Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.09.2010, 23:09:15
Bast-et Bast-et is offline
Senior Member

Data înregistrării: 08.07.2010
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Bast-et
Implicit

Citat:
În prealabil postat de crestinOrtodoxa Vezi mesajul
Faptul ca Dumnezeu exista poate fi confirmat doar daca ma uit in jur- lumea exista- deci exista Dumnezeu. Cred ca credinta crestin ortodoxa este cea corecta pt ca asa simt, si pt ca majoritatea espectelor celorlalte credinte mi se par dubioase. Crezand in ortodoxie, cred si in Biserica, prin urmare si in Sfintii ei.
Cam atat, alta explicatie mai complicata n-am.

Cat despre discutia despre bordeiul captusit cu balegar....

O sa se termine petrollul la un moment dat. Sau o sa fie atat de scump incat n-o sa si-l mai permita nimeni. Atunci o sa ne cam caram cu totii din orase inapoi in sate.
"Civilizatia" asta pe care o vedem este construita in jurul ideii de PETROL IEFTIN. In curand nu o sa mai fie.
Transporturile or sa inghete, adio tiruri, avioane si vapoare. Inapoi la carutza cu cai, inapoi la tzara, la agricultura rudimentara si la case din chirpici.

Orasele or sa fie pe sfert cat sunt acum, blocurile parasite. Putinii locuitori stabili ai oraselor vor fi oameni cu profesii banoase sau afaceri. Restul, servitorii lor. Spun oameni cu profesiuni banoase sau afaceri pt ca numai acestia isi vor permite sa stea in oras. Marfa transportata cu carutele si cu trenul si muncita cu mana va fi mult mai scumpa.

Conceptul de oras o sa fie, ca in trecut, redus la ideea de TARG.

Majoritatea vor reveni la tzara, sa munceasca pamantul. Acces la spital, ca in trecut, va fi cu calul si caruta, pt ca ambulanta n-o sa mai aibe benzina.

Or sa revina pt luminat lampile cu seu si lumanarile. Iarna, cu carca, carat lemne din padure pt foc, ca tot anul, dealtfel. Sobe su cuptoare din sticla pisata (un fel de reciclare) si chirpici. Case tot din chirpici si daca ai noroc in loc de sindrila o sa muncesti vreo 3 ani si-o sa te mai si imprumuti sa iei tzigla.

Strabunica mea are 97 de ani, asa a trait toata viata, singura comoditate moderna pe care o are este aragazul. Insa daca n-or sa mai fie aragaze stati relax, ca se poate trai bine mersi si cu mancare gatita la ceaun, pe pirostrii, in curte afara.
Si nici fara frigider n-o sa crapam, carnea si legumele,branza se pastreaza in untura/sare/saramura, in beciuri/pivnite. La fel si mancarea gatita, de baga-n beci. Si tine. Asa a trait lumea o gramada de timp, si se mai poate trai bine mersi.
Painea si ea se face in cuptor (da, d-ela cu sticla pisata si chirpici), sau in cuptorul sobei (mai incet, dar se face, am vazut). Da, era o vreme cand painea se facea in casa. :)

Ce e "hazliu" la o casa din chirpici? si ce e asa de nasol? ca e la tzara? ce e nasol la tzara? mancarea sanatoasa, aerul curat, munca, verdeatza?

P.S.-gluma cu canalizarea iar n-o inteleg. Atatea generatii au avut veceu in curte, groapa in pamant- si n-o murit nimeni.
Ei, stai linistita, nu ne intoarcem la tara. Dupa petrol urmeaza hidrogenul, electricitatea. Pai in Norvegia au inventat autobuze care merg cu escremente de om. Si nu miroase deloc. Cica vor sa foloseasca si urina pentru ca contine mult H.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce spune biserica despre sport si competitie? alexdu Generalitati 12 27.01.2012 09:58:21
Dinozaurii mateiash Din Vechiul Testament 42 16.05.2011 19:05:41
Ce ne-ar spune Dumnezeu despre buretii de padure? unamic Despre Sfanta Scriptura 20 24.10.2010 00:42:21
Ce spune biserica despre implanturile artificiale ? seby_din_brasov Generalitati 13 01.03.2009 20:51:14
Cine imi poate spune mai multe despre pr Dan Badul paraschevaiasi Generalitati 1 29.10.2007 02:34:59