Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.08.2010, 21:33:08
samson samson is offline
Banned

Data înregistrării: 25.08.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de doctor_faustus Vezi mesajul
Tinere samson, înainte de a citi sfânta scriptură, îți recomand să înveți să citești.
Bine bine, eu asa bine rau cum stiu isa citesc macar am citit Sf Scriptura. Tu se pare ca nu.
Si daca ai fi fost sincer ai fi spus ca pacatele sunt spalate prin pocainta si botez. In pasajul pe care l-ai dat tu sunt legate, nu separat. Dar tu ai scos numai ca botezul spala pacatele, pocainta nu.
Daca citesti un pic mai sus Fapte 2:21 Petru afirma asa : Și tot cel ce va chema numele Domnului se va mântui".
unde apare botezul in versetul asta?

Last edited by samson; 31.08.2010 at 21:37:50.
Reply With Quote
Vechi 31.08.2010, 21:40:20
doctor_faustus doctor_faustus is offline
Banned

Data înregistrării: 28.08.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de samson Vezi mesajul
Bine bine, eu asa bine rau cum stiu isa citesc macar am citit Sf Scriptura. Tu se pare ca nu.
Într-adevăr, tinere samson, ție doar ți se pare că nu am citit sfânta scriptură.
Reply With Quote
Vechi 31.08.2010, 21:42:27
samson samson is offline
Banned

Implicit

Citat:
Într-adevăr, tinere samson, ție doar ți se pare că nu am citit sfânta scriptură.
Atunci daca ai citit Sf Scriptura spune-mi te rog cum se impaca Fapte 2:38 cu Ioan 3:16 si Efeseni 2:8.
Si mai spune-mi cum talharul de pe cruce a fost mantuit fara sa fie botezat. Conform teoriei tale nu avea cum sa fie spalat de pacate de vreme ce nu a fost botezat.
Reply With Quote
Vechi 31.08.2010, 21:46:36
licorcrist licorcrist is offline
Member

Data înregistrării: 22.08.2009
Implicit

Samson, nu imi mai trimite mesaje private, ca nu le citesc.
Reply With Quote
Vechi 31.08.2010, 21:55:29
samson samson is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de licorcrist Vezi mesajul
Samson, nu imi mai trimite mesaje private, ca nu le citesc.
scopul era sa te atentionez sa iti schimbi limbajul. Dar o fac public daca private nu vrei sa citesti.
Reply With Quote
Vechi 31.08.2010, 21:58:27
licorcrist licorcrist is offline
Member

Data înregistrării: 22.08.2009
Implicit

Citat:
scopul era sa te atentionez sa iti schimbi limbajul. Dar o fac public daca private nu vrei sa citesti.
Fa-o, si dupa aia lasa-ma in pace.
Reply With Quote
Vechi 31.08.2010, 21:50:38
Banned

Implicit

Citat:
Atunci daca ai citit Sf Scriptura spune-mi te rog cum se impaca Fapte 2:38 cu Ioan 3:16 si Efeseni 2:8.
Si mai spune-mi cum talharul de pe cruce a fost mantuit fara sa fie botezat. Conform teoriei tale nu avea cum sa fie spalat de pacate de vreme ce nu a fost botezat.
Tinere samson, se pare că dumitale nu prea ți-au explicat aceia care ți-au făcut această îndoctrinare fanatică accepțiunile termenului mântuire; pe de altă parte nu știu la ce teorie de-a mea ta referi pentru că nu am enunțat nici o teorie. În ce îl privește pe tâlharul de pe cruce, nu ar fi rău să Îl întrebi pe Iisus Hristos cum și de ce l-a mântuit.
Reply With Quote
Vechi 31.08.2010, 21:53:48
samson samson is offline
Banned

Implicit

Citat:
Tinere samson, se pare că dumitale nu prea ți-au explicat aceia care ți-au făcut această îndoctrinare fanatică accepțiunile termenului mântuire; pe de altă parte nu știu la ce teorie de-a mea ta referi pentru că nu am enunțat nici o teorie. În ce îl privește pe tâlharul de pe cruce, nu ar fi rău să Îl întrebi pe Iisus Hristos cum și de ce l-a mântuit.
Teoria ta la care ma refer e cea enuntata din Fapte 2:38 si anume ca botezul iarta pacatele.
Hristos l-a mantuit pentru simplu fapt ca s-a increzut in El si s-a pocait de pacatele lui si asta e ceea ce asteapta de la noi Dumnezeu, pocainta. Nu m-am botezat si apoi traiesc toata viata in pacat dar slava Domnului am fost botezat si am pacatele iertate.
Reply With Quote
Vechi 31.08.2010, 22:19:21
Banned

Implicit

Citat:
Teoria ta la care ma refer e cea enuntata din Fapte 2:38 si anume ca botezul iarta pacatele.
Hristos l-a mantuit pentru simplu fapt ca s-a increzut in El si s-a pocait de pacatele lui si asta e ceea ce asteapta de la noi Dumnezeu, pocainta. Nu m-am botezat si apoi traiesc toata viata in pacat dar slava Domnului am fost botezat si am pacatele iertate.
Tinere samson, dacă sfântul Petru a spus că botezul este spre iertarea păcatelor, dumneata de ce ești fanatic și te obstinezi cu încăpățânare fanatică să îl contrazici pe sfântul Petru ? Ești cumva mai sfânt decât sfântul Petru ? Ești cumva mai sfânt decât sfântul Pavel ? Ești cumva mai sfânt decât sfântul Ioan ? Ai dumneata o revelație mai sfântă și un cuvânt mai sfânt decât sfânta scriptură ?
Reply With Quote
Vechi 31.08.2010, 23:30:26
samson samson is offline
Banned

Implicit

Citat:
Tinere samson, dacă sfântul Petru a spus că botezul este spre iertarea păcatelor, dumneata de ce ești fanatic și te obstinezi cu încăpățânare fanatică să îl contrazici pe sfântul Petru ? Ești cumva mai sfânt decât sfântul Petru ? Ești cumva mai sfânt decât sfântul Pavel ? Ești cumva mai sfânt decât sfântul Ioan ? Ai dumneata o revelație mai sfântă și un cuvânt mai sfânt decât sfânta scriptură ?
Tu mai intai schimba-ti nickul. Doctorul faustus si-a vandut sufletul diavolului, astfel de personaje iti plac tie?
Petru nu afirma asa ceva, asta intelegi tu dar nu asta a afirmat Petru.
"Iar Petru a zis către ei: Pocăiți-vă și să se boteze fiecare dintre voi în numele lui Iisus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre, și veți primi darul Duhului Sfânt. "

La tine fraza "pocaiti-va si sa se boteze fiecare dintre voi in numele lui Iisus Hristos" se rezuma doar la "sa se boteze fiecare in numele lui Iisus Hristos"? Pocainta e nesimnificativa pentru tine. Dupa cum bine vezi botezul e legat de pocainta, nu e luat independent asa cum incerci tu sa sugerezi.
Nici Pavel nici Ioan si nici Petru nu afirma ca botezul te iarta de pacate. Apostolul Pavel chiar spune ca Dumnezeu nu l-a chemat sa boteze ci sa propovaduiasca:
"Căci Hristos nu m-a trimis ca să botez, ci să binevestesc, dar nu cu înțelepciunea cuvântului, ca să nu rămână zadarnică crucea lui Hristos."

Daca botezul te iarta de pacate cam ciudata afirmatia lui Pavel,ca nu a fost trimis sa boteze. Ca sa reforumulez ar suna asa: "Dumnezeu nu m-a trimis sa mantui ci sa binevestesc"...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Arsenie Boca si Sfanta Taina a botezului alynna Biserica Ortodoxa Romana 22 10.05.2013 08:28:51
Care este sensul Botezului Domnului? Florin-Ionut Botezul 33 07.01.2013 15:38:30
Taina Botezului in cadrul Sfintei Liturghi georgeval Botezul 22 21.02.2012 23:08:48
Taina Botezului în Filocalie NECTARIE Botezul 6 23.11.2011 15:34:34