Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.08.2010, 09:22:48
dobrin7m's Avatar
dobrin7m dobrin7m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.08.2010
Locație: Londra
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de 52ZIZO Vezi mesajul
Citez: "Deci nici noi să nu uităm făgăduintele noastre, nici voi să nu uitati ce ati făgăduit la Botez când ati zis: "Mă lepăd de satana si de toate lucrurile lui", când a zis nasul pentru voi Crezul. "
In aceasta fraza, Cleopa se adreseaza celor doi botezati spre calugarie? Sa inteleg ca la al doilea botez se zice "Mă lepăd de satana si de toate lucrurile lui" ? Crezul cine il zice, tot nasul??? cine a fagaduit ca se leapada si cine a zis crezul?

Sau Cleopa se adreseaza tuturor si avem toti aceasta datorie de a fagadui ca ne lepadam chiar daca nasii au spus Crezul pentru noi?!

Draga dobrin7m, te rog sa fii rabdatoare cu mine asa cum ii place lui Dumnezeu si sa imi raspunzi la fiecare mesaj in parte. Sa nu faci, te rog, un singur mesaj pentru toate intrebarile mele.
In postarea ta urmatoare , in citatul ales de tine al Parintelui Cleopa ai raspunsul. Pot spune ca ti-ai raspuns singura la aceasta intrebare. Sau nu vrei sa vezi asta?
Noi avem datoria sa stam departe de Satana, sa pastram fagaduinta de la Botez. Discutiile acestea despre Botez ne cam face sa cochetam cu Satana, nu crezi?
Eu cred ca am sa ma retrag , am experientele mele in legarura cu credinta. In ceea ce priveste Botezul, pe mine nu vei reusi sa ma intorci niciodata din drumul meu, si spun asta pentru ca am ajuns la concluzia ca sub umbrela cuvintelor eu vreau sa invat de fapt e altceva: eu vreau sa demonstrez ceva, vreau sa arat ortodocsilor ca nu au dreptate in legatura cu botezul. Si spun asta stii de ce? am citit pe un alt topic cand spuneai cuiva: asa-i ca vezi si tu ca si mine lucrurile? intelegand prin asta ca iti doresti cu ardoare ca macar unul sa zica ca tine.
In consecinta discutia noastra nu are temei invatatura ci temeiul vazut de tine, este altul. Daca ai vrea sa inveti cu adevarat ai face ce ti-am zis: ti-ai nota intr-un caiet neclaritatile, neintelegerile tale, si cand ai veni in tara ai vorbi cu un preot care este cel mai indreptatit sa te indrume. Discutiile contradictorii aici sunt inutile in cazul tau.

Mi-am amintit : Parintele Cleopa nu indeamna sa nu cercetam Scriptura, doamne vai, cum rastalmacesti si cuvantul lui. El indeamna sa nu o facem singuri, ci sa mergem la preot sa intrebam cand nu stim, ca a te avanta singur e ca marea in care te ineci. Tu chiar nu vrei sa vezi adevarata esenta a credintei.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
minunat Anna Alte Religii 14 07.11.2017 18:59:48
toti sfintii florin112 Sfinti Parinti (Patrologie) 8 10.01.2013 18:47:12
Fără dragoste, viața nu are sens! - Un text minunat laurastifter Generalitati 7 27.07.2011 22:09:55
Viața copilului pusă pe cântar: site-ul care lasă cititorii să voteze pentru o viață colaps Generalitati 24 23.11.2010 22:27:05
COPIL SALVAT MINUNAT DE UN CALUGAR Iustin44 Intamplari adevarate 5 13.04.2008 23:13:31