![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Exact asta subliniam si eu...
M-a uimit mult sa vad o asemenea intrebare, pe un asemenea forum, ba chiar multi care se declara crestini devotati par a sprijini si comunismul... Asta nu dovedeste decat lipsa de cultura si educatie! Adica am ajuns eu, ateu convins, sa incerc sa-l conving pe crestin ca regimul comunist a fost defavorabil religiei, credintei si educatiei? Si nu m-as enerva chiar la culme daca cei cu care m-as contrazice ar avea o oarecare baza argumentala, ar cunoaste ceva ideologie politica si istorie... Macar cat sa stie ce s-a chemat, de fapt, "comunism". Da' nu, ei o tin pe-a lor, si, vezi Domane, toti sunt analisti politici mai nou si isi dau cu parerea. Am ramas fara cuvinte... Chiar nu ma asteptam la asa ceva pe un forum crestin! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
La varsta asta esti ca un burete care cauta sa absoarba cat mai multe informatii, incercand intr-un final sa-si cristalizeze concluziile. Observ cu sambure de credinta undeva inauntrul tau, iti doresc sa reusesti sa-l cultivi pe teren cat mai fertil atunci cand va veni timpul. Eu nu cred ca esti ateu, cred ca esti agnostic...deocamdata.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Da, ai dreptate in primul rand, pentru ca ar fi un "sambure" de credinta (ca in inima fiecarei persoane, de altfel... omul are nevoie instinctuala de ceva/cineva in care sa creada, s-a demonstrat psihologic). Si, da, ma consider ceva intre agnostic (fara religie) si deist (am fost influentat destul de mult de operele lui Voltaire si Diderot, si in general ale iluminismului)... Sau pot spune ca mi-am format o religie proprie, cu concepte si dogme din diferite curente religioase si filosofice. Conceptul de divinitate pentru mine reprezinta mai mult ceva metaforic, decat supranatural/spiritual. Ar fi binisor spus "Cred in Dumnezeu, insa nu cred ceea ce spune Omul despre Dumnezeu"... Mi-am dat seama ca orice religie a fost inventata ca sa manipuleze, sa controleze masele. Si, totusi, ar fi mult mai rau fara religii! Asta da de gandit! De asta am mentionat in semnatura "aproape ateu". In al doilea rand, daca ai discutat cu "atei" care au ramas blocati si care n-aveau absolut deloc cultura generala si argumente... Afla ca eu nu-i consider atei pe aia. Sunt doar niste baietei frustrati care se cred "cool" daca spun ca nu cred in nimic. Pai cum sa fii ateu daca nu ai macar niste cunostinte elementare de teologie si istoria religiilor?? Ce argumente ai avea sa negi sau nu Divinitatea? Eu am un var care a fost calugar, iar acum a inaintat in grad (este preot-ieromonah... scuze daca n-am scris bine, dar "gradele" manastiresti nu prea le cunosc). De multe ori cand ne intalnim incepem cate o discutie prieteneasca contradictorie... si discutam, si discutam... ore intregi. Dar nu s-a intamplat sa epuizeze vre-unul dintre noi argumentele! In fine, important este ca ne intelegem foarte bine, si ne respectam unul altuia convingerile. In al treilea rand iti multumesc pentru remarca Citat:
De unde stii ca citesc mult? Nu am spus niciodata asta... :) Nu e nevoie sa raspunzi, ca oricum suntem cam "off-topic"... Mi-a parut bine de "mica" conversatie, dar n-am dormit deloc azi-noapte si mai am putin si adorm pe tastatura! Deci o sa cam plec... La revedere si toate cele bune! Cat despre alti simpatizanti ai "roscatilor", sa-mi dea mesaj privat sau sa scrie aici, ca le explic eu in detalii ce-a fost ala "comunism". Last edited by Mar1vs; 17.08.2010 at 23:49:05. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu mai bine citesti tu despre genocidul comunist? Doar doua exemple iti dau: Pitesti si canal. Si ma simt oribil ca nu pot mentiona toate atrocitatile regimului pe care il regreti. Oi fi enumerat tu niste lucruri bune facute de comunisti si cred ca nimeni nu le poate contesta. Problema e ca vestul pe care il critici a facut lucruri mult mai bune si fara vreun genocid si fara sa-si extermine elita satelor sau intelectuala. Ce avem noi mai bun sau mai mult decat vestul capitalist? Autostrazi nu, industrie nu, vreo cercetare de varf nu (codoi remember?), agricultura nu. Avem in schimb o mentalitate de cersetor. Totul sa vina de sus si noi sa n-avem niciun merit. Vrem salarii mari si vrem sa nu ne obosim la munca, vrem sa iesim la pensie repede si pensia sa fie cat mai mare, vrem sa avem conditii in spitale si scoli, vrem si biserici, dar pentru toate astea cine munceste? Comunismul iti dadea casa si serviciu garantat iar tu nu trebuia sa faci mai nimic. Mentalitatea asta de D-l Goe ar trebui decimata inainte sa avem pretentii. Cei care regreta comunismul pot oricand sa stea flamanzi in frig. Acum nu te mai pandeste militia ca pe vremuri dar cu putina paranoia se rezolva si aspectul asta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citeste "CONFESIUNILE UNUI ASASIN ECONOMIC " de john perkins si ai sa afli.Ai sa afli ca spunea adevarul ceausescu atunci cand da vina pe agenturile straine.De ele incerca sa ne apere.Era f. bine informat si slujit de oameni f. destepti numai ca unii dintre ei s-au dovedit tradatori de neam. Cei pe care-i cainezi tu s-au nascut dintru inceput cu averi ? Asa i-a lasat dumnezeu? Oare dobandirea averilor este esenta VIETII sau IUBIREA APROAPELUI? Prin iubirea aproapelui au devenit ,prin secole, bogati? NU ne invata ortodoxia ca trebuie impartite averile cu semenii?? Iata deci ca ERAU MAI APROAPE COMUNISTII DE SFANTA INVATATURA DECAT capitalistii !! Si cu aceasta imi inchei seria interventiilor pe acest forum . |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2) acesta e un mod de gandire crestina?? Imi pare rau dar aici pierd timpul .dumnezeu sa va lumineze! |
|
|||
|
|||
![]()
Comunismul era o religie de tip faraonic. Trebuie sa-ti explic de ce?
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Totusi comunismul a ucis fara discernamant. De ce simpatizezi cu niste criminali? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Casatoria intre cumnati | COSMINA | Generalitati | 18 | 26.02.2019 02:13:29 |
Comunism¡? | CristArg | Generalitati | 32 | 07.01.2011 14:51:01 |
Socialsim si comunism crestin | Stefan500 | Generalitati | 7 | 11.10.2010 00:54:10 |
intre cer si pamant | floaredecolt | Generalitati | 1 | 31.03.2008 13:24:00 |
Diferente intre B.O. si B.C. | Laurentiu | Biserica Romano-Catolica | 44 | 11.12.2007 19:15:09 |
|