Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.08.2010, 16:00:16
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Alimentatia sanatoasa depaseste biologicul. In acest sens, acest act trebuie sa devina mai mult decat schimb de materie si, implicit energie, cu mediul inconjurator. Prin urmare, aritmetica simpla pe baza numarului de calorii, prescrisa de nutritionisti, ne este de folos, dar este loc si de mai bine. Ea nu tine seama de hrana spirituala.

Alimentatia sanatoasa presupune sa primim constant Sfanta Euharistie, sa tinem posturile de peste an si de peste saptamana, sa binecuvantam mancarea inainte prin rugaciunea de inainte de masa, sa nu ne ridicam niciodata satui de la masa, sa multumim lui Dumnezeu pentru "painea cea de toate zilele", sa facem milostenie din cele ce ne prisosesc.

Aceste reguli nu le aflam de la nutritionist, insa, in mod cert numai asa ne hranim sanatos atat trupul, cat si sufletul.
Reply With Quote
Vechi 19.08.2010, 17:45:03
ap2010's Avatar
ap2010 ap2010 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.08.2010
Locație: iasi
Implicit

Organismul nostru ne transmite intotdeauna semnale despre ce este benefic sau nu pentru noi,trebuie doar sa le intelegem.De exemplu,cand glicemia e scazuta simti nevoia sa mananci dulce,in starile de depresie,nu stiu de ce,mananci sarat.Excludem cazul celor care mananca foarte mult,chiar daca nu le este foame,cand au suparari.Deci trebuie sa mananci ceea ce iti place si nu te face sa devii greoi la trup si in gandire.
Reply With Quote
Vechi 19.08.2010, 18:16:58
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Scotianule, multumim de informatii. Mi-ati facut foame, domnule......

Apropo - sfat - a manca sanatos inseamna si a manca atunci cand iti este foame.
Reply With Quote
Vechi 19.08.2010, 19:40:22
Scotianul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Scotianule, multumim de informatii. Mi-ati facut foame, domnule......Apropo - sfat - a manca sanatos inseamna si a manca atunci cand iti este foame.
Recunosc:si mie imi era foame cand am scris si sa recunoastem>romanii erau niste gurmanzi.Nu prea le statea in fire sa-si refuze ceva cand aveau posibilitatea.Cu atat mai fascinanta este povestea de la ce preferau ei si pina la ce consumam noi astazi.Am citit undeva o intimplare cu un sfant(nu mai imi aduc aminte exact despre cine era vorba)care fiind cu inca o persoana in fata unei pesteri i-a spus acelei persoane ca Cel de Sus le lasase de mancare inauntru : peste prajit,apa proaspata,paine,fructe si verdeturi.As spune ca aveau o masa extrem de bine conceputa.Sunt de acord cu sugestia ta

Last edited by Scotianul; 19.08.2010 at 19:43:53.
Reply With Quote
Vechi 05.09.2013, 15:07:20
Steve Works Steve Works is offline
Member

Data înregistrării: 05.03.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marius22 Vezi mesajul
Alimentatia sanatoasa depaseste biologicul. In acest sens, acest act trebuie sa devina mai mult decat schimb de materie si, implicit energie, cu mediul inconjurator. Prin urmare, aritmetica simpla pe baza numarului de calorii, prescrisa de nutritionisti, ne este de folos, dar este loc si de mai bine. Ea nu tine seama de hrana spirituala.
Foarte bine punctat! Subcriu in intregime. Eu cunosc oameni cu o alimentatie foarte sanatoasa care-s lipsiti de energie din cauza unei vieti lipsite de esenta.
Vechi 03.04.2015, 14:03:44
iulian32 iulian32 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 22.09.2014
Implicit

Pentru a fi sanatosi trebuie sa facem si sport (miscare) nu doar sa mancam sanatos.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sa mancam sanatos! Melissa Postul 525 18.09.2024 10:39:24
Otrava pe care o mancam anna21 Generalitati 108 14.02.2012 05:20:29
Mai mancam porc ...sau.. sunsray Spiritualitatea ortodoxa 22 13.12.2011 08:55:36
rugaciuni pentru nasterea de prunci sanatosi lidiap Rugaciuni 10 10.05.2010 22:51:06
ANI MULTI SI SANATOSI SPRE BINELE TUTUROR,PARINTE aez Generalitati 4 08.08.2008 05:55:06