![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() "Sunt strâns din două părți: doresc să mă despart de trup și să fiu împreună cu Hristos, și aceasta e cu mult mai bine" (Filipeni 1,23 - versiunea ortodoxă) "Sunt strâns din două părți: aș dori să mă mut și să fiu împreună cu Hristos, căci ar fi cu mult mai bine" (Filip.1,23 - versiunea Cornilescu) http://www.scripture4all.org/OnlineI...NTpdf/phi1.pdf (originalul grecesc) Unde vedeți dvs. "despărțirea de trup"? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Sunt strâns din două părți: aș dori să mă mut și să fiu împreună cu Hristos, căci ar fi cu mult mai bine; dar, pentru voi, este mai de trebuință să rămân în trup." (Filipeni 1:23-24) versiunea Cornilescu Deci este evident că respectiva mutare despre care vorbește sfântul Pavel este o mutare în afara trupului, din moment ce spune că este mai de trebuință să rămână în trup. Deci dacă alege rămânerea în trup, atunci în modul cel mai logic este că în versetul 23 vorbește despre mutarea din trup. Deci, las-o baltă cu găluștele că nu ține. Last edited by doctor_faustus; 29.08.2010 at 21:45:11. Motiv: corectare |
|
|||
|
|||
![]()
Despre ce somn vorbeste atunci Pavel in 1Cor 15:51
Iată, vă spun o taină: nu vom adormi toți, dar toți vom fi schimbați, 1Tes 4:13;15 Nu voim, fraților, să fiți în necunoștință despre cei ce au adormit, ca să nu vă întristați ca ceilalți, care n-au nădejde. Iată, în adevăr, ce vă spunem, prin Cuvântul Domnului: noi cei vii, care vom rămâne până la venirea Domnului, nu vom lua-o înaintea celor adormiți. Pavel in mod clar nu poate crede doua lucruri ce se bat cap in cap. Daca sufletele celor adormiti erau in rai, le spuneau acestor oameni ca ei sunt bine mersi. Dar se pare ca Pavel le spune ca chiar cei vii nu vor avea un avans fata de cei adormiti si prin deductie logica, clar nici acestia nu au fost acolo unde s-ar fi crezut ca ar exista probabilitatea ca cei vii sa ajunga inaintea celor morti. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Iata o teorie noua, numai ca Biblia nu lasa nereglementata aceasta problema:
Suflarea lor trece, se întorc în pămînt, și în aceeaș zi le pier și planurile lor. - Ps 146:4 Nu morții laudă pe Domnul, și nici vreunul din cei ce se pogoară în locul tăcerii, Ps 115:17 Unde sa stea acele suflete de care vorbiti cu Hristos? Unde credeti dumneavoastra ca e raiul, cu Lucifer? Evident ca impreuna cu Hristos si Tatal. Biblia ne vorbeste despre anumiti oameni care deja sunt in Cer, cu Tatal si Fiul: Enoh, Ilie, Moise si pot fi si altii. Acestia au avut parte de hotararea lui Dumnezeu de a-i aduce la cer mai devreme. Cine poate sa-i puna la indoiala hotararile? Dar sa nu amestecam lucrurile. Dupa cum ne spune Biblia Moise, Ilie au revenit intr-o forma trupeasca pe muntele schimbarii la fata si nu erau intr-o contemplare spiridusceasca in neant. Haideti sa ne gandim la implicatiile nemuririi sufletului. Daca acesta vine asupra embrionului/pruncului odata cu procesul de reproducere uman, inseamna ca ar trebui sa fie neprihanit. Daca acesta vine de la Dumnezeu, nu a fost amagit de Satana si ar trebui sa fie desavarsit. Ce nevoie de botez ar avea un astfel de suflet? Last edited by claudiu.hcs; 29.08.2010 at 22:25:09. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by doctor_faustus; 29.08.2010 at 22:27:11. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by r.mircea; 19.09.2012 at 13:49:25. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
P.S. Mea culpa, era vorba de două găluște! ![]() |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
"Marea Schisma" (1054) s-a intamplat cu adevarat? | AlinB | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 30 | 23.01.2017 12:34:40 |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
Moartea unui mare poet "GRIGORE VIERU" | nede_mar | Stiri, actualitati, anunturi | 3 | 18.01.2009 20:38:08 |
|