![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci trebuie sa respectati taierea mainilor celor ce fura. Trebuie sa intelegeti ca femeia este inferioara barbatului iar acesta are dreptul la un mic harem. Si in fond lumea musulmana este atat de oropsita in prezent. Fiti deschisi la minte, intelegeti ca fundamentalistii sunt niste oameni disperati ce lupta pentru o cauza dreapta.Trebuie sa intelegeti ca Profetul lui Alah a scris o carte numita Coran ce nu poate fi pusa sub nici o forma la indoiala. Nu va cer sa renuntati la crestinism, cum nici dumneavoastra nu imi cereti sa devin crestin. Dar trebuie sa intelegeti de asemenea ca Isus nu este fiul divinitatii in islam. Si sa respectati si asta. Si pedeapsa cu moartea pentru adulter din unele tari islamice e gresit inteleasa. La fel si spanzurarea homosexualilor.Defapt unii spun ca sunt falsuri si propaganda, poate asa si e. E defapt o mare neantelegere. Islamul trebuie trait, nu rationalizat. Cand se aude chemarea la rugaciune din moschee cu cata bucurie tresalta inima unui musulman. Cu cata senina candoare se inchina atunci el spre Mecca. Dumneavoastra nu veti ingelege niciodata asta. Sunteti un necredincios si cel mai probabil asa veti ramane. Dar va rog sa nu adoptati o atitudine distructiva fata de islam. Nu cumva sa indrazniti sa huliti numele lui Alah. E nevoie de dialog intre toti oamenii, in fond islamul nu inseamna doar teroristi, ci si o vasta cultura (sunt sigur ca o cunoasteti poate chiar mai bine decat mine) . Cand pretindeti respect automat pentru religie il pretindeti implicit si pentru islam si orice religie a existat vreodata. De ce? pentru ca nu se poate afirma obiectiv vorbind ca una este mai reala decat alta. Lumea si istoria e plina de adevarati credinciosi si de adevarate credinte.Si mai toate au lasat in urma destule razboaie si devastari comise de unii membri ai lor (evident ceilalti membrii au sustinut atunci sau mai tarziu ca acestia nu erau adevarati credinciosi). Iar ca un om ce se doreste a fi si un fin intelectual poate ar trebui sa observati asta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Interesanta diversiunea dar va/le lipseste ceva:Mantuitorul >,,Iisus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine.Dacă M-ați fi cunoscut pe Mine, și pe Tatăl Meu L-ați fi cunoscut; dar de acum Îl cunoașteți pe El și L-ați și văzut."(Ioan 14:6-7)si asta pt ca ,,Și întru nimeni altul nu este mântuirea, căci nu este sub cer nici un alt nume, dat între oameni, în care trebuie să ne mântuim noi."(Faptele Apostolilor 4:12).Sfanta Scriptura este intangibila pt mine domnule/doamna.Dar chiar si asa(ma mai postat asta)cum oare ne va judeca Dumnezeu?Oare cum ii va judeca pe cei care nu cred in Hristos sau pe cei care nu L-au cunoscut pe Hristos?Ar fi ciudat sa-i judece dupa o regula pe care nu o stiau..nu credeti?Hai sa vedem ce zic ortodocsi daca dvs>ateu si eu>protestant suntem pe aici http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/12patrulegi.htm Daca ati sti raportul evrei-musulmani dpdv biblic poate ar trebui sa le propuneti si lor ce mi-ati propus mie.Sa-mi spuneti ce raspuns ati primit. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
islamul, respecta prin coran, celelalte religii?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Orice religie se intemeiaza doar in raport cu ea insasi si se declara a fi unica solutie pentru mantuirea sufletului. Coranul nu ul recunoste pe Iisus ca si fiu a lui Dumnezeu ci ca pe un "profet". In rest, de obicei din cate stiu eu, nu se pronunta vehement impotriva crestinismului ca si religie ci impotriva reprezentantilor acestora care au intervenit in viata musulmana. Musulmanii au condus lumea cca 1000 de ani ca si imperiu iar orogiile rezultate din aceasta, sunt mari. La fel si chinezii care au avut o societate extraordinar de evoluata in momentul in care "i-a descoperit" lumea crestina. Sa nu uitam ca ei au fost intemeietorii tiparului in lume si au emis pentru prima data banii de hartie. Asta printre multe alte descoperiri. Orice s-ar spune, si oricat ne-ar fi de greu sa recunoastem, chinezii au o istorie extraordinara si sunt oameni extrem de inteligenti si de supusi care au invatat pas cu pas sa-si cladeasca o lume mai buna atat din pdv material cat si spiritual. Crestinismul este foarte contestat deoarece este singura religie care sustine faptul ca, o entitate dintr-o alta "dimensiune" daca vrei, se "contopeste" de o asemenea maniera cu omul. Nu mai exista un asemenea exemplu in nici o religie pamanteana. Oroliului omenesc din pacate si astazi ii este greu sa-l recunoasca pe Iisus ca fiind fiul lui Dumnezeu. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Dumnezeu a fost creat de Ra. (?) | Bilibox | Generalitati | 118 | 05.12.2011 08:03:26 |
De ce ne-a creat Dumnezeu? | Templier Knight | Generalitati | 6 | 17.03.2011 17:56:39 |
De ce a creat Dumnezeu lumea? | crisnic | Intrebari utilizatori | 4 | 23.04.2010 13:52:13 |
|