Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Tinuta in Biserica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.09.2010, 17:52:29
floricica floricica is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.04.2010
Locație: Intr-o tara binecuvantata de Dumnezeu
Religia: Ortodox
Implicit

[quote=Mihnea Dragomir;287389]Nu am auzit de vreun canon care să interzică spovada în vremea menstruației. Nici nu am auzit de vreun canon care să oblige preotul care s-ar tăia la degețel să iasă din biserică.

În schimb, am auzit de un canon, care pare a fi încă în vigoare în Biserica Ortodoxă, potrivit căruia prezența menstruației este impediment la primirea Sfintei Euharistii.

Încălcarea poruncilor Bisericii este păcat de moarte. Pe de altă parte, pentru ca un păcat să fie de moarte este necesară deplina intenție și deliberarea.

În concluzie:
-spovada a fost validă, neexistând impediment canonic.
-cuminecarea nu a fost spre osândă, căci unde nu este păcat cu voie nu este nici sacrilegiu. Situația e oarecum comparabilă cu a cuiva care, din nebăgare de seamă, scapă Sf Trup din gură pe jos. Este un lucru de nedorit, dar nu este un sacrilegiu. Totuși, ar fi bine ca acest păcat fără voie (bazat pe informare incompletă asupra canoanelor) să fie mărturisit la viitoarea spovadă.

Sa-mi fie cu iertare dar cum vine asta, "am auzit de un canon,care pare a fi încă în vigoare în Biserica Ortodoxă, potrivit căruia prezența menstruației este impediment la primirea Sfintei Euharistii".? vreti sa spuneti cumva ca este un canon "cam vechi" care ar fi trebuit anulat?
Nu indrazanesc sa mai vorbesc de Sf. Impartasanie (Sf. Trup si Sange la ortodocsi, la catolici doar Sf. Trup din cate stiu) in cazul in care ar fi "scapata " pe jos......
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Portret de femeie Pelerin spre Rasarit Despre Sfanta Scriptura 7 03.10.2014 10:39:39
Despre femeie Simply_me Generalitati 67 19.07.2012 13:37:58
Femeie in moarte clinica alt_inceput Generalitati 18 04.01.2011 16:22:35
Mama sau femeie de cariera? daliapantelimon Generalitati 121 31.05.2010 15:04:57
femeie insarcinata in post ginabadea Postul 26 24.03.2010 10:59:50