Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.08.2010, 08:37:21
dobrin7m's Avatar
dobrin7m dobrin7m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.08.2010
Locație: Londra
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de 52ZIZO Vezi mesajul
Am terminat de citit acea predica, aci este o alta:
http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/nou8.htm
Citez: "Dar oare numai călugării au făgăduintă? Voi mirenii nu aveti? Ba da! Voi aveti făgăduintă mai înfricosată. Aceea de la dumnezeiescul Botez. Dar voi erati copii mici si nu stiati că vă botezati atunci, nici ati cerut voi botezul. Martori oculari au fost preotul, nasul de botez si părintii vostri. Ati văzut cum îl întreabă preotul pe nas? "Te lepezi de satana?" "Mă lepăd". "Te-ai lepădat?" "M-am lepădat". "Crezi în Dumnezeu?" "Cred". Nu zice nasul Crezul? Si ai auzit ce spune: "Mă lepăd de satana si de toate lucrurile lui". Nu de unul sau două, ci de toate câte sunt ale lui. Să nu fiti fără grijă nici voi mirenii, că la botezul dintâi ati făgăduit lui Dumnezeu că vă lepădati de satana si de toate lucrurile lui."

Cum poate sa spuna ca EU m-am lepadat cand NASUL a raspuns "Mă lepăd"?? Cata scoala trebuie unei persoane sa inteleaga ca nu poate altul sa marturiseasca in locul meu!? Daca eu sunt invitata ca martor la un proces in tribunal poate sa se duca nasul in locul meu??

.
Intr-un post scris de mine mai sus, cand te indemnam sa citesti pe Parintele Cleopa ti-am dat urmatorul citat pe care il repet din nou:
Oare copilul stie că-l botezi atunci? Sau are el credintă? Nu. Dar Biserica, când a pus botezul pruncilor, n-a pus-o fără de temei. Că Scriptura spune: În baza a doi sau a trei martori se reazemă tot adevărul (Matei 18, 16). Care sunt martorii nostri la botez? Întâi este preotul care ne-a botezat; al doilea este nasul de botez si-al treilea sunt părintii copilului``

Iti este foarte greu sa intelegi citatul asta?
De ce rastalmacesti totul cum vrei tu, si nu lasi totul asa cum este lasat de Dumnezeu? Eu zic sa renunti in a mai combate botezul pruncilor ca tu acum stii ce faci? esti atat de plina de mandrie de sine (eu vad limpede cum e, am sa reusesc sa le dovedesc tuturor ca am dreptate, iti zici in sinea ta) incat ai devenit oarba la adevar. Nu ai sa reusesti sa intorci pe nimeni din cei din dreapta credinta, cel mult cativa sectari te vor aproba.

In citatul ``in baza a doi sau trei martori se reazama tot adevarul``, este vorba de adevar, adevarul credintei, tot adevarul, in care este inclus si botezul, deci prin analogie putem spune ca botezul sta in baza a trei martori, cum spune Matei.
Reply With Quote
Vechi 25.08.2010, 02:41:45
52ZIZO 52ZIZO is offline
Banned

Data înregistrării: 24.06.2010
Locație: Japonia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
Nu ai sa reusesti sa intorci pe nimeni din cei din dreapta credinta, cel mult cativa sectari te vor aproba. .
cautam doar cineva sa-mi explice ce nu- mi era clar mie. Dar se vede ca cei din dreapta credinta nu stiu sa explice, stiu doar sa acuze.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
minunat Anna Alte Religii 14 07.11.2017 18:59:48
toti sfintii florin112 Sfinti Parinti (Patrologie) 8 10.01.2013 18:47:12
Fără dragoste, viața nu are sens! - Un text minunat laurastifter Generalitati 7 27.07.2011 22:09:55
Viața copilului pusă pe cântar: site-ul care lasă cititorii să voteze pentru o viață colaps Generalitati 24 23.11.2010 22:27:05
COPIL SALVAT MINUNAT DE UN CALUGAR Iustin44 Intamplari adevarate 5 13.04.2008 23:13:31