Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.09.2010, 14:43:15
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Desigur ca este dureros pentru unii dintre noi sa aflam ca cineva a parasit ceea ce credeam a fi singura credinta adevarata plecand catre una pe care o consideram eretica. Dar, in ciuda durerii , hai sa nu incetam a fi oameni. Inainte de a arunca cu fel de fel de acuze si invective sa ne gandim ca omul acela este un om cu par alb, care lejer ne-ar putea fi multora tata si unora bunic. Si poate ca are mintea mai coapta ca noi, drept dovada impulsivitatea cu care actionam. In al doilea rand , sa tinem cont ca suntem grozav de subiectivi. Si in ultimul rand, daca noi ne-am gasit pacea intr-o anumita Biserica [am gasit-o?] e bine sa-i lasam si pe altii sa si-o gaseasca. Iar daca nu am gasit-o sa nu ne dorim sa moara si capra vecinului, ci mai bine sa ne bucuram pentru el.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 23.09.2010, 14:57:05
joseph_ben_iacob joseph_ben_iacob is offline
Banned

Data înregistrării: 22.09.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
Pe omul care nu stie de unde vine, care nici nu si-a pus intrebarea si deci nici nu a cercetat, deci este inconstient de creatie (triburi din Africa) pe acela Dumnezeu il judeca dupa legea constiintei a binelui si a raului.

Pe omul care constientizeaza ca exista un Dumnezeu care a facut tot si toate, dar inca nu cunoaste legea cea adevarata, pe acela il judeca dupa Legea zidirii.

Pe omul care a cunoscut doar vechiul testament si legea cea veche, Dumnezeu i-a judecat dupa Legea scrisa, aceasta lege data de Dumnezeu lui Moise.

Pe omul care a cunoscut legea darului si a iubirii, Legea lui Hristos, Dumnezeu il judeca dupa aceasta lege.

Unde se afla oamenii din acele triburi din Africa, privind sub acest context? Pot fi ei judecati ca nu au cunoscut adevarata lege? si au luat de bun ce le-au spus doar cei dintai asa zis ``crestini`` pe care i-au vazut?
Omul din Africa care a auzit evenghelia stie de unde vine si unde merge, nu mai e in necunostinta. Daca ai fi vazut postarea mea ma refeream la acei oameni care , prin lucrarea unor misiuni crestine, ajung la credinta in Hristos.
Vechi 23.09.2010, 15:22:00
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pr.Gheorghe Vezi mesajul
Adica un preot ortodox ar face bine sa se retraga de pe un forum ortodox (spune asta un credincios adventist)
Nu, un credincios adventist nu spune asta. El spune că poate era bine să vă fi urmat îndemnul (al dvs., nu al meu) inimii retrăgându-vă din discuțiile neprincipiale (acesta era contextul) de pe acest subforum pe care s-au rostit atâtea vorbe grele, injurii și drăcuieli la adresa neoprotestanților. N-ați făcut-o, e alegerea dvs, nu vă condamn, însă nu pot să nu constat deserviciul pe care singur vi l-ați făcut. Și pentru acest lucru mi-a părut rău căci vă apreciam. Și vă apreciez în continuare pentru postările dvs. echilibrate.

Citat:
iar un adventist are dreptul, pe acelasi forum ortodox, sa se prefaca a nu intelege deranjul pe care-l creaza atunci cand, subtil s-ar spune, loveste cu cizma drept in fata ortodoxiei: preotia!
N-aș crede că e subtilă spusa dvs., ba dimpotrivă. Cât despre "deranj", îmi cer iertare, acesta e inconvenientul adevărului: deranjează. Încă o dată subliniez: nu știu cât adevăr este în postarea de pe youtube, însă ceea ce am văzut în biserica mea locală (trecerea unui preot ortodox la adventiști) am cunosc personal (eu și încă câteva sute de martori). Iar acest adevăr evident a deranjat!

Citat:
Pai tocmai aceasta "logica" o acuzam eu stimabile! Eu nu pot sa respect o invatatura gresita, nu ma intreba de ce!, dar pot sa respect un om de bun simt! In postarea trecuta nu mi-ai parut a fi asa!
Dincolo de "nesimțirea" mea, am totuși o nelămurire: care e acea "învățătură greșită"? Poate mai e speranță de îndreptare și pentru mine în această ultimă privință...
Vechi 23.09.2010, 15:24:26
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
Diavolul are cel mai mult grija celor ce sunt cu adevarat cu Hristos... Fiind oameni, unii preoti mai cad in capcana aceasta diavoleasca, sa-I ierte Dumnezeu...
Pastorii.... sunt deja cu cine nu trebuie. Asa ca grija celui rau e sa-i tina acolo, nicidecum sa-i indrepte spre adevar si spre Iisus cel Adevarat...
Felicitări pentru subiectivismul exagerat al postării
Vechi 23.09.2010, 15:26:22
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bmd Vezi mesajul
Prietene ,orbit de telul tau n-ai inteles nimic din mesajul meu.
Sunt măgulit de apelativ și mă simt dator să răspund cu aceeași prietenie: nu am nici un țel propus, demersul acestui topic nu-mi aparține. Am înțeles perfect mesajul tău, drept care te-am citat apreciativ în discuția cu Iubirea. Cât despre "orbire", dă-mi voie să-ți spun ca unui prieten: postarea nu-ți era ție adresată, ci lui Iubirea. Drept urmare, cu privire la mesajul meu îți fac aceeași recomandare:
Citat:
Mai reciteste-l!
Vechi 23.09.2010, 16:02:17
bmd
Guest

Implicit

Uite eu ma dau batut, sint prea prost sa inteleg de ce ai intrebat de fapt "citi predicatori trec la ortodoxie?"
Te rog sa-mi spui care-i substratul acestei intrebari, fara sa te eschivezi.
Si in ultimul rind mai fa ceva pentru mine (daca tot sintem prieteni) intra la optiuni si scrie te rog carei secte apartii ca sa putem sa "ne luptam" de la egal la egal!
Vechi 23.09.2010, 16:12:10
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

este evident de ce a intrebat cati predicatori trec la ortodoxie: deoarece subiectul threadului este trecerea unui preot ortodox la neo-protestantism; asa fiind, pentru a respecta proportiile si, haide sa spunem, reprezentativitatea, este inutil sa contracaram aceasta chestiune, asa cum s-a facut, cu afirmatii directe sau cu aluzii despre cati "laici" neoprotestanti trec la ortodoxie.

In ce priveste confesiunea domnului Tricesimusquintus, din cate stiu eu, acesta este adventist (il rog sa ma scuze daca raspunsul nu este corect).
Vechi 23.09.2010, 16:29:12
bmd
Guest

Implicit

Astea sint doar supozitii pina una alta (am si eu asemanatoare) dar sa-l lasam pe el sa spuna si sa-si declare secta mindru de ea asa cum sintem noi de confesiunile noastre!

Si desi am fi offtopic tu chiar crezi " ca albul pe care il vad este negru, daca Biserica il defineste astfel" ? Ca Ignatius de Loyola a facut-o nu-i indoiala...era parca Inchizitorul sef, nu?
Vechi 23.09.2010, 16:32:56
Banned

Implicit

Citat:
Uite eu ma dau batut, sint prea prost sa inteleg de ce ai intrebat de fapt "citi predicatori trec la ortodoxie?"
Te rog sa-mi spui care-i substratul acestei intrebari, fara sa te eschivezi.
Citat:
În prealabil postat de Iubirea Vezi mesajul
cati neoprotestanti, protestanti si persoane din alte religii trec la ortodoxie?
Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Pui greșit problema. Trebuia să întrebi: câți pastori neoprotestanți trec la ortodocși?
Personal, am auzit de vreo doi pastori protestanți trecuți la ortodoxie, în schimb n-am auzit de nici un pastor neoprotestant trecut la ortodoxie. Posibil să fie, eu însă n-am auzit.

Citat:
Si in ultimul rind mai fa ceva pentru mine (daca tot sintem prieteni) intra la optiuni si scrie te rog carei secte apartii ca sa putem sa "ne luptam" de la egal la egal!
Aș face-o cu multă plăcere, însă:
1. Nu aparțin nici unei secte, aparțin unei confesiuni - Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea
2. Am bifat singura opțiune valabilă în dreptul meu - "altă confesiune", nefiind nici ortodox, nici catolic, nici protestant.
Vechi 23.09.2010, 16:50:36
Pr.Gheorghe
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Dincolo de "nesimțirea" mea, am totuși o nelămurire: care e acea "învățătură greșită"? Poate mai e speranță de îndreptare și pentru mine în această ultimă privință...
Mi-ai "desfacut cuvantul" in "mii" de bucati incat chiar ca nici eu nu mai inteleg ce-am vrut sa spun!!!! Poate este o deformatie in ceea ce priveste modul de studiere al unui text! Asta nu se vrea o lectie de gramatica a limbii romane, in nici un caz, dar nu m-am putut abtine sa nu observ ca pare mai important pentru dumneata sa desfiintezi pe celalalt prin propriile lui cuvinte decat sa zidesti macar discutia, daca nu un suflet.

Va deranjeaza injuriile? Nici eu nu sunt de acord cu ele dar nu vad de ce trebuie sa plec eu si cel injurat sa ramana? Daca ele vin de la un frate ortodox, poate ca eu ca preot voi incerca sa-l temperez si chiar sa-l "reechilibrez" pe fratele meu! Care este problema domniei tale in asta? Pentru asta trebuie sa plec? Daca ma injura pe mine fratele meu ortodox, atata timp cat nu se arata rau (sectar, eretic, blasfemiator) voi face la fel ca atunci cand te-a injurat pe dumneata, adica-l voi tempera cumva. Iar intreb, care este problema dumitale in asta?

In aceiasi ordine de idei insa, iti spun ca de fiecare data cand, subtil sau nu, vei ataca credinta mea spunand, subtil sau nu, ca ortodoxia nu este de la Domnul voi incerca sa te ingadui, o data, de doua ori, dar a treia oara "ma fac sabie" si te poftesc, subtil sau nu, sa dai dovada macar de bun simt fiindca esti "mai musafir" ca mine aici. Nu mai iau in calcul vreun alt motiv (poate teologic) care te-ar putea face sa ai bun simt atunci cand depasesti limita, pentru ca, sincer, cred ca esti imun.

Si astfel ajung, iarta-ma Doamne!, la intrebarea legata de invatatura gresita. Iti voi raspunde daca vei repeta dupa mine acestea (asta ca sa vad de se merita sa mai "vorbesc" cu dumneata):
  • Dumnezeu este unul, in Treime aratat noua, Tatal, Fiul si Duhul Sfant;
  • Hristos este Fiul lui Dumnezeu, Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat;
  • Jertfa si Invierea lui Hristos sunt unice si absolut de folos si necesare pentru ca oricine va privi spre ele sa nu moara ci sa aiba viata vesnica;
  • Fecioara Maria este Nascatoare de Dumnezeu, ca mamă a lui Hristos, Cel prin care ne vine mantuirea;
  • ziua invierii Lui din morti, ziua in care s-a aratat sfarsitul si odihna pentru tot chinul neamului omenesc prin vestea cea buna ce ne-a fost data, este cu adevarat Ziua Domnului;
  • sfintii martiri din primele veacuri ale credintei in Domnul, incepand cu diaconul Stefan, sunt sfinti ai Bisericii lui Hristos si adunarea care-i cinsteste cu cinstea de sfinti este Biserica cea adevarata;
  • Biserica este una, dupa cum si Hristos este unul; cine se desparte de Biserica cea adevarata este lepadat si este in afara Duhului Sfant;
  • Biserica lui Dumnezeu cea adevarata este infiintata prin lucrarea Duhului Sfant, Unul din Treime si nu se va rataci in veci - chiar daca un madular sau mai multe se usuca, Capul Bisericii, Hristos, va pazi mostenirea Sa si nici "portile iadului nu o vor sfarama" - oricine spune altfel despre aceasta, sa fie anatema, chiar si prooroc de se va arata la infatisare;
  • oricine cauta sa inteleaga cartile Vechiului Testament nu ca pe un "indrumar spre Hristos" - Cel ce va veni la "plinirea vremii", ci va zice ca invatatura Noului Testament nu este suficienta pentru mantuire si va tine si vechile randuieli de pana la Hristos, sa fie anatema, ca unul care, nebun fiind, "pune petec nou la haina veche" sau "vinul nou in burdufuri vechi";
  • oricine va starui in nebunia lui si dupa ce i s-a aratat greseala, cu rabdare, prin Biserica, in Duhul (vezi preotia sacramentala), de multe ori, fara ca el sa ia seama, daca mai si huleste pe fratii din Biserica si adunarea lor cea adevarat in Domnul, sa-ti fie tie "ca un pagan si ca un vames". Domnul va avea grija de el, caci numai Domnul mai poate sa-l scape;
  • Semnul Crucii este semnul Domnului Iisus Hristos si deci al tuturor crestinilor si chiar daca nu numai prin respectul fata de cruce se ajunge la unire cu Hristos, oricine nu-l cinsteste, spunand ca este semn de ocara sau batjocura, aduce hula defaimatoare Celui care poarta acest semn in trupul Sau, Hristos cel rastignit;
  • Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, Treimea cea de o fiinta si nedespartita!
Repeta, domnule acestea mai intai, ca sa vad ca esti crestin. Daca nu vrei sa le repeti intocmai, ia seama ca eu nu-ti mai vorbesc si orice vorba vei spune esti ca unul ce singur se arata nebun. Nu crezi ca este corect?

Domnul sa ne acopere cu Intelepciune spre mantuire!

Last edited by Pr.Gheorghe; 23.09.2010 at 16:57:48.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
penticostalii sunt sectari? ingerul_pazitor Generalitati 51 16.05.2018 17:43:56
A mai trecut un suflet la Domnul mela me Slujba inmormantarii 76 26.03.2016 19:24:54
Acestea au trecut sau inca nu? Mihai36 Din Vechiul Testament 1 26.06.2011 15:05:21
mesaje din trecut Jamaica Generalitati 4 28.11.2010 01:13:55
A mai trecut o zi... laurschepsis Generalitati 8 19.09.2009 00:28:33