![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Insa ideea cu pur si corcit e cam exagerata...dar ca sa nu ma mai lungesc pe subiect fie ca tine...insa cati sunt astia comparativ cu restul? Am colindat prea mult Romania, am avut de-a face cu tot felul de paturi sociale...insa toate adunate, repet: cand am tras linie si m-am gandit, nu am gasit motiv pentru care sa mai vreau sa raman in tara asta...sa imi mai doresc sa fiu romanca si sa pot spune asta cu fruntea sus. Daca acum sunt ce sunt aici si am castigat increderea si respectul celor din jur care tin la mine, nu este pentru ca sunt romanaca ci pentru ca am demonstrat ca sunt OM ca si ei...pentru ca sunt romanca am avut doar de suferit si inca mai am datorita legilor acestei tari impuse doar romanilor si bulgarilor...dar pt mine nimic nu este intamplator...Dumnezeu va hotari in continuare ce va fi asa cum a facut in toata viata mea.
|
||||
|
||||
|
Sa nu-ti fie rusine niciodata cu originea ta ! E ca o tradare a neamului in care te-ai nascut! Nicaieri nu-i mai frumos ca acasa!
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
|
|||
|
|||
|
Romania este o tara frumoasa, dar nu e vorba doar de frumusetea ei. Toti cu care am vorbit, romani plecati de mai multi sau mai putini ani, cand perspectiva de a reveni in Romani era aproape nula, cand au avut ocazia sa revina in tara au fost fericiti! Aveau aici de toate, doar sufletul nu avea odihna. Si eu am de toate, dar cand revin in tara intineresc cu 10 ani! Ori peisaje frumoase am vazut si in Grecia si in Azore si in multe alte locuri.
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Am trait si momente de genul acesta...dar am trecut repede peste cand mi-am revazut iar familia si tot ce mi-a fost candva drag.
|
||||
|
||||
|
Pentru voi, cei departe de casa, este destul de greu, dar dragostea de Dumnezeu si ajutorul lui va tin!
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Slava Domnului! Si asta nu inseamna ca isi neaga neaparat originile sau isi dispretuiesc tara de origine (din contra). Pur si simplu s=au integrat unde stau. Ii multulmesc lui Dumnezeu ca m=a ajutat sa traiesc asta.
|
||||
|
||||
|
Scuze. Am prezentat un punct de vedere. Nu-mi imaginez cum ar fi sa fiu plecata departe de casa, de cei dragi.
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Aici nu mai exista mama, tata, frate, sora, prieteni, cunostinte care sa te ajute sau sa-ti faca favoruri. Aici singurul care te ajuta e Bunu Dumnezeu si Maica Domnului. Doamne ajuta. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Dar se poate intampla daca pleci foarte tanar ca cei dragi sa fie in mare parte si in noua tara...
| emigrare |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Incinerarea este un pacat? | rainer_ligia | Eutanasia | 108 | 06.03.2013 21:01:52 |
| Este pacat? | nicusor3 | Intrebari utilizatori | 50 | 03.02.2013 22:50:31 |
| Este iluzionismul pacat? | Bunl | Generalitati | 2 | 05.09.2008 01:47:01 |
|
|