Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.09.2010, 15:30:32
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Nu vă trimit la plimbare, vă indic doar topicul adecvat. Rămâneți vă rog în "casa dvs.", și nu e nevoie să vă deplasați, topicul e în tot în această debara "Secte și culte".
În sfârșit, de acord: debara "Secte și culte"! Sau, mai degrabă, ar fi mai potrivit vechituri care, deși recent "achiziționate", s-au dovedit inutile și le folosim mai rar doar pentru a arăta "cum nu este" creștinismul (DEBARÁ, debarale, s. f. Încăpere mică, anexă într-o locuință, întrebuințată pentru depozitarea obiectelor care se folosesc mai rar, a vechiturilor etc. – Din fr. débarras. Sursa: DEX '98)
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Reply With Quote
Vechi 26.09.2010, 15:48:00
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de I.Calin Vezi mesajul
În sfârșit, de acord: debara "Secte și culte"! Sau, mai degrabă, ar fi mai potrivit vechituri care, deși recent "achiziționate", s-au dovedit inutile și le folosim mai rar doar pentru a arăta "cum nu este" creștinismul (DEBARÁ, debarale, s. f. Încăpere mică, anexă într-o locuință, întrebuințată pentru depozitarea obiectelor care se folosesc mai rar, a vechiturilor etc. – Din fr. débarras. Sursa: DEX '98)
Aleluia! În sfârșit am ajuns și noi cu vechime
Reply With Quote
Vechi 26.09.2010, 16:34:55
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Aleluia! În sfârșit am ajuns și noi cu vechime
Aleluia!

Recitește, dragul meu: vechituri care, deși recent "achiziționate", s-au dovedit inutile și le folosim mai rar doar pentru a arăta "cum nu este" creștinismul (DEBARÁ, debarale, s. f. Încăpere mică, anexă într-o locuință, întrebuințată pentru depozitarea obiectelor care se folosesc mai rar, a vechiturilor etc. – Din fr. débarras. Sursa: DEX '98)

Aveți, e drept, vechime... Dintotdeauna au existat lupi în piei de oaie.
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Reply With Quote
Vechi 26.09.2010, 17:28:14
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de I.Calin Vezi mesajul
Aleluia!

Recitește, dragul meu: vechituri care, deși recent "achiziționate", s-au dovedit inutile și le folosim mai rar doar pentru a arăta "cum nu este" creștinismul (DEBARÁ, debarale, s. f. Încăpere mică, anexă într-o locuință, întrebuințată pentru depozitarea obiectelor care se folosesc mai rar, a vechiturilor etc. – Din fr. débarras. Sursa: DEX '98)

Aveți, e drept, vechime... Dintotdeauna au existat lupi în piei de oaie.
Din fericire Dumnezeu nu gândește așa, ci ne-a destinat să locuim în locuințe cerești nu în debarale cum ar dori unii. Și din nefericire unii nu demonstrează că doresc să ajungă în Cer, ci să devină material combustibil.
Reply With Quote
Vechi 26.09.2010, 20:16:54
lastunul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
Uite: lastunul vine dupa 65 pagini de discutii interminabile despre Botez sa provoace o discutie care ne duce direct la pagina 1 a acestui topic. Ce sa ii spun eu lui? sa o luam de la capat cu cele 65 de pagini ca el nu are rabdarea sa citeasca?
pai nu i-am spus frumos sa citeasca din nou totul? si el ce-a facut decat sa se lamenteze ca nu stim sa ii raspundem, ca nu vrem etc. adica el e desteptul si habar nu avem de nimic. si asta in casa noastra.
Acu nu ne ramane decat sa ne rugam pentru el si atat.
Dobrin, reciteste si tu paginile topicului si arata-mi unde, un user ortodox, a luat in seama invataturile Mantuitorului si ale Sfintilor Sai Apostoli, referitoare la botez. Eu nu am gasit asa ceva. Toti vin cu tot felul de argumente, care de care mai aiurite (dar ambalate in filozofie "duhovniceasca"), referitoare la "taierea imprejur", "fapte 16:33" si altele asemenea.

Eu asta am cerut si astept: sa luati, in sfarsit, in seama, invataturile Mantuitorului si ale Sfintilor Apostoli referitoare la botez si conditiile premergatoare acestuia (propovaduirea Evanghelei, ascultarea celor propovaduite, credinta, marturisirea credintei, pocainta).

Arata-mi, unde a scris vre-un user ortodox despre aceste invataturi. Daca nu vei gasi, poate vei fi tu cel care sparge gheata. Dar, tare ma indoiesc.
Reply With Quote
Vechi 26.09.2010, 20:25:22
lastunul
Guest

Implicit

Citat:
Invitatia la masa si Maica Domnului a fost o poarabola.
A fost o parabola cam gretoasa. Maica Domnului nu a mancat niciodata "slana" si nici nu ar fi servit pe cineva cu astfel de "delicatesa".

Citat:
Slana buna de pe masa este Scriptura cea adevarata
Sunteti consecventi. "Parintele" o jigneste pe Maica Domnului (facand-o gospodina la camara cu "slana" - vorba unui alt user). Tu murdaresti Cuvantul lui Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 29.09.2010, 20:12:44
Paduraru's Avatar
Paduraru Paduraru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.11.2009
Locație: Munții Suhardului - Bucovina - România
Implicit

Văd că nu se mai încheie topicul ăsta!
Fără supărare, dar d-l Vidoveczandrei a lansat topicul acesta, ca un fel de mănușă aruncată în fața non-ortodocșilor. Asta e doar umila mea părere; nu-i obligatoriu să fie și adevărată. Te rog frumos să mă ierți, frate Vidoveczandrei!
Mai rău, dl. Tricesimusquintus chiar a luat-o ca pe o ofensă, apoi alții și alții....
Au mai alunecat și pe lângă....
Normal, cei de la cultele care nu vizează botezul creștinilor în pruncie, susțin mereu că "nu scrie În Biblie că un creștin se botează în pruncie". Totuși, botezul în pruncie s-a "stabilit" în urma unui Sfânt Sinod Ecumenic (format din oameni care aveau asupra lor harul Duhului Sfânt). Apoi botezul este o Sfântă Taină. Nu prea avem noi, păcătoșii, dreptul să ne amestecăm în Sfintele Taine, cum că de ce e așa și nu altfel. Mintea noastră nu are cum să pătrundă înlăuntrul acestor Sfinte Taine.

Frați creștini, ar fi indicat să abandonăm pur și simplu topicul acesta, deoarece nu se ajunge la nimic bun, dimpotrivă, la divergențe intereconfesionale, poate chiar ofense, jigniri (vrăjmașul diavol asta așteaptă).
Bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Doamne și Stăpânul vieții mele, duhul trândăviei, al grijii de multe, al iubirii de stăpânire și al grăirii în deșert nu mi-l da mie! Iar duhul curăției, al gândului smerit, al răbdării și al dragostei, dăruiește-l mie, slugii Tale! Așa, Doamne, ajută-mă să-mi văd greșalele mele ca să nu mai osândesc pe fratele meu. Că binecuvântat ești acum și pururea și în vecii vecilor! Amin!
(rugăciunea Sfântului Efrem Sirul)

Vă rog frumos să mă iertați și pe mine, păcătosul cel dintâi!
Reply With Quote
Vechi 29.09.2010, 23:29:55
nereprezentativ nereprezentativ is offline
Banned

Data înregistrării: 19.09.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Eu as pune si invers intrebarea. Botezul "la maturitate" (oricum o definim) este sau nu valid ?

Daca este, atunci nu vad care ar fi problema pentru cei care, indusi in eroare de anturaj/familie, s-au lasat botezati doar la maturitate.

Daca nu este, dar respectivii au fost botezati cand erau mici in cadrul Bisericii Ortodoxe atunci situatia este identica cu a restului celor botezati doar de mici. Din cate am inteles eu botezul in Biserica Ortodoxa nu garanteaza nimanui mantuirea. Daca respectivul este ortodox cu adevarat atunci el isi va "trai" mantuirea in viata de zi cu zi. Daca nu ... atunci botezul nu l-a ajutat cu nimic. In cazul particular ar celor "rebotezati", cei dintre ei care sunt ortodoxi dar din cazua anturajului ori a vre-unei slabiciuni de moment s-au lasat de credinta ortodoxa vor reveni in cursul vietii in sanul acestei biserici. Cei care nu ... idem cu botezatii de mici care nu isi traiesc credinta pana la moarte. Recunosc, aici se poate sa nu fi inteles eu bine doctrina ortodoxa in legatura cu botezul si mantuirea. Daca e asa am sa mai studiez.
Reply With Quote
Vechi 30.09.2010, 08:36:12
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Paduraru Vezi mesajul
Mai rău, dl. Tricesimusquintus chiar a luat-o ca pe o ofensă, apoi alții și alții....
Domnule Păduraru, dacă cineva are o opinie diferită de-a mea, nu o consider "ofensă" la adresa mea și nici la adresa bisericii mele. Este loc pe pământul acesta pentru toți. Până la o vreme...
Reply With Quote
Vechi 30.09.2010, 10:02:23
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nereprezentativ Vezi mesajul
Eu as pune si invers intrebarea. Botezul "la maturitate" (oricum o definim) este sau nu valid ? .

Da, este valid...conditia , sa nu fi primit botezul cand a fost mic.

Citat:
Daca este, atunci nu vad care ar fi problema pentru cei care, indusi in eroare de anturaj/familie, s-au lasat botezati doar la maturitate. .
"Iisus a răspuns: Adevărat, adevărat zic ție: De nu se va naște cineva din apă și din Duh, nu va putea să intre în împărăția lui Dumnezeu." Ioan 3,5.
Asta esta este cauza Biblica pentru care nu-i lasam pe copii sa se boteze la maturitate.

Citat:
Din cate am inteles eu botezul in Biserica Ortodoxa nu garanteaza nimanui mantuirea. Daca respectivul este ortodox cu adevarat atunci el isi va "trai" mantuirea in viata de zi cu zi. .
Botezul iarta pacatul stramosesc daca cel care se boteaza este COPIL. daca este matur, atunci se iarta atat pacatul stramosesc cat si pacatele pana atunci...nu si pacatele pe care le-o mai face si mai tarziu.
Dupa botez, si NP mai pacatuiesc, NU?

Citat:
Daca nu ... atunci botezul nu l-a ajutat cu nimic. In cazul particular ar celor "rebotezati", cei dintre ei care sunt ortodoxi dar din cazua anturajului ori a vre-unei slabiciuni de moment s-au lasat de credinta ortodoxa vor reveni in cursul vietii in sanul acestei biserici. Cei care nu ... idem cu botezatii de mici care nu isi traiesc credinta pana la moarte. Recunosc, aici se poate sa nu fi inteles eu bine doctrina ortodoxa in legatura cu botezul si mantuirea. Daca e asa am sa mai studiez.
Botezul ortodox iti deschide "usa" spre Imparatia lui D-zeu... dar nu este suficient. Botezul se administreaza pe baza credintei marturisite de nasi (daca este mic) sau personal daca este mare. Dar credintei trebuie sa-i urmeze faptele bune (vezi Iacob cap.2). Alaturi de acestea doua, credinta si fapte bune, pentru mantuire mai ai nevoie de harul lui D-zeu administrat in BO prin Sfintele Taine.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Arsenie Boca si Sfanta Taina a botezului alynna Biserica Ortodoxa Romana 22 10.05.2013 08:28:51
Care este sensul Botezului Domnului? Florin-Ionut Botezul 33 07.01.2013 15:38:30
Taina Botezului in cadrul Sfintei Liturghi georgeval Botezul 22 21.02.2012 23:08:48
Taina Botezului în Filocalie NECTARIE Botezul 6 23.11.2011 15:34:34