Citat:
În prealabil postat de ai2
Faci confuzii grave. China e de mult o economie de piata. Si a devenit recent prima putere mondiala in contextul crizei economice din vest.
|
Ca să fim mai preciși: economia Chinei este un hibrid între economia planificată și economia de piață.
Citat:
Daca tot e sa discutam de statele comuniste, sa nu uitam ca multe au cazut deja, unele sunt inca intr-o stare janica dpdv economic, tin coada sus dar folosesc metode de opresiune impotriva celor care au ceva de comentat.
|
Au căzut deja și vor mai cădea și state capitaliste, opresiunea nu este specifică numai unui stat comunist, ci și unui stat capitalist ca România, de pildă. Știu ce înseamnă din proprie experiență oprimarea de către organismele statului (poliția) în plină democrație din 2010. Am rămas îngrozit când polițiștii mi-au dictat declarații după cum vroiau ei și eu am scris după cum era de fapt. Și aceasta pentru niște fapte banale. Doamne, ce i-am înfuriat.
Nu-mi vorbi despre opresiune pentru că eu o gust chiar acum pe propria piele. Opresiunea depinde în mare măsură de indivizi și nu de un regim sau altul.
Citat:
Repet, daca traiul ar fi atat de bun, de ce ar mai comenta cineva ceva. Tu ai raspuns aiurea ca a iesit lumea in strada cand a iesit Basescu presedinte.
|
Vorbeam doar de manipulare. Și acesta a fost un exemplu.
Citat:
In primul rand acolo era vorba de bucurie, nu de foame. Eu asta am intrebat. Daca nu e foame, daca ne iubim conducatorul, daca nu suntem haituiti de securitate, daca nu ne e frig, de ce sa schimbam regimul?
|
Dumneata, cred că refuzi o realitate. Chiar nu vezi la tot pasul oameni care vor să muncească și nu au ce? Sau care muncesc, dar totuși, nu au din ce trăi?
Citat:
Si de ce acum cand avem de toate, cu conditia sa muncim pt ele, unii considera ca e mai rau?
|
Mă bucur că avem de toate: corupție și șpagă, în primul rând. Și mă bucur că trebuie să dau șpagă la doctori cu toate asigurările plătite la zi.
Citat:
Eu as paria pe mentalitatea defecta. O mentalitate de cersetor.
|
Domnul meu, cei cu adevărat săraci nu au mentalități defecte și nici mentalități de cerșetor. Ei vor să fie plătiți pentru munca depusă.
Cei care cerșesc nu au nevoie de o mentalitate să facă asta.