Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.09.2010, 10:11:52
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
La inceputul lunii septembrie m-am simtit rau (fizic). Ameteli, dureri de cap, greata.. mai ales dimineata.
Pana intr-o zi cand am citit un studiu despre efectele nocive ale bauturilor "diet" asupra gravidelor si mi-a cazut ideea: GUMA DE MESTECAT!
Inteleg eu gresit, sau esti insarcinata? felicitari!!!
Vechi 15.09.2010, 10:17:13
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2010
Implicit

Cumparati alimente de la tarani si faceti-va singuri mancare..Ce faceti cu mana voastra este bine facut..In magazine numai chimicale. Faina este amestecata cu chimicale, malaiul la fel, ...Astea sunt alimente de baza si nu le mai putem consuma..Chimicale sa creasca, chimicale sa reziste pe raft,..
Eu imi iau faina de la tara si imi fac painea in casa.. Malaiul la fel..
Reply With Quote
Vechi 15.09.2010, 10:45:11
costache marilena
Guest

Implicit

Era o vreme in care cautam cu infrigurare sa stiu tot ce contine un aliment cumparat din comert. Citeam tot felul de studii ref. la substantele din preparatele alimentate sau de uz alimentar de prin magazine. Incercam sa evit tot ce era nociv. Dar asta insemna sa nu mai cumpar nimic, sa nu mai consum nimic din comert. Chiar si de la tarani, din piata poti cumpara produse toxice. La stiri aud destul de des cu ce-si stropesc taranii rosiile si celelalte legume cultivate si nu este deloc linistitor. Pomii fructiferi sunt stropiti cu substante chimice impotriva daunatorilor si a bolilor, substante ce se regasesc chiar si in semintele fructelor culese. Ce vreau sa spun, este ca totul pare sa fie o conspiratie impotriva noastra a consumatorilor. Toate aceste informatii binevoitoare nu fac decat sa ne infricoseze. Nu zic ca sunt miciuni, nu. Cred ca totul este asa cum se spune. Dar care este solutia? ce sa face? Bun, nu mai bem sucuri (cola, fanta, etc.), nu mai mancam dulciuri - nu-i nici o greutate. Nu mai bem cafea-ok! Dar restul, restul celor ingurgitate de noi? Nu ne otravim cu cola ci cu suc de portocale stoarse ne noi acasa, din portocale imbibate de consevanti si alte chimicale. Mancam mere. dar ce mere? Se spune ca li se aplica niste minuni de tratamente de tin vesnic, nu se mai strica, oricat le-ai pastra (eu chiar am cateva in fructiera de vreo luna sau doua, impecabile...).
Poate cei de la tara cu gradini si curti mai au vreo sansa... Dar orasenii, de la bloc? sa fie, oare condamnati? Nu cred ca Bunul Dumnezeu ne lasa! Bine ar fi sa ignoram sau sa trecem prin filtrul ratiuni toate aceste mesaje si studii doveditoare care oricum, nu rezolva problema ci o incalcesc. Si sa avem masura in tot ce consumam, dreapta socoteala in tot ce facem si ceea ce-i mai de pret ca toate: NADEJDE, CREDINTA SI IUBIRE. Si ce-o vrea Dumnezeu, faca-se voia Lui!
Reply With Quote
Vechi 15.09.2010, 13:24:49
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costache marilena Vezi mesajul
Poate cei de la tara cu gradini si curti mai au vreo sansa... Dar orasenii, de la bloc? sa fie, oare condamnati?
Traim intr-o lume in care raul este amestecat cu binele. Poate ca raul predomina astazi, se pare ca da... Insa datoria noastra este sa minimizam raul cat putem, daca nu reusim sa-l indepartam complet.

De ce adica sa nu stam un minut si sa citim ce ingredinete contine conserva pe care vrem s-o cumparam? De ce sa nu platim 10-20% mai mult pentru o conserva care nu contine acid citric, conservanti si coloranti? De ce sa nu o cumperam pe cea in care legumele arata mai putin estetic, dar nu contine chimicale, in loc sa dam banii pe cea care include si toxine?

De aia, pentru ca nu ne pasa, pentru ca si-asa toate-s cu Euri, nu? Si ignoranta se plateste mai devreme sau mai tarziu. La doctor, la farmacie, pentru a consuma si mai multe chimicale 100% daunatoare organismului, adica pastile, injectii samd.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 15.09.2010, 13:31:40
Don_Juan's Avatar
Don_Juan Don_Juan is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.02.2010
Locație: Terra, Calea Lactee
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
De ce adica sa nu stam un minut si sa citim ce ingredinete contine conserva pe care vrem s-o cumparam? De ce sa nu platim 10-20% mai mult pentru o conserva care nu contine acid citric, conservanti si coloranti?
Eu nu stiu ce sa mai cred despre acidul citric. Eu stiam ca este cancerigen iar acum din mai multe surse am aflat ca era doar o confuzie.

In trecut, E330 a fost considerat o cauza majora a cancerului. Aceasta confuzie a aparut si in urma confundarii cuvantului “Krebs” – cancer, ger – cu cel care a descoperit ciclul Krebs – Sir Hans Adolf Krebs. Acidul citric nu mai este considerat daunator corpului, daca este consumat singur.

Doza zilnică admisă: nelimitată

Sursa:http://www.ecomagazin.ro/acidul-citr...tiv-alimentar/

ACIDUL CITRIC NU PRODUCE CANCER.
Dacă ar produce, atunci toate celulele noastre ar fi transformate în celule canceroase întrucât acidul citric este prezent în toate celulele, aproape de ADN. Din contră, E330 este unul din cei mai siguri aditivi alimentari. Este complet nepericulos sa manânci dintr-odata 100 grame de acid citric. Singura legătură cu cancerul este că este anti-cancerigen.

Sursa:http://euri.ro/2008/10/e330-acidul-citric/

Last edited by Don_Juan; 15.09.2010 at 13:36:32.
Reply With Quote
Vechi 15.09.2010, 15:18:03
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Don_Juan Vezi mesajul
Eu nu stiu ce sa mai cred despre acidul citric. Eu stiam ca este cancerigen iar acum din mai multe surse am aflat ca era doar o confuzie.
Da, am dat un exemplu din viteza. Eurile sunt impartite in:

- periculoase - consumul nu este recomandat nicicum
- neutre (ca sa zic asa) - consumul frecvent nu este recomandat
- inofensive
- substante la care nu e posibila inca o evaluare

Citez din Biblia alimentara:

E330 Acid citric

Acidifiant natural sau artificial. Se poate obtine din fructe (citrice) sau prin biosinteza. Component al ciclului acizilor tricarboxilici din cadrul metabolismului enegretic al celulelor umane. Poate cauza actiuni bucale (ex.: accelerarea aparitiei cariilor dentare). Poate contribui la controlul activitatii apei (a indice w). Se gaseste intr-o gama mare de produse alimentare. Poate fi impurificat cu proteine din materia prima care se pot transforma in MSG (E621) cauzand efecte adverse persoanelor sensibile. CONSIDERAT INOFENSIV

De unde ajungem la E621 Glutamat monosodic - MSG, care este neurotoxic, poate declansa maladiile Parkinson, Alzheimer, Hunington, care nu trebuie consumat de femeile insarcinate, copii, hipoglicemici, batrani si cardiaci. CONSUMUL FRECVENT NU E RECOMANDAT

Reply With Quote
Vechi 15.09.2010, 15:23:55
Don_Juan's Avatar
Don_Juan Don_Juan is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.02.2010
Locație: Terra, Calea Lactee
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Da, am dat un exemplu din viteza. Eurile sunt impartite in:

- periculoase - consumul nu este recomandat nicicum
- neutre (ca sa zic asa) - consumul frecvent nu este recomandat
- inofensive
- substante la care nu e posibila inca o evaluare

Citez din Biblia alimentara:

E330 Acid citric

Acidifiant natural sau artificial. Se poate obtine din fructe (citrice) sau prin biosinteza. Component al ciclului acizilor tricarboxilici din cadrul metabolismului enegretic al celulelor umane. Poate cauza actiuni bucale (ex.: accelerarea aparitiei cariilor dentare). Poate contribui la controlul activitatii apei (a indice w). Se gaseste intr-o gama mare de produse alimentare. Poate fi impurificat cu proteine din materia prima care se pot transforma in MSG (E621) cauzand efecte adverse persoanelor sensibile. CONSIDERAT INOFENSIV

De unde ajungem la E621 Glutamat monosodic - MSG, care este neurotoxic, poate declansa maladiile Parkinson, Alzheimer, Hunington, care nu trebuie consumat de femeile insarcinate, copii, hipoglicemici, batrani si cardiaci. CONSUMUL FRECVENT NU E RECOMANDAT
Glutamatul stiam ca e prezent in toate mezelurile. Din cate stiam eu parca amarantul (E 123) e cel mai periculos aditiv.
Vechi 15.09.2010, 15:26:05
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Glutamatul stiam ca e prezent in toate mezelurile. Din cate stiam eu parca amarantul (E 123) e cel mai periculos aditiv.
Adica tu mananci mezeluri?! Pocaieste-te!!!

Reply With Quote
Vechi 15.09.2010, 15:28:09
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Din cate stiam eu parca amarantul (E 123) e cel mai periculos aditiv.
Asa este, E123 nu are ce cauta in mancarea noastra. E PERICULOS.

Reply With Quote
Vechi 15.09.2010, 18:20:25
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit de acord

Citat:
În prealabil postat de costache marilena Vezi mesajul
Acuma, face fiecare cum crede si cum i se pare mai bine. Este o datorie crestineasca sa ne preocupe si sanatatea trupului. Dar sa nu facem din asta un un mod de a trai, o obsesie sau mai rau o "religie". Si aceasta preocupare exagerata de a cerceta cu minutiozitate fiecare produs alimentar ca nu cumva sa ne otravim degenereaza in obsesie. Colectionarea / citirea cu religiozitate de carti si articole de "specialitate" ne "ajuta" foarte tare... Da...ne creeaza panica si deznadejde. Eu, personal. prefer sa fiu o ignoranta care consuma cu masura si discernamant alimente cat mai simple si mai putin procesate. Si daca asta inseamna ca nu imi pasa, ei bine nu imi pasa!
Sunt de aceeasi parere cu Marilena si nu am deschis acest topic pentru a trezi spaima cititorilor.

Scopul meu initial a fost de a identifica alimente care fac rau si de care ne putem dispensa usor si fara costuri.
In aceasta categorie de alimente dispensabile intra guma mestecat, bauturile carbogazoase, cafeaua, dulciurile din comert etc... pe care oamenii le consuma fara a se intreba "de ce fac asta?".

Nu sunt pentru paranoia citirii etichetelor. De altfel, aceast fapt poate fi evitat daca mananci simplu si gatesti acasa.

Pe de alta parte, mancarea "sanatoasa", produsele bio, fara pesticide, carnea animalelor pe care nu s-au folosit antibiotice etc.. acestea sunt lucruri costisitoare si mi se pare nepotrivit sa sfatuim pe altii "cumpara aia" cand stiu ca este scump.

Dar ceva, ceva tot se poate face pentru sanatatea noastra, fara excese, fara paranoia etc..
Sunt de acord si cu Vsovivi: daca omul s-ar fi multumit cu mancarea simpla, nu s-ar fi ajuns la situatia in care mancarea devine toxica.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sa mancam sanatos! Melissa Postul 525 18.09.2024 10:39:24
Cum trebuie sa mancam pentru a fi sanatosi absolutep0wer Generalitati 27 03.04.2015 14:03:44
Mai mancam porc ...sau.. sunsray Spiritualitatea ortodoxa 22 13.12.2011 08:55:36
Care este pozitia BOR fata de persoanele care fac doar cununuia civila? elom Nunta 38 16.08.2011 23:45:58
Otrava din sarea de bucatarie pe masa tuturor romanilor! heaven Generalitati 21 14.11.2010 15:16:41