Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.08.2010, 00:33:51
iliana iliana is offline
Junior Member

Data înregistrării: 11.08.2009
Locație: alexandria
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Forte corect, de aceea prezența Mântuitorului nu e prezența ori și cui, de aceea ținuta ta, a mea , a tuturor e importantă , de aceea pe El nu-l întâmpinăm cu bâlci , luminițe intermitente, beculețe colorate sau mai știu eu ce ! Simbolul Luminii în Biserică e Lumânarea, Candela cu untdelemn ! Nu există din acest punct de vedere loc de interpretare , de tocmelă sau mai știu eu ce ! Mâine,poimâine , folosim spray de tămâie sau alte și alte inovații . . . !
Da ai dreptate trebuie pastrata traditia ,nu poate face fiecare ce-l taie capul dar nu cred ca situatia este asa de grava.Multe din cele enumerate nu-mi plac dar nu le dau importanta ,e ca o moda. Si inainte si dupa '89 bisericile erau sufocate de mileuiri si tot felul de cusaturi,de covoare,ceasuri.Acum au disparut si au aparut luminitele si beculetele. Se vor duce si astea si vor aparea altele.Sa nu exageram , in toate bisericile exista candele , lumanari si tamaie si nu vor putea fi inlocuite pentru ca si cel ce aduce un dar din asta ciudat stie ca la Invierea Domnului ca sa poti lua Lumina trebuie sa ai o lumanare,la moartea cuiva te duci cu o lumanare, la botez ,la cununie iti trebuie lumanare.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Istorie, profanare sau defaimare? Adriana Cluj Stiri, actualitati, anunturi 78 07.07.2012 14:57:26
Semnul Sfintei Cruci alinnasser2010 Generalitati 22 30.05.2011 12:06:32
Icoane inedite - Icoane bizantine cu psalti Lujootm Intrebari utilizatori 0 23.11.2010 19:11:55
Săptămâna Sfintei Cruci Carmen FUNIERU Impartasania (Taina Euharistiei) 1 04.09.2010 22:30:41
Semnul Sf. Cruci Mario_25i Generalitati 3 02.11.2007 18:28:45