Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #91  
Vechi 14.07.2010, 12:02:48
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Mesaje: 5.411
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ciprian22 Vezi mesajul
Lucrez in domeniul alimentatiei dar nu stiu exact ce efecte au substantele denumite generic (e-uri) asupra organismului uman.Dar le stiu scopul:acela este de a da gust mai bun si mai intens..de a tine preparatul departe de bacterii mai mult timp si de ai pastra aspectul (de vanzare) mai mult timp.Folosesc si produse eco..dar acestea se (strica) mult mai repede si o parte din ele nu sunt atat de bune la gust ca produsele similare non-e.Am inteles de la un prieten care lucreaza in Franta ca mortii lor se degradeaza mai greu si au marit perioada cat nu pot fi mutati din locul de veci..dar nu stiu daca-i basm sau nu.Despre tratamentul naturist nu cred ca va inlocui nici-odata tratamentul medicamentos..Este bun pentru afectiuni usoare si doar in unele cazuri pentru ceva grav.Eu insumi am incercat un tratament naturist recomandat de un "specialist' care nu a dat rezultate iar trsatamentul medicamentos m-a pus pe picioare in cateva zile.Cred ca mai degraba trebuie sa citim printre randuri si sa folosim lucrurile bune nu sa dam cu piciorul in tot ce este nou.Chiar o parte din produsele asazis modificate genetic sunt de calitate mai superioara decat cele clasice din toate punctele de vedere.Trebuie doar sa gasim calea cea mai buna pentru noi.
Cumparati "Biblia alimentara" a lui Mencinicopschi, este de fapt un dictionar al tuturor Eurilor alimentare. Costa 10 lei. De remarcat sa sunt trei categorii de Euri: interzise (cancerigene), tolerabile (dar nu bune) si Euri bune (naturale).

Deci eu prefer sa cumpar acel compot de piersici in care fructele arata triste si neprezentabile decat sa-mi iau compotul care contine acizi si benzoati si tot felul de conservanti. Cititi eticheta inainte de a cumpara orice produs.

Ovidiu Bojor zicea ca insasi pastila de vitamina C este o explozie pentru organism, care dauneaza exagerand in concentratie, continand chestii sintetice si, cel mai important, vitaminele fiind izolate de alte elemente cu care trebuie sa fie in legatura in mod natural. Orice produs consumat trebuie sa fie natural pentru asa-zisa proportie divina de minerale si alte lucruri care-mi scapa; spre exemplu sarea si zaharul sunt bune numai in combinatia originala cu alte minerale, altfel acestea vor fi absorbite din corpul nostru dupa ce le vom consuma, fiind in felul asta nocive.

Dupa o viata de mancat aiurea si nesanatos, e evident ca o boala severa nu va putea fi tratata imediat cu morcovi si mere. Insa exista posibilitatea de schimbare a stilului alimentar, pentru viitor, ca altfel groapa ne va chema inainte de vreme. Cu toate acestea eu sunt impotriva "tratamentelor" pe termen lung cu chimicale. Cand ma uit ca pensionarii isi lasa pensia la farmacie, ma apuca nervii. Dar na, daca asa zice doctorul...
__________________
Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele;
Psalmul 140, 4

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
  #92  
Vechi 14.07.2010, 13:31:46
Jamaica Jamaica is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 13.12.2009
Religia: Ortodox
Mesaje: 358
Implicit

cititi aici despre minciuna cu suplimentele de vitamine!

"""Suplimentele vitaminice sintetice consumate zilnic de milioane de oameni „pentru sănătate“ măresc riscul de deces, concluzionează un nou studiu efectuat de savanți danezi. Acest studiu a fost publicat în Journal of the American Medical Association. Echipa internațională de cercetători condusă de Dr Goran Bjelakovic (de la Copenhagen University Hospital, Danemarca) a revăzut studiile publicate înainte de 2005 cu privire la beta-caroten, vitamina A, vitamine E, vitamina C și seleniu.

Suplimenții alimentari sintetici sunt comercializați ca antioxidanți, iar oamenii îi iau în speranța (naivă, dar mult întărită de reclamele mirobolante) că ei le vor îmbunătăți sănătatea și îi vor proteja împotriva unor boli precum cele de inimă sau cancer, prin eliminarea radicalilor liberi care cauzează „stres de oxidare“, dăunează celulelor și le distrug.

Antioxidanții sunt de asemenea cumpărați ca produse anti-îmbătrânire, pentru că se afirmă în nenumărate reclame că ei încetinesc procesul de îmbătrânire.

Unele studii au indicat că antioxidanții sintetici sunt benefici pentru sănătate, în vreme ce altele, mai ales studii clinice de anvergură, au concluzionat că ei nu au efectele pretinse de producători asupra sănătății, iar în cazul consumului în exces pot fi chiar dăunători.

În acest studiu, Dr. Bjelakovic și colegii săi au efectuat o meta-analiză a cercetărilor și studiilor publicate înainte de octombrie 2005.

Meta-analiza este o metodă științifică de a tria materialele publicate pe baza unui criteriu de calitate care ia în calcul un număr de criterii de siguranță precum potențialul de fraudare intenționată. Apoi, materialele care corespund acestui standard de calitate sunt supuse unui proces statistic, pentru a se stabili dacă ele fac afirmații cu adevărat demne de încredere.

„Cernerea“ se poate efectua pe mai multe niveluri, cu fiecare dintre ele crescând indicele de încredere. Metoda folosită în acest caz a fost elaborată de Cochrane Collaboration, un grup de 6.000 de specialiști în domeniul sănătății care efectuează analize ale studiilor biomedicale și ale altor proiecte de cercetare.

Au fost examinate 815 studii, dintre care doar 68 au trecut de primul nivel al standardului de calitate. La acest nivel, rezultatele au fost neconcludente. Suplimentele păreau să nu aibă nici un efect asupra riscului de deces.

S-a revenit și au fost eliminate încă 21 de studii, fiind păstrate numai acelea care prezentau coeficient foarte scăzut de eroare intenționată. Aceasta a constituit următorul nivel al standardului de calitate.

La acest nivel, rezultatele meta-analizei erau cu totul diferite.

Luată separat, vitamina A mărește riscul decesului cu 16%, beta carotenul cu 7%, ar vitamina E cu 4%. Rezultatele pentru vitamina C nu erau atât de clare, dar luând în considerare cele mai bune studii, a rezultat că aceasta crește riscul de deces cu 6%, luată separat sau în combinație cu alți suplimenți.

Concluzia generală a studiului a fost că cercetările de cea mai bună calitate indică o creștere a risului mortalității în cazul consumului de beta caroten, vitamina A și vitamina E, dar în cazul vitaminei C și al seleniumului, sunt necesare și alte studii.

Un purtător de cuvânt al industriei suplimenților nutritivi a pretins că cercetarea a fost alterată prin faptul că includea studii pe persoane care erau deja bolnave (ori, tocmai acesta este un argument de bun-simț că cercetarea a fost mai mult decât semnificativă și corectă).

Cercetătorii au afirmat că există mai multe motive potențiale pentru aceste rezultate. Unul este acela că radicalii liberi, despre care se credea anterior că ar cauza oxidarea, sunt mai degrabă un produs secundar, decât cauza bolilor. Altul este că ei ar putea juca un rol important în cadrul sistemului imunitar, astfel că eliminarea lor ar fi contraproductivă.

Cercetătorii au subliniat că studiile pe care ei le-au examinat se refereau doar la suplimenți sintetici, astfel că observațiile și concluziile lor nu se aplică la antioxidanții naturali, precum cei ce se găsesc în fructe și în legume. Ei au adăugat că acest studiu este important din motive de sănătate publică, deoarece între 10 și 20 % din populația Europei și a Americii de Nord consumă suplimenți alimentari.

Nutriționiștii afirmă că cea mai bună cale de a e proteja sănătatea este nu consumarea suplimenților alimentari sintetici, care nici măcar nu se asimilează corespunzător, ci o dietă echilibrată, cu destule legume cât mai puțin chimizate, fructe prospete și semințe, pentru a avea un aport suficient de vitamine naturale, cu adevărat asimilabile."""

SURSĂ
"Mortality in Randomized Trials of Antioxidant Supplements for Primary and Secondary Prevention; Systematic Review and Meta-analysis."
Goran Bjelakovic, Dimitrinka Nikolova, Lise Lotte Gluud, Rosa G. Simonetti, and Christian Gluud.
JAMA 2007;297:842-857.
Vol. 297 No. 8, February 28, 2007
Reply With Quote
  #93  
Vechi 14.07.2010, 13:42:58
eodor nastasa's Avatar
eodor nastasa eodor nastasa is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 31.03.2010
Locație: ...
Religia: Ortodox
Mesaje: 1.038
Implicit

Mai, mai, o "droaie" de savantisti ne zic ca...bunicu' lu' io avea mare dreptate...Si ma gandesc, ca mosneagu' isi avea laboratoru' in cocina lu' porcu', unde ranea zilnic, "filozafand" si "experimentand" nutriinti' lu' alimentarea lu' omu'...ajungand la o concluzie de "bun simt", s'anume : cea mai buna "vitamina'i" leguma din batatura, si cea mai buna "leguma'i" carnea lu porcu' din cotet...
__________________
Intunericul este doar absenta Luminii...
Reply With Quote
  #94  
Vechi 16.08.2010, 15:06:18
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Mesaje: 5.411
Implicit Breaking news!

Breaking news!

a) In America [pentru moment numai acolo] va fi ilegal sa cultivi, sa imparti si sa vinzi produse crescute acasa:

http://current.com/13jdn4c

b) In multe state este deja ilegal sa aduni apa de ploaie:

http://current.com/1tjdn4c

Pentru cine nu intelege englezeste: http://translate.google.com/#en|ro|
__________________
Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele;
Psalmul 140, 4

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
  #95  
Vechi 21.08.2010, 22:49:21
Trandafir_Alb's Avatar
Trandafir_Alb Trandafir_Alb is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 19.04.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Mesaje: 153
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Breaking news!

a) In America [pentru moment numai acolo] va fi ilegal sa cultivi, sa imparti si sa vinzi produse crescute acasa:

http://current.com/13jdn4c

b) In multe state este deja ilegal sa aduni apa de ploaie:

http://current.com/1tjdn4c

Pentru cine nu intelege englezeste: http://translate.google.com/#en|ro|


Uooouuuu ! POFTIM ??
__________________
"Iubind, sa notezi jignirile pe apa si binefacerile pe arama"
Reply With Quote
  #96  
Vechi 13.10.2010, 16:59:02
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Mesaje: 5.411
Implicit

http://www.codexalimentarius.net/web/faq_gen.jsp#G12

G11: Are Codex Standards mandatory?

Codex texts are voluntary and non-binding. In international trade disputes, Codex standards and guidelines may be cited as reference texts at the World Trade Organisation (WTO). By introducing legislation and regulation that is consistent with Codex standards and guidelines governments may reduce the risk of being brought before a WTO Disputes Panel. A Government can adopt its own level of protection, e.g. go beyond or stop short of Codex. If a government chooses a higher level of protection, and in the event of a trade dispute, it may be required to justify the sanitary measure corresponding to its chosen level of protection on scientific, health, or other legitimate grounds. In many countries, most food legislation is already consistent with Codex.


G12: What happens if the government of my country does not implement a Codex standard or guideline? Will we receive a sanction by the United Nations?

Codex standards are voluntary and non-binding recommendations and their implementation is not controlled but many governments implement them because they see the benefit of it for their consumers and their trade.
__________________
Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele;
Psalmul 140, 4

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
  #97  
Vechi 26.10.2010, 10:35:34
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Mesaje: 5.411
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
http://www.codexalimentarius.net/web/faq_gen.jsp#G12

G11: Are Codex Standards mandatory?

Codex texts are voluntary and non-binding. In international trade disputes, Codex standards and guidelines may be cited as reference texts at the World Trade Organisation (WTO). By introducing legislation and regulation that is consistent with Codex standards and guidelines governments may reduce the risk of being brought before a WTO Disputes Panel. A Government can adopt its own level of protection, e.g. go beyond or stop short of Codex. If a government chooses a higher level of protection, and in the event of a trade dispute, it may be required to justify the sanitary measure corresponding to its chosen level of protection on scientific, health, or other legitimate grounds. In many countries, most food legislation is already consistent with Codex.
Ieri am vazut pentru prima oara pe un pachet de faina romaneasca scris asa: "in conformitate cu codex alimentarius".
__________________
Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele;
Psalmul 140, 4

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
  #98  
Vechi 10.12.2010, 17:12:50
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Mesaje: 5.411
Implicit

UE se indoieste ca iaurtul, mierea si vinetele sunt bune pentru sanatate...

Va mai mira ceva?
__________________
Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele;
Psalmul 140, 4

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
  #99  
Vechi 10.12.2010, 17:19:19
roxanax43 roxanax43 is offline
Junior Member
 
Data înregistrării: 24.09.2010
Locație: Undeva in RO
Religia: Ortodox
Mesaje: 19
Smile

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Nu ne mai mira, ca maine-poimaine UE se baga si in patul omului...
Reply With Quote
  #100  
Vechi 11.12.2010, 11:36:53
Jamaica Jamaica is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 13.12.2009
Religia: Ortodox
Mesaje: 358
Implicit

http://gaia-health.com/articles301/0...-eu.shtml#here
__________________
„Dumnezeu poartă pașii omului”
Reply With Quote
Răspunde



Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Romania si Codex alimentarius Eliana Generalitati 6 12.11.2010 21:51:45
codex alimentarius lore86 Generalitati 16 24.01.2010 16:54:27
Codex Alimentarius theofan Stiri, actualitati, anunturi 2 16.02.2009 16:24:02
Genealogia din codex Vaticanus OryNider Din Noul Testament 1 28.12.2008 02:16:47