Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.08.2010, 23:37:35
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
O variantă de ecumenism rău, susținută de unele denominații neoprotestante și, în mod deosebit, de penticostalism aduce o inginerie originală: nu este vorba că Biserica lui Cristos s-a spart, ci, de fapt, nu a existat de la început.
Biserica nu a existat de la inceput?
Mai rar am intalnit o asa aberatie. Chiar venita de la un greco-catolic si tot e surprinzatoare.

V-am mai sugerat intr-o postare sa va lasati de minciuna si in mod special de minciunile spuse impotriva (neo)protestantilor.

Nu sunt sigur, dar eu cred ca nici o denominatiune neoprotestanta nu sustine cele afirmate de dumneavoastra.

Cu siguranta Biserica Penticostala crede ca Biserica lui Hristos a existat incepand din Ziua Cincizecimii.

Last edited by penticostalulmantuibil; 26.08.2010 at 23:39:45.
Reply With Quote
Vechi 26.08.2010, 23:48:02
kesarion_breb kesarion_breb is offline
Banned

Data înregistrării: 30.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Mai rar am intalnit o asa aberatie. Chiar venita de la un greco-catolic si tot e surprinzatoare.

V-am mai sugerat intr-o postare sa va lasati de minciuna si in mod special de minciunile spuse impotriva (neo)protestantilor.

Nu sunt sigur, dar eu cred ca nici o denominatiune neoprotestanta nu sustine cele afirmate de dumneavoastra.

Cu siguranta Biserica Penticostala crede ca Biserica lui Hristos a existat incepand din Ziua Cincizecimii.
Cu și mai mare siguranță, secta "penticostală" există de la începutul sec. XX și nu are legătură cu Biserica lui Hristos decât prin Biblia interpretată greșit și prin ceea ce a reușit să plagieze, nefericit dealtfel, de la Biserica lui Hristos.
Reply With Quote
Vechi 26.08.2010, 23:48:06
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:

Aberațiile susținute de "Biserica" penticostală nu fac parte din subiectul topicului. Cât privește acuzația că aș fi mincinos, nu mă miră: vederea vă e deformată de bârna din ochi. Toți penticostalii pe care i-am întâlnit cu variate ocazii s-au dovedit mincinoși. De ce ați face excepție ?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 27.08.2010, 00:06:14
Banned

Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
Aberațiile susținute de "Biserica" penticostală nu fac parte din subiectul topicului. Cât privește acuzația că aș fi mincinos, nu mă miră: vederea vă e deformată de bârna din ochi. Toți penticostalii pe care i-am întâlnit cu variate ocazii s-au dovedit mincinoși. De ce ați face excepție ?
Poate pentru ca exceptia intareste regula.

Pana una alta eu nu am adus acuzatii gratuite precum o faceti dumnevoastra.
Am afirmat ca ati mintit si am argumentat: „Penticostalii nu cred cele sustinute de dumneavoastra ci cred ca Biserica lui Hristos a aparut la Cincizecime!
Reply With Quote
Vechi 27.08.2010, 00:43:08
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Am afirmat ca ati mintit si am argumentat: „Penticostalii nu cred cele sustinute de dumneavoastra ci cred ca Biserica lui Hristos a aparut la Cincizecime!
Recitiți exact ceea ce am scris și vă lămuriți. Penticostalii atribuie un sens impropriu noțiunii de "Biserică". Ei nu cred că Biserica a fost de la început și până azi o instituție. Penticostalii reprezintă în modul cel mai clar falsa doctrină pe care am numit-o "ecumenismul rău". Ei distrug definiția Bisericii la modul propriu, fiindcă "definiție" înseamnă "stabilire de granițe". Or, potrivit penticostalilor, Biserica nu are granițe vizibile și nu există o apartenență formală la ea. Ei cred că oricine își spune "creștin" și își propune să trăiască potrivit legii Noului Testament este, automat, încorporat Bisericii, pe care ei o văd fără corp. Dar va trece și această erezie, ca atâtea altele. Ați mai auzit ceva de arianiști ? De nestorieni ? De albigenzi ? Chiar și de anababtiști ? Tot așa, Duhul Sfânt va mătura și penticostalismul, astfel încât peste 100 de ani va fi studiat numai în seminarele catolice, la "istoria ereziilor".

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 27.08.2010, 00:55:47
Banned

Implicit

Citat:
Ei cred că oricine își spune "creștin" și își propune să trăiască potrivit legii Noului Testament este, automat, încorporat Bisericii
Minciuna nu se poate acoperi prin alte minciuni.

Am o rugaminte: nu mai vorbiti despre ceea ce cred penticostalii inainte de a le studia doctrinele.

Eu m-am ferit sa vorbesc despre ceea ce cred greco-catolicii tocmai pentru ca nu le cunosc indeajuns de bine doctrina.
Deja imi dau seama ca am gresit intr-o postare anterioara punandu-i pe toti in aceeasi oala cu dvs.

Citat:
Tot așa, Duhul Sfânt va mătura și penticostalismul, astfel încât peste 100 de ani va fi studiat numai în seminarele catolice, la "istoria ereziilor".
Ha, ha, aveti umor.
Acesta este unul din motivele pentru care va citesc postarile.

Totusi: de ce nu si in seminarele ortodoxe? Chiar credeti ca ii veti asimila?

Last edited by penticostalulmantuibil; 27.08.2010 at 01:10:40.
Reply With Quote
Vechi 27.08.2010, 11:09:23
kesaryon_breb kesaryon_breb is offline
Banned

Data înregistrării: 27.08.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Poate pentru ca exceptia intareste regula.

Da, dumneata ești excepția care confirmă regula: dumneata nu ești un mincinos (ai alte metehne) asta fiind excepția, restul "penticostalilor" fiind niște mincinoși asta fiind regula !
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Consecintele razboiului mihaela75 Generalitati 17 24.03.2011 19:59:43
Mihai Viteazul - Parastas la 409 ani de la moartea acestuia cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 11 11.08.2010 20:45:00
Identificarea sufletului si identitatea acestuia adelin Generalitati 23 27.01.2010 12:01:38
Pacatul - si consecintele lui? s_snape Generalitati 14 09.05.2009 15:37:11
Cum putem integra raul in univers, si care este rolul acestuia magnusfelyx Generalitati 6 30.12.2008 19:14:48