Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.08.2010, 14:13:19
Pr.Gheorghe
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de I.Calin Vezi mesajul
Mă scuzați, dar nu am ajunge, oare, la Inchiziție? Fiindcă religia pusă în mâna celor fără scrupule, nici pe departe mânați de sentimente creștine, dar deveniți clerici, pe baza unor "recomandări" străine de spiritul creștin, nu duce, după cum știm din istorie, la ceva bun.

Sunt și eu pentru o dictatură a iubirii, iubirea liberă și asumată conștient. Sunt pentru iubirea Preafericitului Augustin: "Iubește și fă ce vrei".
Îmi doresc un dictator în persoana oricăruia dintre Sfinții Părinți.

O întrebare: ce am putea face noi fără a avea posibilitatea unei dictaturi a iubirii?
Iubirea... Iubirea hristica nu are legatura cu lumea: lucreaza in lume dar vrea si reuseste sa-l traga, pe cel care o imbratiseaza, afara din lume (starea de sfintenie, asemanarea cu El). Astfel, asemanarea intre crestinism (ca reprezentant al iubirii in lume) si orice alta forma de oranduire sociala lumeasca nu are esenta. Mi-as fi dorit sa pot face niste "figuri de stil" literare, daca nu chiar poetice, dar mi-au iesit doar... figuri. Iertare!
Daca vei cauta Iubirea cu ardoare, o vei gasi; cand o vei gasi, ordinea valorilor din viata ta se schimba: cele de pret devin fara pret si cele fara pret altadata ajung la mare pret.
Reply With Quote
Vechi 23.08.2010, 14:24:03
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pr.Gheorghe Vezi mesajul
Iubirea... Iubirea hristica nu are legatura cu lumea: lucreaza in lume dar vrea si reuseste sa-l traga, pe cel care o imbratiseaza, afara din lume (starea de sfintenie, asemanarea cu El). Astfel, asemanarea intre crestinism (ca reprezentant al iubirii in lume) si orice alta forma de oranduire sociala lumeasca nu are esenta. Mi-as fi dorit sa pot face niste "figuri de stil" literare, daca nu chiar poetice, dar mi-au iesit doar... figuri. Iertare!
Daca vei cauta Iubirea cu ardoare, o vei gasi; cand o vei gasi, ordinea valorilor din viata ta se schimba: cele de pret devin fara pret si cele fara pret altadata ajung la mare pret.
Mulțumesc, părinte. Și aveți dreptate: "asemanarea intre crestinism (ca reprezentant al iubirii in lume) si orice alta forma de oranduire sociala lumeasca nu are esenta."
Și vă mulțumesc pentru lecția de smerenie: "Mi-as fi dorit sa pot face niste "figuri de stil" literare, daca nu chiar poetice, dar mi-au iesit doar... figuri."
Și vă mai mulțumesc o dată: "Daca vei cauta Iubirea cu ardoare, o vei gasi; cand o vei gasi, ordinea valorilor din viata ta se schimba: cele de pret devin fara pret si cele fara pret altadata ajung la mare pret." Nădăjduiesc ca aceste cuvinte să devină o realitate a mea permanentă.
Domnul să ne păzească!
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Casatoria intre cumnati COSMINA Generalitati 18 26.02.2019 02:13:29
Comunism¡? CristArg Generalitati 32 07.01.2011 14:51:01
Socialsim si comunism crestin Stefan500 Generalitati 7 11.10.2010 00:54:10
intre cer si pamant floaredecolt Generalitati 1 31.03.2008 13:24:00
Diferente intre B.O. si B.C. Laurentiu Biserica Romano-Catolica 44 11.12.2007 19:15:09