Citat:
În prealabil postat de I.Calin
Teologia "(mai ales la nivel universitar)" face oare mai mult decât o ceapă degerată? Rezumați-vă la sfaturi și îndrumări duhovnicești, nu mă smintiți cu afirmațiile dvs. de nivel universitar, fiindcă Sfinții Apostoli nu au fost licențiați, masteranzi și doctori în teologie.
Domnul să ne ferească de sminteală și mândrie!
|
Îmi cer iertare față de părintele Gheorghe și față de cei care au crezut că "m-am luat" de el.
Dumnezeu să-l binecuvinteze pe părintele Gheorghe, are dreptate în tot ce spune, nu aceasta este problema, problema e alta: dânsul trebuie să fie ceva mai precaut în afirmații care să nu ne ducă cu gândul la mândrie, auzi, domnule, "nivel universitar" în teologie? Dar poate că mă înșel.
De când cu înmulțirea doctoratelor în Biserica Ortodoxă se produce fenomenul întâlnit deja cu vreo două trei secole în Biserica Catolică: slăbirea credinței. Nu mai avem timp pentru o viață creștină autentică, trebuie să-l folosim cu lucrări de disertație și doctorate despre credință, care ne-a fost deja dată prin Sfânta Tradiție, Sfânta Scriptură și Sfinții Apostoli.
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
|