Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.08.2010, 23:12:45
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de I.Calin Vezi mesajul
Teologia "(mai ales la nivel universitar)" face oare mai mult decât o ceapă degerată? Rezumați-vă la sfaturi și îndrumări duhovnicești, nu mă smintiți cu afirmațiile dvs. de nivel universitar, fiindcă Sfinții Apostoli nu au fost licențiați, masteranzi și doctori în teologie.
Domnul să ne ferească de sminteală și mândrie!
Îmi cer iertare față de părintele Gheorghe și față de cei care au crezut că "m-am luat" de el.
Dumnezeu să-l binecuvinteze pe părintele Gheorghe, are dreptate în tot ce spune, nu aceasta este problema, problema e alta: dânsul trebuie să fie ceva mai precaut în afirmații care să nu ne ducă cu gândul la mândrie, auzi, domnule, "nivel universitar" în teologie? Dar poate că mă înșel.
De când cu înmulțirea doctoratelor în Biserica Ortodoxă se produce fenomenul întâlnit deja cu vreo două trei secole în Biserica Catolică: slăbirea credinței. Nu mai avem timp pentru o viață creștină autentică, trebuie să-l folosim cu lucrări de disertație și doctorate despre credință, care ne-a fost deja dată prin Sfânta Tradiție, Sfânta Scriptură și Sfinții Apostoli.
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Pomenirea copiilor morti nebotezati. georgeval Generalitati 27 16.02.2011 14:19:22
Copiii nebotezati au parte de slujba inmormantarii? manuela_m Intrebari utilizatori 4 21.08.2010 18:23:53
Copil nascut cu un verset scris pe picior adelin Stiri, actualitati, anunturi 22 07.02.2010 10:14:31
Inmormantarea copiilor nebotezati huchohucho Slujba inmormantarii 0 06.02.2010 18:26:31
semnul de egalitate mirelat Generalitati 51 27.02.2009 12:16:16