Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.09.2010, 10:50:42
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

Domnule, ție ți-e frică în general, că de aia bei și fumezi și te droghezi și poftești fete și iubitele altora și acuma iată ți-e frică fiindcă ai aruncat frica ta în seama iadului și a morții din filme și deci ai motiv să-ți fie frică de frică și vrei să faci ceva ca să nu mai ajungi să ai senzația rușinoasă de frică... frica de moarte, frica de terminarea vieții, frica de sfârșit, frica de dureri, de scârbe, de întuneric, de centrul pământului, frica de iluzii, frica de tot felul de credințe mincinoase de prin filme... așa ca o frică entuziasmantă SiFi...

Păi nu urâ frica fiindcă ea e începutul înțelepciunii și e bună pentru mântuirea ta, e cel mai bun leac pentru orice boală, dar este scris că trebuie să ai frică de Dumnezeu ca să nu păcătuiești nu așa să te sperii ca credulul și ca prostul și ca nebunul și ca crizatul și cu toate astea tot la fel de tiran păcătos să rămâi... iar ție ți-e frică de închipuirile tale bine folosite de dracii care ies din filmele SiFi și te bântuie și te batjocuresc ducându-te în stări de om speriat și apoi ți se face rușine... și vrei să scapi... păi ''cine v-a învățat să fugiți de răul care vine, pui de năpârci''... asta le spunea Ioan Botezătorul celor ce veneau să fie botezați și să se pocăiască... dar o făceau așa ca fariseii... doar de ochii gLumii... Și le-a mai zis, ''faceți dar roade vrednice de pocăință, și nu vă bateți în piept că voi sunteți fiii lui Avraam că iată'', și a lovit niște pietre de pe malul Iordanului cu toiagul său și a zis: ''Și din pietrele astea poate Dumnezeu să-Și ridice fii''...

Problema spaimei tale vine de la forma pământului, păi pământul nu e glob și citește la Facerea să vezi cum e defapt realitatea... am explicat aici cum pricep eu ca dar de sus...

Iadul, fii sigur că există, dar acolo, în iezerul de foc ce arde cu pucioasă, unde este aruncat satana și proorocul mincinos și fiarele și balaurele și toți cei ce s-au unit cu ei și au trăit în minciună... acolo ajungi dacă nu iei aminte și continui să ai faptele și trăirile cele viclene și spurcate și desfrânate... ale mândriei și îngâmfării inimii tale... iubirea de sine însuși cu egoism și disprețul tuturor celorlalți... mofturi și pofte alese... de păcate și păcătuiri sadice...

Deci iadul își întinde tentaculele prin duhurile rele care sunt draci chiar dacă ai impresia că tu ești: lăcomia, viclenia, trufia, ispita, răutatea, încrezutul, mândria, lenea că din asta izvorăsc toate păcatele adică lenea duhovnicească, credulitatea, ura, minciuna, furtul, crima, mânia iute și nemulțumirea, pisma invidia, pofta rea, și duhul minciunii măririi de sine, adică un fel de aristocrație a mincinoșilor răutăcioși și vicleni... și multe alte duhuri rele, care toate se nasc din neascultarea de Dumnezeu pentru ascultarea de gLume...

Deci iadul este printre noi, acolo sunt băgați la pușcărie doar cei ce nu au crezut și au rispit toată viața lor, au curvit până și pe patul de moarte... cu reviste, cu filme, cu femeile de servici sau asistentele de la spital... au lăcomit la bani, au fost zgârciți... toți sunt acolo și suferă... urlă de durere, strigă după Dumnezeu... își duc suferința până la judecata finală când fiecare își va lua răsplata înțelepciunii pe care a împlinit-o... Căci înțelepciunea se arată bună din faptele ei...

Ce trebuie să faci ca să te liniștești?

Să folosești orice frică pe care o ai ca să nu mai păcătuiești... și să nu te mândrești... și nu-ți închipui că eu sau alții sunt mai curajoși, tuturor ne e frică de moarte, de iad, de rău, de stări dezastroase, dar Domnul Iisus Hristos, și tu împreună cu El veți birui tot răul... prin răbdare... mulțumire... prin taina cumințeniei și nevinovăției... căci de slava de la oameni și de la draci (bagabonzi) și de la tine însuți trebuie să te ferești ca de iadul cel mai spurcat... că dacă acum ai să te smerești și ai să te pocăiești pentru ochii șefului sau ai vecinului sau ai gLumii sau ai dracilor, sau ai prietenilor... ai să ajungi din lac în puț... căci spânul o să te flateze și o să te facă șef de farisei...

Nu-ți alnga frica de moarte și de iad și de judecată căci prin astea vine frica de la Dumnezeu... dar această frică trebuie s-o folosești, so împlinești ca să asculți și să nu mai păcătuiești...

De exemplu, uite, până am ajuns pe net, astăzi, am căzut în tot felul de păcate ce par minore:

-pofte stradale adulterine, adică eram încântat de haremul stradal, de femeile străine ale altora pe care le-am poftit crezând eu că sunt date mie pentru poftele mele

-batjocura săracilor, naivilor, copiilor, proștilor crezându-mă deștept și privilegiat... prin bani, prin haine alese, prin tot felul de luxuri și privilegii

-visări și închipuiri care mă pregătesc la prilejul ivit ca să fiu apt și să pootoareoare ca să plinesc păcatul mângâierilor trupești... să ma laud că eu pot, eu fac.... eu sunt vrednic...

și altele, ca lepădări de Dumnezeu, uitări, vânzări de iubită și de frați... și toate în fracțiuni de secundă și în plimbarea de dimineață...

Deci coșmarul și iadul e în noi... așa că lucrarea este ca să-l scoatem afară din noi... să nu+l mai trăim ci să trăim:

-simplitatea, pacea cu Dumnezeu și cu semenii, dragostea nelacomă, nedesfrânată, sinceritatea, cinstea, smerenia, dreptatea... și toate virtuțile smereniei și umilinței de sine...

Iar pacea nu vine decât dacă nu mai judeci pe nimeni și nu te mai răzbuni și nu mai hulești, nu mai înjuri, nu mai scuipi, nu mai urăști, nu mai bârfești și nu-ți mai bați joc de nimeni... dar toată schimbarea trebuie să-ți vină din sincera părere de rău pe care înaintea Lui Dumnezeu și a conștiinței și a Adevărului și a Dragostei vrei liber și nesilit de nimeni ca s-o mărturisești... fiindcă în suflet și în inimă simți că îți pare rău pentru ce ai făcut, pentru ce ai devenit, pentru starea de patimi pe care o ai...

Și repede, cât ai clipi, Domnul te face o făptură nouă... și te înfiază... și de atunci toată viața ta va fi o bucurie și o mulțumire... dar trebuie să rabzi apoi tot ce vine asupra ta... că doar așa te vei desăvârși împreună cu Tatăl tău și Maica ta... Dumnezeu și împreună cu toți sfinții și drepții și smeriții.

Last edited by vsovivi; 22.09.2010 at 11:07:13.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Bunica zice ca este pacat. Sunt foarte derutata si am nevoie de un raspuns Dorina8 Generalitati 13 18.08.2011 20:40:32
Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? tigerAvalo9 Secte si culte 443 04.08.2010 14:38:35
Sunt foarte trista Simona-Marilena Generalitati 51 04.05.2010 22:36:21
Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? tigerAvalo9 Generalitati 5 03.05.2010 14:24:13
sunt foarte suparat!!!! miha_i Biserica Ortodoxa Romana 9 30.03.2007 22:33:23