Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.08.2010, 20:11:40
georgiana.gabriela georgiana.gabriela is offline
Member

Data înregistrării: 25.07.2010
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Nu, nu, nu. Marea majoritate a protestantilor adera la doctrina Trinitatii, exact asa cum o intelegem noi (catolicii) si dumneavoastra (ortodocsii).
Ai dreptate, nu am zis ca toate sectele au tiparul pe care eu l-am evidentiat in acele randuri.
De asemenea, catolicismul nu este secta, Biserica Catolica si Biserica Ortodoxa sunt biserici surori, desi difera unele invataturi, pentru ca ambele au format la inceput Crestinismul, si il mai formeaza si acum, insa separat. Adica la inceput ambele unite se numeau Crestinism, pana in 1054. Insa prtestantismul este secta pentru ca s-a rupt de Biserica mama. Sectele, chiar daca unele cred in Mantuitorul Iisus, nu sunt crestini, pentru ca nu respecta toate invataturile lui Hristos, si mai ales pentru ca nu respecta Crucea, Sfintii, si pe Maica Domnului.

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Exista, e adevarat, Martorii lui Iehova, si mormomii, si diverse alte culte unitariene; pentru ei e valabil ce ati scris dumneavoasta mai sus.
La ei ma refeream in special cand am scris ceea ce am scris mai sus, pentru ca stiam ca este valabil la cineva dintre ei, dar stiam si ca la altii nu este valabil. Eu am spus despre secte in general. Adica am imbinat aspecte din fiecare, pentru a arata ca ei difera de noi.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Biserica Nestoriana sau "Asiriana a Rasaritului": o biserica a martirilor! Theodor_de_Mopsuestia Alte Religii 73 03.04.2012 19:34:08
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42