Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.09.2010, 20:32:51
doctor_faustus doctor_faustus is offline
Banned

Data înregistrării: 28.08.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
D-zeu da Duhul Sfant , insa prin rugaciunea "oamenilor" = Apostoli, Episcopi si Preoti.
Fals. Când îl dă prin oameni, îl dă doar prin apostoli și episcopi.
Reply With Quote
Vechi 01.09.2010, 21:13:41
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de doctor_faustus Vezi mesajul
Fals. Când îl dă prin oameni, îl dă doar prin apostoli și episcopi.

Am impresia ca mai inteles gresit! Am spus "oameni"= apostoli, episcopi....si sa nu uitam si preoti (asta daca ne gandim la rugaciunile preotilor pt invocarea Sf. Duh cand savarsest Sf. Taine, sau ...Aghiasma...etc).

....eu impartasesc ideea ta, numai ca vroiam sa scot in evidenta ca Apostolii (oameni fiind) au invocat Duhul Sfant peste multi. ...nu multimile l-au invocat pe Duhul Sfant...=> este nevoie de "cineva" (azi, acei "cineva" sun episcopii si preotii) care sa se roage pt primirea Duhului Sfant.
Reply With Quote
Vechi 01.09.2010, 21:22:07
doctor_faustus doctor_faustus is offline
Banned

Data înregistrării: 28.08.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Am impresia ca mai inteles gresit! Am spus "oameni"= apostoli, episcopi....si sa nu uitam si preoti (asta daca ne gandim la rugaciunile preotilor pt invocarea Sf. Duh cand savarsest Sf. Taine, sau ...Aghiasma...etc).

....eu impartasesc ideea ta, numai ca vroiam sa scot in evidenta ca Apostolii (oameni fiind) au invocat Duhul Sfant peste multi. ...nu multimile l-au invocat pe Duhul Sfant...=> este nevoie de "cineva" (azi, acei "cineva" sun episcopii si preotii) care sa se roage pt primirea Duhului Sfant.
Cei care săvârșesc efectiv această sfântă taină sunt episcopii, iar preoții sunt doar mandatați, împuterniciți de episcopi să săvârșească efectiv ungerea cu Sfântul Mir. Însă sfințirea Sfântului Mir spre primirea darului Duhului Sfânt se face doar de către episcopi și, deși nu știu efectiv rânduiala, din câte am văzut odată la Trinitas se adună foarte mulți episcopi, mitropoliți și patriarhul la slujba de sfințire a Sfântului Mir.

Ceea ce am scris anterior era doar o corectare, pentru că mi-am dat seama că ai înțeles că este necesară lucrarea și a unora dintre oameni la săvârșirea acestei sfinte taine în Biserica Ortodoxă.
Reply With Quote
Vechi 01.09.2010, 21:37:56
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de doctor_faustus Vezi mesajul
Cei care săvârșesc efectiv această sfântă taină sunt episcopii, iar preoții sunt doar mandatați, împuterniciți de episcopi să săvârșească efectiv ungerea cu Sfântul Mir. .
...eu am amintit si pe preoti , alaturi de episcopi, pt a scoate in evidenta IERARHIA Bisericeasca , care in lumea NP lipseste cu desavarsire...
...nu succesiune apostolica, nu ierarhie , nu Sfinte taine....
...de ce ar fi nevoie in lumea NP de asa ceva?.... ei "sunt mantuiti".
Reply With Quote
Vechi 01.09.2010, 21:49:47
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
...eu am amintit si pe preoti , alaturi de episcopi, pt a scoate in evidenta IERARHIA Bisericeasca , care in lumea NP lipseste cu desavarsire...
Mari probleme v-au facut cei din lumea NP :)
Despre ierarhia din interiorul ei se pare insa ca nu prea aveti cunostinta.

Spre informarea dumneavoastra: exista diaconi, presbiteri si pastori.

Citat:
Anania era de neam iudeu , dar comvertit si devenit unul din cei 70 de ucenici. El a ajuns apoi, dupa unii preot iar dupa altii episcop al Damascului.... deci, Anania putea sa puna mainile peste Saul, caci statutul ierarhic ii ingaduia acest lucru...
Nu va suparati dar logica dumneavoastra are o fisura.
Este posibil ca Anania sa fi ajuns preot sau episcop.
Dar in momentul in care si-a pus mainile peste Saul el era inca ucenic. Asa este scris.
Reply With Quote
Vechi 01.09.2010, 22:04:53
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Mari probleme v-au facut cei din lumea NP :)
Despre ierarhia din interiorul ei se pare insa ca nu prea aveti cunostinta.

Spre informarea dumneavoastra: exista diaconi, presbiteri si pastori..

....mi-au creat probleme si la propriu si la figurat....
Aia nu-i ierarhie sacramentala, ci ierarhie administrativa....cum avem noi: citet, paraclisier, gropari...etc.

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Nu va suparati dar logica dumneavoastra are o fisura.
Este posibil ca Anania sa fi ajuns preot sau episcop.
Dar in momentul in care si-a pus mainile peste Saul el era inca ucenic. Asa este scris.
Fie ca era preot, episcop sau ucenic, totusi era slujitor al Domnului...deci, mandatat sa puna mainile peste Saul...
Reply With Quote
Vechi 01.09.2010, 22:28:06
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
Aia nu-i ierarhie sacramentala, ci ierarhie administrativa....cum avem noi: citet, paraclisier, gropari...etc.
Ha,ha, buna gluma...

Citat:
Fie ca era preot, episcop sau ucenic, totusi era slujitor al Domnului...deci, mandatat sa puna mainile peste Saul...
Exact aceasta am vrut sa spun si eu: un ucenic sincer al lui Iisus are mandatul punerii mainilor. Desigur in cazuri speciale.
In mod obisnuit cei care si-au pus mainile au fost Apostolii.
Reply With Quote
Vechi 01.09.2010, 22:52:08
samson samson is offline
Banned

Data înregistrării: 25.08.2010
Implicit

Citat:
Daca ai sa citesti Faptele apostolilor ai sa vezi un lucru interesant in ceea ce priveste pe crestinii din Samaria:

"Iar când au crezut lui Filip, care le propovăduia despre împărăția lui Dumnezeu și despre numele lui Iisus Hristos, bărbați și femei se botezau.
Iar Simon a crezut și el și, botezându-se, era mereu cu Filip. Și văzând semnele și minunile mari ce se făceau, era uimit.
Iar apostolii din Ierusalim, auzind că Samaria a primit cuvântul lui Dumnezeu, au trimis la ei pe Petru și pe Ioan, care, coborând, s-au rugat pentru ei, ca să primească Duhul Sfânt. Căci nu Se pogorâse încă peste nici unul dintre ei, ci erau numai botezați în numele
Domnului Iisus. Atunci își puneau mâinile peste ei, și ei luau Duhul Sfânt." (Fapte 8:12-17)

Intrebarea care se ridica e urmatoarea: de ce au trebuit sa vina apostolii tocmai de la Ierusalim ca sa puna mainile peste cei din Samaria?De ce Filip nu putea sa isi puna mainile peste ei?Doar el i-a botezat.
Raspunsul e simplu, darul acesta de a transmite Duhul Sfant s-a sfarsit cu generatia apostolilor, ceilalti de dupa ei nu au mai putut transmite Duhul Sfant.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Arsenie Boca si Sfanta Taina a botezului alynna Biserica Ortodoxa Romana 22 10.05.2013 08:28:51
Care este sensul Botezului Domnului? Florin-Ionut Botezul 33 07.01.2013 15:38:30
Taina Botezului in cadrul Sfintei Liturghi georgeval Botezul 22 21.02.2012 23:08:48
Taina Botezului în Filocalie NECTARIE Botezul 6 23.11.2011 15:34:34