Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.09.2010, 17:51:17
adiandrea6 adiandrea6 is offline
Banned

Data înregistrării: 19.08.2010
Locație: Franta, Lille
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pr.Gheorghe Vezi mesajul
Am inteles, sa traiti!
Aceasta se cuvine sa o spuneti lui Hristos, pentru ca este invatatura Sa.
.............................

Citat:
Acum sunt mai mic?
Decat Hristos, cu siguranta. Decat ceilalti, doar Hristos o stie. Iar ceea ce doriti dumneavoastra sa fiti, doar dumneavoastra o stiti, asa ca ramane sa va exprimati doleantele si se va face intocmai, mereu dupa cuvantul Domnului.

Citat:
Last Edit: (strict pt. doamna adiandrea6)

Cuvantul "Doamne" din primul vers prezentat mai sus se refera la un sultan otoman, Baiazid, cu care Mircea a avut o discutie "face to face" candva. Ca sa nu se inteleaga ca se refera la Domnul Dumnezeu!
Am inteles care este, dupa parerea dumneavoastra, nivelul meu de intelegere. Judecati, judecati si iar judecati. Iar argumente inca nu ati adus.
Domnul sa va bine-cuvinteze.
Reply With Quote
Vechi 19.09.2010, 10:28:38
dobrin7m's Avatar
dobrin7m dobrin7m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.08.2010
Locație: Londra
Implicit

Citat:
În prealabil postat de adiandrea6 Vezi mesajul
Aceasta se cuvine sa o spuneti lui Hristos, pentru ca este invatatura Sa.
.............................

Decat Hristos, cu siguranta. Decat ceilalti, doar Hristos o stie. Iar ceea ce doriti dumneavoastra sa fiti, doar dumneavoastra o stiti, asa ca ramane sa va exprimati doleantele si se va face intocmai, mereu dupa cuvantul Domnului.

Am inteles care este, dupa parerea dumneavoastra, nivelul meu de intelegere. Judecati, judecati si iar judecati. Iar argumente inca nu ati adus.
Domnul sa va bine-cuvinteze.
Voi sectantii sfarsiti prin a hartui, asta faceti hartuiti, si atat.
Reply With Quote
Vechi 19.09.2010, 10:40:54
dobrin7m's Avatar
dobrin7m dobrin7m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.08.2010
Locație: Londra
Implicit

Pentru adiandrea6:
Si inca ceva: tu nu esti ortodoxa, esti sectanta, minti cand scrii acolo sus ortodox. Cei care mint mai fac si alte multe pacate. de acestia trebuie sa ne ferim dragi ortodocsi. Sunt lupi in blana de oaie.

Antonie cel Mare:
``Cei prosti si neiscusiti iau in ras cuvintele si nu vor sa le asculte, daca acestea mustra nepriceperea lor, ci vor ca toti sa fie intru toate asemenea lor.``

``iata semnele dupa care se cunoaste un suflet rational si virtuos: privirea, mersul, glasul, rasul, ocupatiile si intalnirile cu oamenii.``

Cuvintele tale, modul agresiv in postare, mandria afisata, iata semnele dupa care cunoastem ca nu esti ortodoxa si in consecinta ca minti.
Reply With Quote
Vechi 19.09.2010, 12:26:22
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Iubiților, când daimonul relativismului confesional și dogmatic cuprinde un spirit, nu îl lasă cu una cu două: cel puțin asta e experiența mea. Și nu numai experiența mea față de alții, ci experiența mea proprie, fiindcă eu însumi am fost subjugat de acest daimon și nimeni decât Spiritul Sfânt nu m-a putut lumina, nici scoate din împietrirea inimii. Ca de un zid se loveau în mine argumentele tuturor, indiferent că erau biblice, patristice, magisteriale sau că se bazau pe simpla logică de bun simț. Îi socoteam "retardați", manifestând "un unghi îngust, confesional", "dogmatiști" (iar pentru relativiști, a fi dogmatic e ceva foarte rău). Până ce Spiritul Sfânt nu mi-a deschis ochii ca să văd ceea ce mi se pusese în mod inutil în față și până atunci, nu am văzut și gata. De aceea vă spun că o continuare a dialogului cu adiandrea, ori cu mulți alții ca ea care suferă de acest fel de împietrire, nu este nimănui de folos.
Părerea mea.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 29.09.2010, 23:07:33
colaps's Avatar
colaps colaps is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.04.2010
Locație: dor de Moldova...
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
[...] daimonul relativismului confesional [...] subjugat de acest daimon și nimeni [..]
Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
daimon
Acu să mă scuzați cu toții că întrerup subiectul dar nu pot să nu întreb ce mai e ăsta daimon?

Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului!
Reply With Quote
Vechi 08.10.2010, 12:34:26
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Implicit

Citat:
În prealabil postat de colaps Vezi mesajul
Acu să mă scuzați cu toții că întrerup subiectul dar nu pot să nu întreb ce mai e ăsta daimon?
"ai"=e in franceza

Demonul are deviza: "divide et impera" - adica divide si imparateste. Dumnezeu este unire, pace, bucurie, demonul insa este exact contrariul, divide, creaza certuri, impotriviri la cuvintele altora, cuvinte urate etc. Iar ca sa poata ajunge la asa ceva, relativizeaza lucrurile si astfel lumea este impartita in tabere care se cearta intre ele. Cand insa lumea saraceste de buna voie in Duh, atunci se ajunge la unitate pentru ca se ajunge cu adevarat la Dumnezeu.

Fericiti cei saraci cu duhul...
Iar cand Domnul a zis ca mai usor intra o camila pe gaura acului decat un bogat in Imparatia Cerurilor, lumea se gandeste imediat la bogatii materiale pentru ca aceste cuvinte i-au fost adresate tanarului bogat, insa si Iov era bogat, si totusi drept, pentru ca era sarac cu duhul. Parabola poate fi inteleasa si in sensul de bogatie-saracie cu duhul... Imparatia cerurilor este a celor saraci cu duhul, a celor care se aseamana copiilor in nevinovatie si curatie...

Last edited by Adriana3; 08.10.2010 at 23:29:27.
Reply With Quote
Vechi 16.10.2010, 13:09:59
doctor_faustus doctor_faustus is offline
Banned

Data înregistrării: 28.08.2010
Implicit

VIDEO: IPS Teofan CENZUREAZA? S-ar parea ca la indicatia sa, din omilia arhim. Partenie de hramul Sfintei Parascheva, a fost scoasa referirea la ECUMENISM … (titlul lui saccsiv)
http://saccsiv.wordpress.com/2010/10...-la-ecumenism/
Reply With Quote
Vechi 17.10.2010, 19:13:03
Hector's Avatar
Hector Hector is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2009
Locație: Jungla poreclita Bucuresti
Implicit

Precizari ale blog-ului care a publicat predica:
Citat:
NOTĂ: Întrucât, din rea intenție, unii au interpretat în mod greșit sintagma “varianta integrala” mă simt dator să scriu această notă. Am postat această variantă a omiliei pentru folosul celor interesați. S-a ajuns la o varianta mai scurta a predicii dintr-un motiv simplu. După cum se vede în filmul “dovadă”, în spatele părintelui Partenie se împărtășesc preoții și diaconii, deci momentul în care sa citit predica a fost după împărtășirea arhiereilor și a părintelui Partenie. Chiar IPS Teofan, atunci când la prezentat pe arhimandritul Partenie, a spus că “acum, în scurtul timp în care se împărtășesc preoții și diaconii, părintele Partenie va ține un cuvânt despre Sfântul Maxim Mărturisitorul.” Din inregistrare se observă că numărul preoților și al diaconilor era restrâns și, prin urmare, timpul acordat omiliei parintelui Partenie a fost foarte scurt, căci urma și împărtășirea credincioșilor. Din această cauză părintele Partenie a rostit în greacă doar primul și ultimul paragraf, traducerea în română fiind citită de părintele Sidoreac. Se ajunsese la o lungire a sujbei datorita predicii PF Daniel de după citirea Evangheliei de aproximativ 30 de minunte (AICI poate fi vizionată înregistrarea predicii). Pe lângă această explicație a contextului în care s-a citit omilia, mai adaug faptul că, dacă ar fi fost vorba de o rea intenție, atunci ar fi fost cenzurată întreaga predică și astfel ar fi trebuie să lipsească mai multe fragmente. Aseară am aflat că membrii delegației athonite sunt foarte mâhniți de acest “scandal”. În această seară, la începtului conferinței ASCOR “Întâlnire cu tinerii” de la ora 18.00, părintele Partenie va lămuri personal de ce omilia s-a citit astfel.
Citat:
În prealabil postat de doctor_faustus Vezi mesajul
VIDEO: IPS Teofan CENZUREAZA? S-ar parea ca la indicatia sa, din omilia arhim. Partenie de hramul Sfintei Parascheva, a fost scoasa referirea la ECUMENISM … (titlul lui saccsiv)
http://saccsiv.wordpress.com/2010/10...-la-ecumenism/
Prostii!!! Tot ce era de spus despre antiecumenism s-a spus, iar mesajul din predica a fost CLAR. Nu exista nicio cenzura. Mesajul (pasajul) antiecumenic a fost expus cu claritate.

Cum iti permiti sa sugerezi ca Ips Teofan este viclean, eretic si ca trebuie sa ne lepadam de el. Este un unul dintre cei mai induhovniciti arhierei pe care ii avem la ora actuala! Sa iti fie rusine pentru atacurile tale la adresa sa!

Last edited by Hector; 17.10.2010 at 19:15:34.
Reply With Quote
Vechi 21.10.2010, 19:51:51
antoniap
Guest

Implicit

Linkul postat se incadreaza perfect in continutul topicului. Este lipsit de comentarii personale, deci nu pot sa ma rusinez eu pentru ce au spus Sfintii Parinti. Cine-l considera, totusi, un atac personal sa primeasca mustrarea unui sfant in lumea aceasta, ca sa fie ferit de mustrari in cea viitoare. Dumnezeu se mai foloseste cateodata de cele mai proaste ale lumii pentru a mustra pe cele intelepte.

Nu spun sa ne lepadam de Ips. Teofan, ci doar sa fim atenti sa nu cada intr-o capcana si noi sa-l urmam orbeste. Pe mine, de exemplu, m-a intrigat atitudinea dumnealui fata de cipuri.

Ortodoxia este corabia lui Noe. Nu avem nevoie de barci de import, caci valurile dracesti sunt mari si ne scufundam de nu ne vedem, daca nu stam la adapost. Asta ar trebui sa stie toti ierarhii si s-o apere, nu s-o lase de izbeliste.

Last edited by antoniap; 21.10.2010 at 19:59:18.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Consecintele razboiului mihaela75 Generalitati 17 24.03.2011 19:59:43
Mihai Viteazul - Parastas la 409 ani de la moartea acestuia cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 11 11.08.2010 20:45:00
Identificarea sufletului si identitatea acestuia adelin Generalitati 23 27.01.2010 12:01:38
Pacatul - si consecintele lui? s_snape Generalitati 14 09.05.2009 15:37:11
Cum putem integra raul in univers, si care este rolul acestuia magnusfelyx Generalitati 6 30.12.2008 19:14:48