Citat:
În prealabil postat de Pr.Gheorghe
Iubirea... Iubirea hristica nu are legatura cu lumea: lucreaza in lume dar vrea si reuseste sa-l traga, pe cel care o imbratiseaza, afara din lume (starea de sfintenie, asemanarea cu El). Astfel, asemanarea intre crestinism (ca reprezentant al iubirii in lume) si orice alta forma de oranduire sociala lumeasca nu are esenta. Mi-as fi dorit sa pot face niste "figuri de stil" literare, daca nu chiar poetice, dar mi-au iesit doar... figuri. Iertare!
Daca vei cauta Iubirea cu ardoare, o vei gasi; cand o vei gasi, ordinea valorilor din viata ta se schimba: cele de pret devin fara pret si cele fara pret altadata ajung la mare pret.
|
Mulțumesc, părinte. Și aveți dreptate: "asemanarea intre crestinism (ca reprezentant al iubirii in lume) si orice alta forma de oranduire sociala lumeasca nu are esenta."
Și vă mulțumesc pentru lecția de smerenie: "Mi-as fi dorit sa pot face niste "figuri de stil" literare, daca nu chiar poetice, dar mi-au iesit doar... figuri."
Și vă mai mulțumesc o dată: "Daca vei cauta Iubirea cu ardoare, o vei gasi; cand o vei gasi, ordinea valorilor din viata ta se schimba: cele de pret devin fara pret si cele fara pret altadata ajung la mare pret." Nădăjduiesc ca aceste cuvinte să devină o realitate a mea permanentă.
Domnul să ne păzească!
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
|