Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.09.2010, 19:01:55
ionutpopa ionutpopa is offline
Banned

Data înregistrării: 31.08.2010
Implicit

Merci de indemn, truthstone.
Am fost si la moschee si la ei. Cu un singu lucru nu sunt de acord: cu Muhammad.
Adica in loc de "la illaha ilalah, muhammadu rassululah" eu ziceam" la illaha ilalah, Isa-Al Masiah rassululah" adica in loc de "nu exista alt Dumnezeu in afar de Allah si Muhammad este profetul/trimisul sau", "nu exista alt Dumnezeu in afara de Allah/Dumnezeu iar Isus Mesia este profetul/trimisul sau".
Vechi 10.09.2010, 19:06:05
truthtostone's Avatar
truthtostone truthtostone is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ionutpopa Vezi mesajul
Am fost si la moschee si la ei. Cu un singu lucru nu sunt de acord: cu Muhammad.
Adica in loc de "la illaha ilalah, muhammadu rassululah" eu ziceam" la illaha ilalah, Isa-Al Masiah rassululah" adica in loc de "nu exista alt Dumnezeu in afar de Allah si Muhammad este profetul/trimisul sau", "nu exista alt Dumnezeu in afara de Allah/Dumnezeu iar Isus Mesia este profetul/trimisul sau".
urat din partea lor
Vechi 10.09.2010, 19:31:49
ionutpopa ionutpopa is offline
Banned

Data înregistrării: 31.08.2010
Implicit

Doamne ajuta, fratilor!
Nu condamnati, nici nu judecati alte culturi, religii, nici pe semenii nostri sa nu-i condamnam, nici judecat, oricum ar fi ei!

Tocmai pentru ca "nebanuite sunt caile Domnului".

Doamne ajuta!

Iertaciune, fratilor, smerenie si modestie, umilinta si lipsa mandriei in fata aproapelui, aceasta este atitudinea crestina!

Nu arderea Coranului, aruncarea cu pietre in oameni, judecarea si osandirea lor.

Dar cel mai important, facerea Voii Lui, aceasta ne aduce doar fericirea, sa nu cumva sa fim indaratnici ca nici Dumnezeul nostru sa nu se indaratniceasca cu noi. Ci sa fim smeriti si sa-i respectam planul si deciziile Lui si asa vom fi in deplin acord cu El si numai asa vom fi fericiti.

Si fiind asa, exemple si modele, multi cei care sunt pe o alta cale si pagani, ne vor vedea si vor fi impresionati si vor intele si ei cu adevarat Adevarul Ortodoxiei si vor vedea ca au avut pana acum doar 50% din Adevar in vreme ce Ortodoxia este 100% adevar si asa, fiindu-le exemple, fiind toleranti fata de ei, ei singuri isi vor schimba calea lor gresita, pagana.

Deci, pastorul acela nu are o atitudine crestina, facand asa ceva. Ci daca s-ar smeri si ar fi umil fata de Dumnezeu si Voia Lui, asa va fi bine pentru lume, pentru pacea in lume.

Doamne ajuta!
Vechi 10.09.2010, 19:35:13
Paduraru's Avatar
Paduraru Paduraru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.11.2009
Locație: Munții Suhardului - Bucovina - România
Implicit

Frați creștini!
Nu știu dacă arderea Coranului este o atitudine creștină. Umila mea părere (a unui păcătos mare) este că acest gest ține de extremismul religios. Ce vor acei creștini, oare?!? Să fie o nouă generație de cruciați?!? Se știe, din istorie, ce au făcut cruciadele, în afara voinței de a recupera Țara Sfântă de la musulmani. Mai ales că acum nu ne-au luat musulmanii nimic. Tind să se împânzească în Europa și America, o fi adevărat. Dar asta nu se datorează doar lor, ci și nouă, creștinilor, pentru că suntem mult mai slabi din punct de vedere spiritual și își respectă întru totul religia. Ei nu lucrează nimic de Ramadan, pe când noi... Ei nu consumă carne de porc (după cum îi îndeamnă religia), pe când noi băgăm alcool în noi "cu cisterna".
Mie nu mi-ar conveni să-mi fie arsă Biblia, nici oricare carte ortodoxă.
Domnul nostru Iisus Hristos a "contrazis" legea talionului (dinte pt. dinte etc.) și ne-a lăsat un îndemn, dacă nu mă înșel: Dacă îți dă cineva o palmă, întoarce și celălalt obraz...
Arderea Coranului ar provoca și un val imens de atentate și, sincer, nu știu dacă pe vreunul din noi nu l-ar curemura moartea unor creștini nevinovați (ca victime colaterale).
Arderea Coranului are, oare vreo corespondență cu "Fericiți făcătorii de pace, că aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema."
În concluzie, NU SUNT DE ACORD cu arderea Coranului. Această faptă nu este de la Dumnezeu.
Dacă am spus ceva vorbe smintite, vă rog frumos să mă iertați!
Doamne ajută-ne!
Vechi 16.09.2010, 14:18:56
mirabela mirabela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.03.2009
Locație: germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ionutpopa Vezi mesajul

Hmmm, mda!!! Nu ti-ai pus intrebarea de ce Coranul este un amalgam, si nu are un fir epic? Pare ca o carte povestita de altcineva, Mohamed a avut un vecin crestin cu care povestea adesea.

Unchiul lui era crestin si a refuzat sa treaca la islam.

Tot in qu'ran scrie ca Iisus se ruga de 5 ori pe zi si platea za'katul.

Tot in qu'ran scrie ca un musulman adevarat tb sa respecte si Biblia si Tora.

Daca pana acum cateva sute de ani, mulsumanii torturau fizic crestinii, pt ca nu vroiau sa treaca la islam, acum musulmanii incearca si chiar reusesc sa converteasca crestini la islam. In momentul in care un musulman, se casatoreste cu o crestina, si mai si reuseste s-o converteasca(cam dupa 2 ani de la casatorie), este foarte bine vazut in societatea lor si chiar foarte laudat si printre cei mai respectati.
Vechi 16.09.2010, 14:35:28
bmd
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirabela Vezi mesajul
Tot in qu'ran scrie ca un musulman adevarat tb sa respecte si Biblia si Tora. .
Mai bine ar respecta crestinii si/sau evreii.

Citat:
........ acum musulmanii incearca si chiar reusesc sa converteasca crestini la islam. In momentul in care un musulman, se casatoreste cu o crestina, si mai si reuseste s-o converteasca(cam dupa 2 ani de la casatorie), este foarte bine vazut in societatea lor si chiar foarte laudat si printre cei mai respectati.
In schimb trecerea la crestinsism de la islam se pedepseste cu moartea!
Cam atit despre respectul pentru ceilalti si cit de corecti, capabili de convietuire sint musulmanii.
Vechi 16.09.2010, 14:57:44
o_tzaranca o_tzaranca is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.11.2009
Implicit

Citat:
In momentul in care un musulman, se casatoreste cu o crestina, si mai si reuseste s-o converteasca(cam dupa 2 ani de la casatorie), este foarte bine vazut in societatea lor si chiar foarte laudat si printre cei mai respectati.
imi pare rau ca trebuie sa te contrazic.tu poate pleci de la un caz particular cunoscut tie.

in general,familia unui musulman accepta greu casatoriile mixte..crestini,evrei(in functie de statutul lor religios,cei fundamentalisti nici nu accepta casatoriile mixte).

pai tocmai ei ,care au cultul familiei..ce laude si respect sa-i dea?

prozelitism islamic nici atat.
Vechi 16.09.2010, 15:14:25
bmd
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de o_tzaranca Vezi mesajul
imi pare rau ca trebuie sa te contrazic.tu poate pleci de la un caz particular cunoscut tie. .
1.Ba are! Un musulman poate sa se casatoreasca cu o crestina chiar daca aceasta nu trece la islam. o musulmanca nu poate sa se castoreasca cu un crestin decit daca acesta trece inainte de casatorie la islam. Explicatia e simpla, dupa conceptia islamica copii sint educati dupa religia tatalui!
2. In Romania inca mai este 0-0...interesant cum un cuvint schimba totul, nu?
Vechi 16.09.2010, 15:26:43
mirabela mirabela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.03.2009
Locație: germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de o_tzaranca Vezi mesajul
imi pare rau ca trebuie sa te contrazic.tu poate pleci de la un caz particular cunoscut tie.

in general,familia unui musulman accepta greu casatoriile mixte..crestini,evrei(in functie de statutul lor religios,cei fundamentalisti nici nu accepta casatoriile mixte).

pai tocmai ei ,care au cultul familiei..ce laude si respect sa-i dea?

prozelitism islamic nici atat.
ma faci sa rad, din contra chiar isi doresc sa se casatoreasca cu o femeia crestina, mai ales europeana. ei abia astepata sa plece din tara lor, si sa traiasca in pace in europa.

conform qu'ran-ului, au dreptul sa se casatoreasca cu o crestina, ea poate ramane in religia ei, ea nu are voie sa discute de fata cu copii despre religia ei, nici macar sa se roage sau sa-si faca cruce.

de educatia copiilor din pct de ved religios se ocupa tatal, sau un batran din familie.

Last edited by mirabela; 16.09.2010 at 15:28:56.
Vechi 16.09.2010, 15:34:20
o_tzaranca o_tzaranca is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.11.2009
Implicit

Citat:
ma faci sa rad, din contra chiar isi doresc sa se casatoreasca cu o femeia crestina, mai ales europeana. ei abia astepata sa plece din tara lor, si sa traiasca in pace in europa.

.
deci tu faci referire la caz particular,iar.
la un musulman...in a carui tara e in conflict.Libanez,palestinian..
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Istorie a islamului si Coranului Petruta2 Religia Islamica 0 24.05.2007 02:43:36