu, eu penticostal m-am nascut si penticostal vreau sa mor :))
Dumneavoastra cum stati cu convertirea? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Biblia fara numele lui Iisus Hristos | delia31 | Despre Sfanta Scriptura | 10 | 23.04.2012 13:06:25 |
Sa nu uitam ca Domnul Iisus Hristos este acum pe Cruce | Adriana Cluj | Rugaciuni | 7 | 13.04.2012 17:02:34 |
Simbolul de Credinta in Bisericile Protestante | georgeval | Biserici Protestante | 15 | 03.07.2010 17:49:34 |
Credeti ca exista mantuire fara Hristos? | lacrimi | Despre Sfanta Scriptura | 57 | 22.02.2010 22:39:35 |
Cele 7 cuvinte rostite de Hristos pe cruce | georgeval | Generalitati | 21 | 14.04.2009 23:07:36 |
|