![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Cumparati alimente de la tarani si faceti-va singuri mancare..Ce faceti cu mana voastra este bine facut..In magazine numai chimicale. Faina este amestecata cu chimicale, malaiul la fel, ...Astea sunt alimente de baza si nu le mai putem consuma..Chimicale sa creasca, chimicale sa reziste pe raft,..
Eu imi iau faina de la tara si imi fac painea in casa.. Malaiul la fel.. |
|
|||
|
|||
![]()
Era o vreme in care cautam cu infrigurare sa stiu tot ce contine un aliment cumparat din comert. Citeam tot felul de studii ref. la substantele din preparatele alimentate sau de uz alimentar de prin magazine. Incercam sa evit tot ce era nociv. Dar asta insemna sa nu mai cumpar nimic, sa nu mai consum nimic din comert. Chiar si de la tarani, din piata poti cumpara produse toxice. La stiri aud destul de des cu ce-si stropesc taranii rosiile si celelalte legume cultivate si nu este deloc linistitor. Pomii fructiferi sunt stropiti cu substante chimice impotriva daunatorilor si a bolilor, substante ce se regasesc chiar si in semintele fructelor culese. Ce vreau sa spun, este ca totul pare sa fie o conspiratie impotriva noastra a consumatorilor. Toate aceste informatii binevoitoare nu fac decat sa ne infricoseze. Nu zic ca sunt miciuni, nu. Cred ca totul este asa cum se spune. Dar care este solutia? ce sa face? Bun, nu mai bem sucuri (cola, fanta, etc.), nu mai mancam dulciuri - nu-i nici o greutate. Nu mai bem cafea-ok! Dar restul, restul celor ingurgitate de noi? Nu ne otravim cu cola ci cu suc de portocale stoarse ne noi acasa, din portocale imbibate de consevanti si alte chimicale. Mancam mere. dar ce mere? Se spune ca li se aplica niste minuni de tratamente de tin vesnic, nu se mai strica, oricat le-ai pastra (eu chiar am cateva in fructiera de vreo luna sau doua, impecabile...).
Poate cei de la tara cu gradini si curti mai au vreo sansa... Dar orasenii, de la bloc? sa fie, oare condamnati? Nu cred ca Bunul Dumnezeu ne lasa! Bine ar fi sa ignoram sau sa trecem prin filtrul ratiuni toate aceste mesaje si studii doveditoare care oricum, nu rezolva problema ci o incalcesc. Si sa avem masura in tot ce consumam, dreapta socoteala in tot ce facem si ceea ce-i mai de pret ca toate: NADEJDE, CREDINTA SI IUBIRE. Si ce-o vrea Dumnezeu, faca-se voia Lui! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De ce adica sa nu stam un minut si sa citim ce ingredinete contine conserva pe care vrem s-o cumparam? De ce sa nu platim 10-20% mai mult pentru o conserva care nu contine acid citric, conservanti si coloranti? De ce sa nu o cumperam pe cea in care legumele arata mai putin estetic, dar nu contine chimicale, in loc sa dam banii pe cea care include si toxine? De aia, pentru ca nu ne pasa, pentru ca si-asa toate-s cu Euri, nu? Si ignoranta se plateste mai devreme sau mai tarziu. La doctor, la farmacie, pentru a consuma si mai multe chimicale 100% daunatoare organismului, adica pastile, injectii samd.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In trecut, E330 a fost considerat o cauza majora a cancerului. Aceasta confuzie a aparut si in urma confundarii cuvantului “Krebs” – cancer, ger – cu cel care a descoperit ciclul Krebs – Sir Hans Adolf Krebs. Acidul citric nu mai este considerat daunator corpului, daca este consumat singur. Doza zilnică admisă: nelimitată Sursa:http://www.ecomagazin.ro/acidul-citr...tiv-alimentar/ ACIDUL CITRIC NU PRODUCE CANCER. Dacă ar produce, atunci toate celulele noastre ar fi transformate în celule canceroase întrucât acidul citric este prezent în toate celulele, aproape de ADN. Din contră, E330 este unul din cei mai siguri aditivi alimentari. Este complet nepericulos sa manânci dintr-odata 100 grame de acid citric. Singura legătură cu cancerul este că este anti-cancerigen. Sursa:http://euri.ro/2008/10/e330-acidul-citric/
"Iată Eu vă trimit pe voi ca pe niște oi în mijlocul lupilor; fiți dar înțelepți ca șerpii și nevinovați ca porumbeii." Last edited by Don_Juan; 15.09.2010 at 13:36:32. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
- periculoase - consumul nu este recomandat nicicum - neutre (ca sa zic asa) - consumul frecvent nu este recomandat - inofensive - substante la care nu e posibila inca o evaluare Citez din Biblia alimentara: E330 Acid citric Acidifiant natural sau artificial. Se poate obtine din fructe (citrice) sau prin biosinteza. Component al ciclului acizilor tricarboxilici din cadrul metabolismului enegretic al celulelor umane. Poate cauza actiuni bucale (ex.: accelerarea aparitiei cariilor dentare). Poate contribui la controlul activitatii apei (a indice w). Se gaseste intr-o gama mare de produse alimentare. Poate fi impurificat cu proteine din materia prima care se pot transforma in MSG (E621) cauzand efecte adverse persoanelor sensibile. CONSIDERAT INOFENSIV De unde ajungem la E621 Glutamat monosodic - MSG, care este neurotoxic, poate declansa maladiile Parkinson, Alzheimer, Hunington, care nu trebuie consumat de femeile insarcinate, copii, hipoglicemici, batrani si cardiaci. CONSUMUL FRECVENT NU E RECOMANDAT
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Asa este, E123 nu are ce cauta in mancarea noastra. E PERICULOS.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Scopul meu initial a fost de a identifica alimente care fac rau si de care ne putem dispensa usor si fara costuri. In aceasta categorie de alimente dispensabile intra guma mestecat, bauturile carbogazoase, cafeaua, dulciurile din comert etc... pe care oamenii le consuma fara a se intreba "de ce fac asta?". Nu sunt pentru paranoia citirii etichetelor. De altfel, aceast fapt poate fi evitat daca mananci simplu si gatesti acasa. Pe de alta parte, mancarea "sanatoasa", produsele bio, fara pesticide, carnea animalelor pe care nu s-au folosit antibiotice etc.. acestea sunt lucruri costisitoare si mi se pare nepotrivit sa sfatuim pe altii "cumpara aia" cand stiu ca este scump. Dar ceva, ceva tot se poate face pentru sanatatea noastra, fara excese, fara paranoia etc.. Sunt de acord si cu Vsovivi: daca omul s-ar fi multumit cu mancarea simpla, nu s-ar fi ajuns la situatia in care mancarea devine toxica. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sa mancam sanatos! | Melissa | Postul | 525 | 18.09.2024 10:39:24 |
Cum trebuie sa mancam pentru a fi sanatosi | absolutep0wer | Generalitati | 27 | 03.04.2015 14:03:44 |
Mai mancam porc ...sau.. | sunsray | Spiritualitatea ortodoxa | 22 | 13.12.2011 08:55:36 |
Care este pozitia BOR fata de persoanele care fac doar cununuia civila? | elom | Nunta | 38 | 16.08.2011 23:45:58 |
Otrava din sarea de bucatarie pe masa tuturor romanilor! | heaven | Generalitati | 21 | 14.11.2010 15:16:41 |
|