Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.09.2010, 10:11:21
lidia81 lidia81 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 25.09.2010
Implicit Atentie!

As vrea sa ma bag si eu in seama deoarece discutia se abate de la intelesul principal.As putea raspunde usor la aceasta Taina a Botezului
Discutia e in felul urmator:Nu botezul trebuie sa-l intelegem !!!!!!
Ci mai degraba:CE ESTE PACATUL!!!!!!
Biserica ortodoxa spune ca datorita pacatului originar a lui Adam "toti au pacatuit"si mai sunt si alte texte "in pacat m-a zamislit mama mea"(David spune)(am parafrazat); in momentul nasterii copilul este pacatos(e simplu)
vezi Ioan 3
5. Iisus a răspuns: Adevărat, adevărat zic ție: De nu se va naște cineva din apă și din Duh, nu va putea să intre în împărăția lui Dumnezeu.
Deci trebuie botezati
LOGIC NU?
Venim la protestanti sau neoprotestanti .Urmariti-ma
Reformatiunea credea in predestinatie care pana la urma crede la fel dar cu obiectiunea ca se face o "confirmare" in jurul varstei de 14ani.
Celelate culte neoprotestante fac in general acelasi lucru adica nu fac botezul copiilor luand ca text de baza ROMANI 6
Au text dar nu e foarte logic
Sa zicem ca e 1 la 1 .Egal ,sa zicem
LUCRUL CARE TREBUIE LAMURIT SI DE UNI SI DE ALTII ESTE:
SUNTEM SAU NU SUNTEM :SOCOTITI PACATOSI DE DUMNEZEU,in momentul nasterii?
Acum va rog sa continuati discutia.........
Reply With Quote
Vechi 26.09.2010, 10:12:12
dobrin7m's Avatar
dobrin7m dobrin7m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.08.2010
Locație: Londra
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lidia81 Vezi mesajul
Chiar nu am vrut sa judec pe nimeni si nu am acest obicei!Dar m-am uitat la toate discutiile din aceasta categorie si nu-mi plac deloc.Nu-i vorba de greseala.Eu am un dar natural de a-mi recunoaste greselie dar nu inseamna ca intodeauna ma corectez.
Un sfat as avea pentru multi care posteaza:Degeaba incercati sa va convingeti unii pe altii ca oricum nu veti reusi.Toti aveti prejudecati si nu veti accepta ce spune celalalt.Reusiti doar sa va enervati.
Matei 5(Biblia ortodoxa cu aprobarea Sfantului Sinod)
38. Ați auzit că s-a zis: "Ochi pentru ochi și dinte pentru dinte".
39. Eu însă vă spun vouă: Nu vă împotriviți celui rău; iar cui te lovește peste obrazul drept, întoarce-i și pe celălalt.
40. Celui ce voiește să se judece cu tine și să-ți ia haina, lasă-i și cămașa.
41. Iar de te va sili cineva să mergi o milă, mergi cu el două.
42. Celui care cere de la tine, dă-i; și de la cel ce voiește să se împrumute de la tine, nu întoarce fața ta.
43. Ați auzit că s-a zis: "Să iubești pe aproapele tău și să urăști pe vrăjmașul tău".
44. Iar Eu zic vouă: Iubiți pe vrăjmașii voștri, binecuvântați pe cei ce vă blestemă, faceți bine celor ce vă urăsc și rugați-vă pentru cei ce vă vatămă și vă prigonesc,
45. Ca să fiți fiii Tatălui vostru Celui din ceruri, că El face să răsară soarele și peste cei răi și peste cei buni și trimite ploaie peste cei drepți și peste cei nedrepți.
46. Căci dacă iubiți pe cei ce vă iubesc, ce răsplată veți avea? Au nu fac și vameșii același lucru?
47. Și dacă îmbrățișați numai pe frații voștri, ce faceți mai mult? Au nu fac și neamurile același lucru?
48. Fiți, dar, voi desăvârșiți, precum Tatăl vostru Cel ceresc desăvârșit este.
perfecta dreptate in aceste versete.
Asa si facem noi ortodcosii. Am poftit pe toata lumea aici, dupa cum vezi sunt oameni de diferite culte si secte aici, usa le-a fost deschisa, ba i-am invitat si sa citeasca hrana noastra de suflet si ei ce au facut? au hulit, ne-au provocat, si au incercat dupa cum bine spui sa ne lamureasca ca ei au dreptate. Acu ce sa facem? sa ne retragem si sa lasam hulitorii in casa noastra? nu ar fi asta o slabiciune in fata celui rau?
Nu noi ne-am dus in casa lor sa ii lamurim. Ei au batut la usa noastra si noi i-am primit.
cei care vin aici pe forum crestinortodox si nu sunt ortodocsi vin ei oare in cautare de hrana sufleteasca? sau vin spre smintirea altora? ce intentii au ei? cand provoaca discutii inutile cu contraziceri nesfarsite?
eu de pilda nu vreau sa lamuresc pe nimeni de nimic, eu vreau doar sa nu las un ortodox la inceput de drum sa se sminteasca din pricina musafirilor rai. ca exista si musafiri buni, dar aceia sunt rari.
Uite: lastunul vine dupa 65 pagini de discutii interminabile despre Botez sa provoace o discutie care ne duce direct la pagina 1 a acestui topic. Ce sa ii spun eu lui? sa o luam de la capat cu cele 65 de pagini ca el nu are rabdarea sa citeasca?
pai nu i-am spus frumos sa citeasca din nou totul? si el ce-a facut decat sa se lamenteze ca nu stim sa ii raspundem, ca nu vrem etc. adica el e desteptul si habar nu avem de nimic. si asta in casa noastra.
Acu nu ne ramane decat sa ne rugam pentru el si atat.
Domnul sa ne aiba in paza sa pe toti.
Reply With Quote
Vechi 26.09.2010, 12:16:33
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
citeste Biblia adevarata cea dupa septuaginta greaca nu cea tradusa de nus ce eretic prin anul nus care
1. Pe aici s-a făcut "citire" în cea mai mare parte din "Biblia cea adevărată".
2. Septuaginta însăși este doar o traducere a Bibliei (de fapt doar a VT) originale scrisă în limba ebraică.
Reply With Quote
Vechi 26.09.2010, 12:24:25
Banned

Implicit

Citat:
In cuvintele de mai sus urla mandria cu M mare.
Doamnă, dacă vă deranjează puteți să , ori s-o contracarați cu 7m mic.

Citat:
A-ti lipsit si a coborat standardul. Iaca venirati dvs sa il ridicati.
A-m (sic!) lipsit, însă nu din această cauză a coborât standardul, ci din pricina celor care l-au coborât. A fost o simplă constatare.

Citat:
Pai nu mai lipsiti draga domnule, stati aici de straja sa tineti ridicat standardul discutiei.
S-o consider o invitație? Vă mulțumesc că nu mă trimiteți și dvs. la ...
Reply With Quote
Vechi 26.09.2010, 13:48:22
dobrin7m's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Doamnă, dacă vă deranjează puteți să , ori s-o contracarați cu 7m mic.

A-m (sic!) lipsit, însă nu din această cauză a coborât standardul, ci din pricina celor care l-au coborât. A fost o simplă constatare.

S-o consider o invitație? Vă mulțumesc că nu mă trimiteți și dvs. la ...
pe mine nu ma deranjeaza , nu aveti decat sa urlati a mandrie pana la moarte, ca nu eu imi fac pacate cu asta.

Ati spus asa: am lipsit si eu o zi si a si coborat standardul si pe acest topic. va cam contraziceti in idei.

Nu va trimit la plimbare, va invit sa cititi din Sfinti Parinti sau va arde? doresc sa va dau hrana adevarata, datatoare de viata daca tot ati intrat in casa ortodoxa.
Reply With Quote
Vechi 26.09.2010, 13:53:16
Banned

Implicit

Citat:
Ati spus asa: am lipsit si eu o zi si a si coborat standardul si pe acest topic.
Nu am spus așa doamnă, se vede treaba că vi-e mai prieten Platon...

Citat:
Nu va trimit la plimbare, va invit sa cititi din Sfinti Parinti sau va arde? doresc sa va dau hrana adevarata, datatoare de viata daca tot ati intrat in casa ortodoxa.
Hrana adevărată este cea în stare naturală: Sfânta Scriptură. Nu cea gata mestecată
Reply With Quote
Vechi 26.09.2010, 13:59:23
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Hrana adevărată este cea în stare naturală: Sfânta Scriptură. Nu cea gata mestecată

Serios? Eu cu toti adventistii cu care am vorbit am constatat ca Sfanta Scriptura care mi-o servesc ei de fapt e mestecata deja cu invataturi de la profeti mincinosi care s-au apucat sa reinventeze crestinismul acum nu mai mult de 200 ani.

Ori, din cate stiu eu, crestinismul trebuie sa fie ceva mai vechi de atat iar daca e sa cred ceea ce scrie alb pe negru in Scripturi, nu are nevoie de genul asta de reforme.
Reply With Quote
Vechi 26.09.2010, 14:03:55
dobrin7m's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
1. Pe aici s-a făcut "citire" în cea mai mare parte din "Biblia cea adevărată".
2. Septuaginta însăși este doar o traducere a Bibliei (de fapt doar a VT) originale scrisă în limba ebraică.
In limba romana:
``Primele traduceri ale fragmentelor Bibliei sunt făcute în secolul XVI. Prima traducere integrală a Noului Testament a fost făcută în 1648, iar traducerea integrală a Bibliei în 1688, tipărită la București cu insistența lui Șerban Cantucazino. Această versiune va deveni o călăuză pentru celelalte versiuni ale Bibliei apărute până în 1914. Ulterior, apare Biblia sinodală (1914), iar în 1936, Gala Galaction și Vasile Radu efectuează o traducere a Septuagintei ținând seama la textul ebraic.

Deci anul 1914 traducere dupa septuaginta tinand cont de textul ebraic.

``În 1921, este efectuată o nouă traducere a Bibliei de către diaconul Dumitru Cornilescu. Acesta, în perioada efectuării traducerii, părăsește Biserica Ortodoxă și înființează „Biserica Evanghelică Română". Acest pas influențează și traducerea Bibliei, din care sunt eliminate, modificate pasajele, noțiunile incomode pentru protestanți și neoprotestanți. Traducerea Cornilescu conține numeroase greșeli, iar însuși stilul traducerii conduce la pierderea adâncimii de înțelesuri din traducerea ortodoxă. ``

iata cum acest Cornilescu plin de mandrie prosteasca modifica septuaginta dupa 1500 ani de la scrierea ei deschizand poarta unor mari erezii.
Reply With Quote
Vechi 26.09.2010, 14:08:18
dobrin7m's Avatar
Senior Member

Implicit

Hrana mestecata este ceea ce Cornilescu a facut. A mestecat-o bine de tot ca sa poata sa inghita protestantii.
Noi ne hranim din cea autentica straveche din anul 285 dupa Hristos.
Oi fii dumneata mai intelept decat inteleptii, sa te luam in seama si sa dam la o parte pe intelepti.
Dumneata cand arunci aici cu versete din Biblia voastra mestecata ce faci? arunci hrana otravita, doar doar so mai gasi cineva sa mestece dupa voi.
Reply With Quote
Vechi 26.09.2010, 14:17:24
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Serios? Eu cu toti adventistii cu care am vorbit am constatat ca Sfanta Scriptura care mi-o servesc ei de fapt e mestecata deja cu invataturi de la profeti mincinosi care s-au apucat sa reinventeze crestinismul acum nu mai mult de 200 ani.
Constatarea ta e în urma comparării cu Scriptura ta gata mestecată deja de alții. Și tu și ei ați fost tributari prejudecăților denominaționale. Sau nu.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Arsenie Boca si Sfanta Taina a botezului alynna Biserica Ortodoxa Romana 22 10.05.2013 08:28:51
Care este sensul Botezului Domnului? Florin-Ionut Botezul 33 07.01.2013 15:38:30
Taina Botezului in cadrul Sfintei Liturghi georgeval Botezul 22 21.02.2012 23:08:48
Taina Botezului în Filocalie NECTARIE Botezul 6 23.11.2011 15:34:34