Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.08.2010, 11:53:00
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sergiu Vezi mesajul
Crestinismul sporeste mai bine fara TV, deci nu ar fi o problema.
"stat la rand la lapte de la 4 dimineata" - mai mult de jumatate de zile dintr-un an sunt zile de post, deci iata ca ati fi stat mai putin la coada.
In ce priveste foamea aceasta a fost specifica Romaniei, intrebati pe cineva din R. Moldova cum era cu alimentele pe timpul comunismului. Sau intrebati cum a fost cu alimentele in RDG, Cehoslovacia, Ungaria, Polonia, Iugoslavia etc Nicaieri in Europa nu a insemnat comunismul infometare dupa anii 50. Problema in comunism era daca erai din elite. Daca erai taran puteai sa-ti botezi copiii oricand vroiai. Eu am fost botezat fara probleme. Parintii mei s-au cununat in biserica. Si nici macar nu erau tarani, doar nu erau membri de partid.
Chiar si elitele isi botezau copiii chiar daca pentru asta trebui sa mearga mai stiu eu la ce manastire sau colt de tara.
Daca ma gandesc bine pe vremea lui Ceausescu se gasea peste din belsug ,acum nu ni-l mai putem permite .
Iar legumele cu carne se gaseau ,acum congelam mazarea si fasolea verde pentru iarna ,atunci pastram carnea si aruncam legumele.
Era rau pentru ca nu aveai libertate de exprimare ,in fiecare loc de munca era infiltrat cate un turnator .
Iarna caldura era data rationalizat si curentul electric la fel ,cel putin incepand cu anul 1985.
Reply With Quote
Vechi 16.08.2010, 17:53:07
sergiu's Avatar
sergiu sergiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.06.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Era rau pentru ca nu aveai libertate de exprimare ,in fiecare loc de munca era infiltrat cate un turnator .
Acum ne putem injura conducatorii toata ziua. Dar ne ajuta oare la ceva?

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Casatoria intre cumnati COSMINA Generalitati 18 26.02.2019 02:13:29
Comunism¡? CristArg Generalitati 32 07.01.2011 14:51:01
Socialsim si comunism crestin Stefan500 Generalitati 7 11.10.2010 00:54:10
intre cer si pamant floaredecolt Generalitati 1 31.03.2008 13:24:00
Diferente intre B.O. si B.C. Laurentiu Biserica Romano-Catolica 44 11.12.2007 19:15:09