Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.09.2010, 01:47:24
ionut stefan ionut stefan is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2010
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de adiandrea6 Vezi mesajul
De ce este ratacire? Argumentati va rog.
argumentul il gasiti in ce v-am spus sa cititi si v-as ruga sa o faceti.
Vechi 18.09.2010, 01:47:32
adiandrea6 adiandrea6 is offline
Banned

Data înregistrării: 19.08.2010
Locație: Franta, Lille
Implicit

Citat:
În prealabil postat de doctor_faustus Vezi mesajul
Noi nu credem că ești dumneata în măsură să ne spui așa ceva; din câte știu nu ești Sfânt Sinod nici Sinod Ecumenic, eventual ești un sinod de mai multe duhuri, însă clar kakodoxe.
Daca trebuie un sinod ca sa va zica ce inseamna sa nu mai credeti in Iisus, no comment. Asteptati-l, dar s-ar putea sa asteptati degeaba...
Vechi 18.09.2010, 01:48:27
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ionut stefan Vezi mesajul
Imi cer scuze, abia acum vad postarea, probabil ca ati scris-o in timp ce raspundeam la o alta. Citesc acum linkul. Multumesc!
Vechi 18.09.2010, 01:49:20
Banned

Implicit

Citat:
Tu nu vezi că eu mai și fac mișto de tine, tu ?!
Dar dumneavoastra?
Vechi 18.09.2010, 01:51:49
doctor_faustus doctor_faustus is offline
Banned

Data înregistrării: 28.08.2010
Implicit

Citat:
Eu i-am cunoscut pe anglicani, si ei cred in Euharistie, si pe site am primit si alta marturie, este drept ca nu si-a divulgat biserica, o fi luterana daca asa spuneti.
Oricum, sunteti de acord ca Euharistia este o Taina sau nu? Pentru ca, daca dvs credeti ca este o Taina, inseamna ca inca nimeni nu a descifrat-o si ca atare nu puteti sa ii acuzati pe altii ca inteleg gresit ceva ce de fapt nimeni nu intelege, totul fiind o Taina. Tot ceea ce putem face este sa credem ca "este" dupa cum a zis Domnul, cum anume insa "este" ramane o Taina. Altfel nu se mai poate chema Taina Sfintei Euharistii.
Dragă Euharistia este o Taină a Bisericii, nu se poate oficia în afara Bisericii lui Hristos și în afara preoției sacramentale valide. Așa și noi doi putem să ne întâlnim într-un loc și să zicem că facem Cina Domnului, și o putem face, însă ce facem noi în acest caz nu are nici cea mai mică legătură cu Euharistia instituită de Hristos Bisericii cu toată credința noastră și cu tot zelul nostru pentru simplul fapt că este imposibil. O rememorare ne-Euharistică a morții lui Hristos pentru noi o putem face oricând în sufletele noastre aducându-ne efectiv aminte de jertfa Sa și smeriindu-ne, pocăindu-ne, însă Euharistia Bisericii este împărtășirea cu trupul și sângele Domnului și Dumnezeului nostru Iisus Hristos, ceea ce este mai mult decât o rememorare personală a jertfei de pe Golgota adusă pentru păcatele noastre, ale mele și ale tale.
Vechi 18.09.2010, 01:51:56
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Implicit

Citat:
... Pentru ca, daca dvs credeti ca este o Taina, inseamna ca inca nimeni nu a descifrat-o si ca atare nu puteti sa ii acuzati pe altii ca inteleg gresit ceva ce de fapt nimeni nu intelege, totul fiind o Taina. Tot ceea ce putem face este sa credem ca "este" dupa cum a zis Domnul, cum anume insa "este" ramane o Taina. Altfel nu se mai poate chema Taina Sfintei Euharistii daca ea a fost intre timp descifrata.
sunteti simpatica... dar ati ajuns la limita ridicolului.

Sfanta Taina inseamna ca este adevarat trupul si sangele Domnului si nu un simbol! Este Sfanta Taina pentru ca nu stim modul in care lucreaza Sfantul Duh asupra darurilor de paine si vin de pe Sfantul Altar, ca sa le transforme in adevarat trupul si sangele Domnului.

Doar Biserica Ortodoxa si cea Romano-catolica (nu mai intram in amanunte privind lipsa Epiclezei si folosirea painii nedospite) marturisec ca Sfanta Euharistie este impartasirea cu adevarat trupul si sangele Domnului. Luteranii se apropie oarecum... insa celelate culte protestante si neoprotestante spun ca este doar paine si vin care doar simbolizeaza trupul si sangele Domnului.

Noi nu acuzam pe nimeni, doar subliniem diferentele. La noi Hristos este real la ei este simbolic. E o diferenta colosala intre real si simbolic, chiar nu vreti sa intelegeti!
Vechi 18.09.2010, 01:53:30
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Implicit

Citat:
Dragă Euharistia este o Taină a Bisericii, nu se poate oficia în afara Bisericii lui Hristos și în afara preoției sacramentale valide. Așa și noi doi putem să ne întâlnim într-un loc și să zicem că facem Cina Domnului, și o putem face, însă ce facem noi în acest caz nu are nici cea mai mică legătură cu Euharistia instituită de Hristos Bisericii cu toată credința noastră și cu tot zelul nostru pentru simplul fapt că este imposibil. O rememorare ne-Euharistică a morții lui Hristos pentru noi o putem face oricând în sufletele noastre aducându-ne efectiv aminte de jertfa Sa și smeriindu-ne, pocăindu-ne, însă Euharistia Bisericii este împărtășirea cu trupul și sângele Domnului și Dumnezeului nostru Iisus Hristos, ceea ce este mai mult decât o rememorare personală a jertfei de pe Golgota adusă pentru păcatele noastre, ale mele și ale tale.
si ale mele

corect. subscriu la cele afirmate.
Vechi 18.09.2010, 01:58:56
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
sunteti simpatica... dar ati ajuns la limita ridicolului.

Sfanta Taina inseamna ca este adevarat trupul si sangele Domnului si nu un simbol! Este Sfanta Taina pentru ca nu stim modul in care lucreaza Sfantul Duh asupra darurilor de paine si vin de pe Sfantul Altar, ca sa le transforme in adevarat trupul si sangele Domnului.

Doar Biserica Ortodoxa si cea Romano-catolica (nu mai intram in amanunte privind lipsa Epiclezei si folosirea painii nedospite) marturisec ca Sfanta Euharistie este impartasirea cu adevarat trupul si sangele Domnului. Luteranii se apropie oarecum... insa celelate culte protestante si neoprotestante spun ca este doar paine si vin care doar simbolizeaza trupul si sangele Domnului.

Noi nu acuzam pe nimeni, doar subliniem diferentele. La noi Hristos este real la ei este simbolic. E o diferenta colosala intre real si simbolic, chiar nu vreti sa intelegeti!
Dumneavoastra nu vreti sa intelegeti, sau va faceti ca nu intelegeti. Domnul a zis ca painea "este" Trupul Sau, si vinul "este" Sangele Sau, nu a zis insa si modul in care "este". A zis ca trebuie sa mancam Trupul Sau si sa bem Sangele Sau pentru a avea viata in noi, iar modul aratat pentru a face aceasta a fost Painea si Vinul care sunt Trupul si Sangele Lui, fara insa sa specifice si in ce mod acestea "sunt". De aceea ramane o Taina. Restul sunt interpretari omenesti.

Cat despre Biserica Catolica chiar vreau sa intram in amanunte si sa imi scrieti exact cum se desfasoara aceasta parte in care lipseste epicleza dupa parerea dumneavoastra, sa scrieti exact ce zic ei ca sa demonstrati prin fapte acuzatiile dumneavoastra.

Last edited by adiandrea6; 18.09.2010 at 02:03:30.
Vechi 18.09.2010, 02:06:37
doctor_faustus doctor_faustus is offline
Banned

Data înregistrării: 28.08.2010
Implicit

Citat:
Dumneavoastra nu vreti sa intelegeti, sau va faceti ca nu intelegeti. Domnul a zis ca painea "este" Trupul Sau, si vinul "este" Sangele Sau, nu a zis insa si modul in care "este". A zis ca trebuie sa mancam Trupul Sau si sa bem Sangele Sau pentru a avea viata in noi, iar modul aratat pentru a face aceasta a fost Painea si Vinul care sunt Trupul si Sangele Lui, fara insa sa specifice si in ce mod acestea "sunt". De aceea ramane o Taina. Restul sunt interpretari omenesti.

Cat despre Biserica Catolica chiar vreau sa intram in amanunte si sa imi scrieti exact cum se desfasoara aceasta parte in care lipseste epicleza dupa parerea dumneavoastra, sa scrieti exact ce zic ei ca sa demonstrati prin fapte acuzatiile dumneavoastra.
Dragă mai ai ceva de comentat ?
Vechi 18.09.2010, 02:10:32
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ionut stefan Vezi mesajul
Am citit (deocamdata) pana la pagina 13 si adevarul pe care l-au spus este urmatorul:

"Adevarul dumnezeiesc S-a intrupat ca prin Sine sa ne mantuiasca pe noi, cei morti ca urmare a primirii si insusirii de catre noi a ucigatoarei minciuni. Daca veti ramane in cuvantul Meu - graieste Hristos - daca veti primi invatatura Mea si veti ramane credinciosi ei, sunteti cu adevarat ucenici ai Mei. Si veti cunoaste Adevarul si Adevarul va va face liberi(Ioan 8, 31-32)".

Exact asta am zis si eu mereu si mereu.
Numai bine va doresc si voua, si mai ales sa cunoasteti aceasta libertate in Adevar!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Vorbirea despre Dumnezeu George.m Spiritualitatea ortodoxa 28 02.02.2011 13:01:53
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10