Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.08.2010, 17:12:19
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de kesarion_breb Vezi mesajul
Nu mă mai lua cu "fiule" că nu sunt fiul tău...
Ok, am inteles, nu va place sa va iau cu „fiule”.

Dar dvs. ati inteles faptul ca, in situatii de urgenta, oricine poate boteza?
Chiar si maistrul zidar si medicul si meteorologul si macelarul si liber-profesionistul...

Si ca singura conditie este sa fie si ei insisi botezati ortodox?

Acesta era raspunsul la intrebarea dumneavoastra.
De ce il ocoliti si va legati doar de adresarea mea?

Last edited by penticostalulmantuibil; 23.08.2010 at 18:15:55.
Reply With Quote
Vechi 23.08.2010, 19:03:40
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
De ce il ocoliti si va legati doar de adresarea mea?
Frate fii pe pace, se leagă și de adresarea mea, însă eu nu-l mai bag în seamă. L-oi remarca în momentul când inexplicabil va începe să vorbească septic.
Reply With Quote
Vechi 23.08.2010, 19:14:53
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit Pentru tricesimusseptimus

O întrebare, oarecum, off topic (nu mă supăr dacă nu răspunzi): de ce-i deranjează pe neoprotestanți apelativul de "sectanți" când sectă (DEX) înseamnă comunitate religioasă care s-a separat de biserica oficială și de la Martin Luther încoace se tot desprind și se separă grupări religioase de biserica (catolică, apoi anabaptistă, luterană, calvină etc.)?
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Reply With Quote
Vechi 23.08.2010, 19:22:29
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

ce mai fac insectele?
Reply With Quote
Vechi 23.08.2010, 21:58:46
ionut stefan ionut stefan is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2010
Locație: bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de viorel_b Vezi mesajul
Daca ai fi citit Scriptura ai fi vazut ca fiecare va fi pedepsit pentru pacatele lui si nu ale altora. Hai sa iti dau cateva pasaje:

"Fiul nu va purta nedreptatea tatalui, si tatal nu va purta nedreptatea fiului. Celui drept i se va socoti dreptatea sa, iar celui rau, rautatea sa." (Iezechiel 18 : 20)

Din spusele tale , daca pacatul original ar fi asupra mea ar insemna ca trebuie sa platesc pentru pacatul lui Adam. Dar Biblia spune ca NU, ci fiecare va plati pentru pacatul lui.

Alt pasaj:
"In zilele acelea nu vor mai zice : Parintii mei au mancat agurida si copiilor li s-au strepezit dintii,
Ci fiecare va muri pentru faradelegea sa; cine va manca agurida, aceluia i se vor strepezi dintii." (Ieremia 31 : 29-30)

La fel, Dumnezeu e clar in ceea ce spune, fiecare va fi pedepsit pentru faradelegea lui.

O sa te intreb ceva, e un pasaj in Facerea care demonteaza complet dogma pacatului ancestral.
"Dupa aceea a zis Domnul Dumnezeul lui Noe : Intra in corabie, tu si toata casa ta, caci in neamul acesta numai pe tine te-am vazut drept inaintea Mea." (Facerea 7 : 1)

Intrebarea e urmatoarea: cum putea fi Noe drept inaintea lui Dumnezeu de vreme ce, conform spuselor tale, avea pacatul ancestral in el, era vinovat de pacat? Cum poate spune Dumnezeu unui om care e vinovat de pacat ca e drept inaintea Lui?

Botezul nu te mantuie,ci credinta. Botezul e o urmare a credintei nicidecum nu precede credinta.Botezul trebuie facut de cei care s-au increzut in Hristos, nu de oricine.
Dumnezeu s-a intrupat pentru a plati pentru pacatele noastre si astfel sa ne impace cu Dumnezeu.

Pai in Biblie spune si despre botez, si despre misiuna lui Hristos, e autoritatea suprema in ceea ce priveste viata de credinta. E ca un filtru, orice invatatura care nu este in armonie cu Sf Scriptura trebuie inlaturata. Altfel cum deosebesti invatatura sanatoasa de cea falsa?Care este etalonul?
Biblia se argumenteaza prin ea insasi si este suficienta pentru a oferi invatatura care duce la desavarsire:
"Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu și de folos spre învățătură, spre mustrare, spre îndreptare, spre înțelepțirea cea întru dreptate,
Astfel ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârșit, bine pregătit pentru orice lucru bun."
tu din ce secta te tragi,pe cat ti-ai vandut sufletul
Reply With Quote
Vechi 23.08.2010, 23:03:32
viorel_b viorel_b is offline
Banned

Data înregistrării: 03.08.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ionut stefan Vezi mesajul
tu din ce secta te tragi,pe cat ti-ai vandut sufletul
nu mi-am vandut sufletul,o concluzie mai "inteleapta" nu puteai trage?
Reply With Quote
Vechi 24.08.2010, 08:32:54
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Wink

Domnul Ionut probabil este om de afaceri in domeniul imobiliarelor. El tot vinde si cumpara.
Si a ajuns sa creada ca tot ce este pe lumea asta e de vanzare.
Si sufletul. si credinta. Si Biserica.

Tot mereu aminteste de vanzari. Asta e specialitatea lui: sa stie cu cat se vinde „marfa”.
Reply With Quote
Vechi 24.08.2010, 09:14:43
viorel_b viorel_b is offline
Banned

Data înregistrării: 03.08.2010
Implicit

Citat:
Domnul Ionut probabil este om de afaceri in domeniul imobiliarelor. El tot vinde si cumpara.

Tot mereu aminteste de vanzari. Asta e specialitatea lui: sa stie cu cat se vinde „marfa”.
Probabil vrea sa stie daca a facut o afacere buna in ceea ce-l priveste.
Reply With Quote
Vechi 24.08.2010, 10:09:02
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de viorel_b Vezi mesajul
nu mi-am vandut sufletul,o concluzie mai "inteleapta" nu puteai trage?
nu aveam ce concluzie trage din aberatile pe care le spui
Reply With Quote
Vechi 24.08.2010, 10:12:25
Senior Member

Implicit

Citat:

chiar imi era "dor" de tine sectantulemantuibil. nici nu vand nici nu cumpar,fata de voi care v-ati vandut sufletele dracilor intrand in spurcatele secte de care apartineti
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Arsenie Boca si Sfanta Taina a botezului alynna Biserica Ortodoxa Romana 22 10.05.2013 08:28:51
Care este sensul Botezului Domnului? Florin-Ionut Botezul 33 07.01.2013 15:38:30
Taina Botezului in cadrul Sfintei Liturghi georgeval Botezul 22 21.02.2012 23:08:48
Taina Botezului în Filocalie NECTARIE Botezul 6 23.11.2011 15:34:34