Spuneti ca, probabil, Arhiepiscopia Tomisului va incerca musamalizarea cazului. Eu va intreb, retoric, daca nu s-e musamalizeaza ci se cerceteaza corect (in Consistoriu) si rezolutia este una de nevinovatie, dumneavoastra ati fi de acord, ati putea in fata propriei constiinte sa o acceptati? Sau ati ramane la o atitudine oarecum de opozitie?
Sincer, singura mea grija este acum despre ce trebuie sa fac maine in parohie, legat si de acest caz (din pacate).
Domnul sa va calauzeasca spre bine!
Domnule Pr.Gheorghe.Nu ma refer la justetea faptei si nici la legalitatea ei .Ma refer strict personl la ce inseamna pentru mine institutia ,la exemplul pe care mi-l da o fata bisericeasca.Chiar nu conteaza ce a facut respectivul,reactia staretului nu cred ca este demna de un slujitor al Domnului.Despre concluzia anchetei Arhipiscopiei mi-e frica sa nu fie data de alte criterii.Lucru pe care aproape al pot banui.Cred de asemenea ca un staret este mai mult echivlentul unui manager de manastire sau contabil..decat un duhovnic.Poate ca in societatea noastra asta primeaza.Nu stiu.
|