Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.09.2010, 15:46:41
proxymagape proxymagape is offline
Junior Member

Data înregistrării: 24.06.2010
Locație: Alba Iulia, deocamdata,pentru studii.
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de IonelS Vezi mesajul
AI uitat de cei peste 500 de ani de lupte cu Imperiul Otoman pentru pastrarea independentei si mai ales a credintei. Imagineaza-ti ca le spui nenumaratelor generatii de osteni, care au pus mana pe sabie si cruce sa apere, ca tu, cu crestinismul tau "pasnic", ai o retinere in arederea unei carti demonice !
Am voie sa ard coranul, n-am voie sa lovesc musulmanul ! Asta-i crestinsimul meu de mileniul 3 !
Nu sunt ”pașnic”! Lupta mea cea mai mare este cu mine însumi - de la neliniște să ajung la isihie (numai așa pot fi ”pașnic”). Problema este următoarea : mileniul III este al acțiunii și reacțiunii (ca în fizică) : arzi Coranul, ți se arde Biblia. Dacă îți convine, n-ai decât. Eu încă nu am reușit să rețin un capitol întreg din Biblie ca să pot să mă dispensez de ea pentru că trăeisc în mileniul III. În fine, ”creștinism de mileniul III” este o expresie forțată - creștinismul este în esență și în purtare este biblic și patristic!

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Istorie a islamului si Coranului Petruta2 Religia Islamica 0 24.05.2007 01:43:36