Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.08.2010, 23:03:57
Mar1vs Mar1vs is offline
Banned

Data înregistrării: 17.08.2010
Locație: Piatra Neamt
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Urât să vedem propagandă comunistă pe un forum creștin.
Exact asta subliniam si eu...
M-a uimit mult sa vad o asemenea intrebare, pe un asemenea forum, ba chiar multi care se declara crestini devotati par a sprijini si comunismul... Asta nu dovedeste decat lipsa de cultura si educatie!

Adica am ajuns eu, ateu convins, sa incerc sa-l conving pe crestin ca regimul comunist a fost defavorabil religiei, credintei si educatiei? Si nu m-as enerva chiar la culme daca cei cu care m-as contrazice ar avea o oarecare baza argumentala, ar cunoaste ceva ideologie politica si istorie... Macar cat sa stie ce s-a chemat, de fapt, "comunism".
Da' nu, ei o tin pe-a lor, si, vezi Domane, toti sunt analisti politici mai nou si isi dau cu parerea.

Am ramas fara cuvinte... Chiar nu ma asteptam la asa ceva pe un forum crestin!
Reply With Quote
Vechi 17.08.2010, 23:09:46
Nicole_Alma's Avatar
Nicole_Alma Nicole_Alma is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.07.2010
Locație: Norvegia, dar romanca in suflet
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mar1vs Vezi mesajul

Nicole, cand am citit "pentru un ateu..." am zambit... Majoritatea ateilor pe care ii cunosti nu stiu sa sutina un punct de vedere?? Sau nu au nicio notiune despre religie/teologie si trecutul ei?? Aia nu-s atei...
In fine, multumesc pentru complimet.
Ambele variante. In general cand discut cu un ateu pe teme religioase, in general discutia se blocheaza la un moment dat din lipsa de argumente (din partea lui, evident). De asemenea te admir pt notiunile de religie pe care le ai si pt. faptul ca citesti mult.
La varsta asta esti ca un burete care cauta sa absoarba cat mai multe informatii, incercand intr-un final sa-si cristalizeze concluziile. Observ cu sambure de credinta undeva inauntrul tau, iti doresc sa reusesti sa-l cultivi pe teren cat mai fertil atunci cand va veni timpul. Eu nu cred ca esti ateu, cred ca esti agnostic...deocamdata.
Vechi 17.08.2010, 23:44:14
Mar1vs Mar1vs is offline
Banned

Locație: Piatra Neamt
Religia: Alta confesiune
Smile

Citat:
În prealabil postat de Nicole_Alma Vezi mesajul
Ambele variante. In general cand discut cu un ateu pe teme religioase, in general discutia se blocheaza la un moment dat din lipsa de argumente (din partea lui, evident). De asemenea te admir pt notiunile de religie pe care le ai si pt. faptul ca citesti mult.
La varsta asta esti ca un burete care cauta sa absoarba cat mai multe informatii, incercand intr-un final sa-si cristalizeze concluziile. Observ cu sambure de credinta undeva inauntrul tau, iti doresc sa reusesti sa-l cultivi pe teren cat mai fertil atunci cand va veni timpul. Eu nu cred ca esti ateu, cred ca esti agnostic...deocamdata.
:) Mersi mult!
Da, ai dreptate in primul rand, pentru ca ar fi un "sambure" de credinta (ca in inima fiecarei persoane, de altfel... omul are nevoie instinctuala de ceva/cineva in care sa creada, s-a demonstrat psihologic). Si, da, ma consider ceva intre agnostic (fara religie) si deist (am fost influentat destul de mult de operele lui Voltaire si Diderot, si in general ale iluminismului)... Sau pot spune ca mi-am format o religie proprie, cu concepte si dogme din diferite curente religioase si filosofice. Conceptul de divinitate pentru mine reprezinta mai mult ceva metaforic, decat supranatural/spiritual. Ar fi binisor spus "Cred in Dumnezeu, insa nu cred ceea ce spune Omul despre Dumnezeu"... Mi-am dat seama ca orice religie a fost inventata ca sa manipuleze, sa controleze masele.
Si, totusi, ar fi mult mai rau fara religii! Asta da de gandit!

De asta am mentionat in semnatura "aproape ateu".

In al doilea rand, daca ai discutat cu "atei" care au ramas blocati si care n-aveau absolut deloc cultura generala si argumente... Afla ca eu nu-i consider atei pe aia. Sunt doar niste baietei frustrati care se cred "cool" daca spun ca nu cred in nimic.
Pai cum sa fii ateu daca nu ai macar niste cunostinte elementare de teologie si istoria religiilor?? Ce argumente ai avea sa negi sau nu Divinitatea?

Eu am un var care a fost calugar, iar acum a inaintat in grad (este preot-ieromonah... scuze daca n-am scris bine, dar "gradele" manastiresti nu prea le cunosc). De multe ori cand ne intalnim incepem cate o discutie prieteneasca contradictorie... si discutam, si discutam... ore intregi. Dar nu s-a intamplat sa epuizeze vre-unul dintre noi argumentele!
In fine, important este ca ne intelegem foarte bine, si ne respectam unul altuia convingerile.

In al treilea rand iti multumesc pentru remarca
Citat:
În prealabil postat de Nicole_Alma Vezi mesajul
De asemenea te admir pt notiunile de religie pe care le ai si pt. faptul ca citesti mult.
:D
De unde stii ca citesc mult? Nu am spus niciodata asta... :)

Nu e nevoie sa raspunzi, ca oricum suntem cam "off-topic"... Mi-a parut bine de "mica" conversatie, dar n-am dormit deloc azi-noapte si mai am putin si adorm pe tastatura! Deci o sa cam plec...
La revedere si toate cele bune!

Cat despre alti simpatizanti ai "roscatilor", sa-mi dea mesaj privat sau sa scrie aici, ca le explic eu in detalii ce-a fost ala "comunism".

Last edited by Mar1vs; 17.08.2010 at 23:49:05.
Reply With Quote
Vechi 18.08.2010, 08:11:34
sigfrid22 sigfrid22 is offline
Banned

Implicit

Citat:
Comunismul nu aduce decât sărăcie și opresiune. Chiar dacă s-a reușit plata datoriei externe, rezervele țării au fost secătuite complet. Necazurile în care ne zbatem acum se datorează perioadei de comunism, nu capitalismului. Industria creată de comuniști era o industrie fantomă, care nu producea decât pentru alte state cu economii fantomă. Nu era competitivă și nu e de mirare că a dispărut după 1989.

Cuba și Korea de Nord vor deveni tot mai sărace, mai izolate și oamenii vor începe să moară de foame dacă refuză contactele cu exteriorul.

Comunismul convine oamenilor leneși, care vor ca statul să le dea totul și care nu suportă ca alții să devină mai înstăriți, deci este o dorință egoistă, chiar făcând abstracție de celelalte crime de care este însoțit, lipsa libertății de expresie, persecutarea dușmanilor ideologici sau chiar a oamenilor neimplicați în politică, răpirea averilor.

Adepții comunismului sunt oameni bolnavi de pizmă, vinovați de păcatul hoției (căci asta este naționalizarea), părtași la vărsarea de sânge și celelalte nedreptăți.

Citeste " NISTE TARANI" de Dinu Sararu si ai sa vezi de unde au plecat comunistii si cum au ridicat ei tara asta din intuneric.Nationalizarea a facut un act de dreptate .Nu au dobandit bogatii decat prin inselaciuni si exploatare.Vorbesti de varsare de sange ? atunci ce a fost 1907?Comunismul Convine oamenilor lenesi?Cu lene s-au facut toate cate le-am enumerat in primul mesaj?Stii cum aratau satele si orasele pe timpul regilor?Stii cati nestiutori de carte erau? Comunistii au facut alfabetizarea si au luminat poporul.E drept ca toate hotelurile din statiunile litorale sa fie private? stii cine le-a construit? POPORUL acesta ,ale lui trebuiau sa ramana.Sunt sigura ca va mai veni o NATIONALIZARE!!
Reply With Quote
Vechi 18.08.2010, 08:29:26
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Ai perfecta dreptate! Pacat ce nimeni nu vrea sa raspunda la toate punctele tratate de tine. Spun ca a fost rau in comunism,dar cum a fost inainte?? Daca nu facea comunismul ce a facut aveam acum 25% populatie urbana! Ca sa nu mai zic ca infrastructura ar fi lipsit cu desavarsire. Am facut 100 de miliarde de euro datorie in 20 de ani,daca nu era comunismul deja eram datori vanduti,cred ca am fi datorat o suma de cateva ori mai mare! Si acum tot e bine,sa vedeti ce fa fi in viitor! Si mai spuneati de libertate,veti vedea libertate cand veti avea cipuri sub piele. Va vedi dori comunism in zilele acelea! Luati aminte: prigoana e proape!
Dupa cum vezi au raspuns doar cu vorbe .Eu am dat exemple concrete cu ce s-a realizat. ei stiu doar sa repete ce au auzit despre comunism dar nu vor sa faca o lista cu realizari care se vad!!!peste tot ,intoata tara sunt constructii facute de romani in comunism.Nu se gandesc Unde ar fi locuit daca nu le facea ceausescu case.Daca cei de varsta mea ar sti sa foloseasca acest gen de comunicare s-ar vedea cat sunt de multi cei care gandesc ca noi!Multumesc lui dumnezeu ca mai exista oameni care stiu sa aprecieze corect. Eu n-am sustinut ca era o societate perfecta Ci doar ca afost MULT MAI BINE atunci.
Reply With Quote
Vechi 18.08.2010, 09:17:19
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sigfrid22 Vezi mesajul
Citeste " NISTE TARANI" de Dinu Sararu si ai sa vezi de unde au plecat comunistii si cum au ridicat ei tara asta din intuneric.Nationalizarea a facut un act de dreptate .Nu au dobandit bogatii decat prin inselaciuni si exploatare.Vorbesti de varsare de sange ? atunci ce a fost 1907?Comunismul Convine oamenilor lenesi?Cu lene s-au facut toate cate le-am enumerat in primul mesaj?Stii cum aratau satele si orasele pe timpul regilor?Stii cati nestiutori de carte erau? Comunistii au facut alfabetizarea si au luminat poporul.E drept ca toate hotelurile din statiunile litorale sa fie private? stii cine le-a construit? POPORUL acesta ,ale lui trebuiau sa ramana.Sunt sigura ca va mai veni o NATIONALIZARE!!
Din cate stiu eu Dinu Sararu a fost un securist. La ce te-ai fi asteptat de la un asemenea om? Probabil daca-l citesti si pe Iliescu ai sa vezi ce bun a fost comunismul.
Nu mai bine citesti tu despre genocidul comunist? Doar doua exemple iti dau: Pitesti si canal. Si ma simt oribil ca nu pot mentiona toate atrocitatile regimului pe care il regreti.
Oi fi enumerat tu niste lucruri bune facute de comunisti si cred ca nimeni nu le poate contesta. Problema e ca vestul pe care il critici a facut lucruri mult mai bune si fara vreun genocid si fara sa-si extermine elita satelor sau intelectuala. Ce avem noi mai bun sau mai mult decat vestul capitalist? Autostrazi nu, industrie nu, vreo cercetare de varf nu (codoi remember?), agricultura nu. Avem in schimb o mentalitate de cersetor. Totul sa vina de sus si noi sa n-avem niciun merit. Vrem salarii mari si vrem sa nu ne obosim la munca, vrem sa iesim la pensie repede si pensia sa fie cat mai mare, vrem sa avem conditii in spitale si scoli, vrem si biserici, dar pentru toate astea cine munceste? Comunismul iti dadea casa si serviciu garantat iar tu nu trebuia sa faci mai nimic. Mentalitatea asta de D-l Goe ar trebui decimata inainte sa avem pretentii.

Cei care regreta comunismul pot oricand sa stea flamanzi in frig. Acum nu te mai pandeste militia ca pe vremuri dar cu putina paranoia se rezolva si aspectul asta.
Reply With Quote
Vechi 18.08.2010, 09:43:19
Banned

Implicit

Citat:
Comunismul nu aduce decât sărăcie și opresiune. Chiar dacă s-a reușit plata datoriei externe, rezervele țării au fost secătuite complet. Necazurile în care ne zbatem acum se datorează perioadei de comunism, nu capitalismului. Industria creată de comuniști era o industrie fantomă, care nu producea decât pentru alte state cu economii fantomă. Nu era competitivă și nu e de mirare că a dispărut după 1989.

Cuba și Korea de Nord vor deveni tot mai sărace, mai izolate și oamenii vor începe să moară de foame dacă refuză contactele cu exteriorul.

Comunismul convine oamenilor leneși, care vor ca statul să le dea totul și care nu suportă ca alții să devină mai înstăriți, deci este o dorință egoistă, chiar făcând abstracție de celelalte crime de care este însoțit, lipsa libertății de expresie, persecutarea dușmanilor ideologici sau chiar a oamenilor neimplicați în politică, răpirea averilor.

Adepții comunismului sunt oameni bolnavi de pizmă, vinovați de păcatul hoției (căci asta este naționalizarea), părtași la vărsarea de sânge și celelalte nedreptăți.

Daca tara nu mai avea rezerve de ce se bat si azi sa puna mana pe ce a mai ramas dupa ce au furat 20 de ani? Afla ca din rezerve am trait pana acum Sa vezi ce ne astaepta!!
Citeste "CONFESIUNILE UNUI ASASIN ECONOMIC " de john perkins si ai sa afli.Ai sa afli ca spunea adevarul ceausescu atunci cand da vina pe agenturile straine.De ele incerca sa ne apere.Era f. bine informat si slujit de oameni f. destepti numai ca unii dintre ei s-au dovedit tradatori de neam.
Cei pe care-i cainezi tu s-au nascut dintru inceput cu averi ?
Asa i-a lasat dumnezeu?
Oare dobandirea averilor este esenta VIETII sau IUBIREA APROAPELUI?
Prin iubirea aproapelui au devenit ,prin secole, bogati?
NU ne invata ortodoxia ca trebuie impartite averile cu semenii??
Iata deci ca ERAU MAI APROAPE COMUNISTII DE SFANTA INVATATURA DECAT capitalistii !!
Si cu aceasta imi inchei seria interventiilor pe acest forum .
Reply With Quote
Vechi 18.08.2010, 10:01:38
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
1) Comunismul iti dadea casa si serviciu garantat iar tu nu trebuia sa faci mai nimic. Mentalitatea asta de D-l Goe ar trebui decimata inainte sa avem pretentii.

2) Cei care regreta comunismul pot oricand sa stea flamanzi in frig. Acum nu te mai pandeste militia ca pe vremuri dar cu putina paranoia se rezolva si aspectul asta.
1) Tu iti inchipui ca era dumnezeu comunismul?cum sa nu faci nimic? pai casele cine le facea si la serviciu din ce te plateau daca nu produceai si nu se vindea ceea ce produceai?
2) acesta e un mod de gandire crestina??

Imi pare rau dar aici pierd timpul .dumnezeu sa va lumineze!
Reply With Quote
Vechi 18.08.2010, 12:45:58
ai2 ai2 is offline
Banned

Implicit

Citat:
1) Tu iti inchipui ca era dumnezeu comunismul?
Comunismul era o religie de tip faraonic. Trebuie sa-ti explic de ce?
Citat:
cum sa nu faci nimic? pai casele cine le facea si la serviciu din ce te plateau daca nu produceai si nu se vindea ceea ce produceai?
Chiar nimic nu, dar in general se lasa impresia de productie. Se raportau cifre aberante nu doar false. Casele de le spui, s-au facut prost si inghesuite si fara parcari. Dupa mine asta echivaleaza cu nimic. Plata datoriilor s-a facut cu vanzarea mobilei din casa nu cu o productie reala. S-a infometat populatia, s-a taiat lumina si caldura. Misto sistem! Sa ai parte de el dar lasa-ne pe noi sa alegem altceva.
Citat:
2) acesta e un mod de gandire crestina??
Pai de ce ar fi cat timp eu sunt ateu? Daahhhh!!!
Reply With Quote
Vechi 18.08.2010, 12:46:43
ai2 ai2 is offline
Banned

Implicit

Citat:
Iata deci ca ERAU MAI APROAPE COMUNISTII DE SFANTA INVATATURA DECAT capitalistii !!
Aici ai dreptate!
Totusi comunismul a ucis fara discernamant. De ce simpatizezi cu niste criminali?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Casatoria intre cumnati COSMINA Generalitati 18 26.02.2019 02:13:29
Comunism¡? CristArg Generalitati 32 07.01.2011 14:51:01
Socialsim si comunism crestin Stefan500 Generalitati 7 11.10.2010 00:54:10
intre cer si pamant floaredecolt Generalitati 1 31.03.2008 13:24:00
Diferente intre B.O. si B.C. Laurentiu Biserica Romano-Catolica 44 11.12.2007 19:15:09