![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
cartea despre care amintesti am citit-o in trecut si am gasit si lucruri ne-ortodoxe sau exagerate sau inutile, si nu cred in vamile vazduhului pentru ca nu gasesc niciun fundament pentru ele, in toate dogmele ortodoxiei gasesc fundament biblic si patristic despre vami gasesc doar pareri personale ale unor parinti bisericesti, niciun canon, niciun sinod care sa se pronunte in acest sens Nu stiu de unde a avut sfanta Teodora aceste revelatii, dar eu stiu din gura Mantuitorului ca la revenirea lui El insusi va impartii pe cei buni de cei rai cum desparte pastorul oile de capre, nu dracu se va pune judecator peste oameni in locul lui Dumnezeu
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) Last edited by danyel; 02.10.2010 at 20:00:41. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
El doar ne "cerne" ("iată satana v-a cerut să vă cearnă ca pe grâu").. Judecata este a lui Hristos, desigur. Dar dupa ce o viata faci voia dracului.. nu ti se pare firesc sa aiba drepturi asupra pacatosului? |
|
|||
|
|||
![]()
Din rugaciunea pentru sfarsitul vietii a sfantului ierarh Nifon:
"Sa nu ingadui diavolului sa vina la patul mortii robului Tau. Sa nu vada, Doamne, sufletul meu intunericul diavolilor, nici in veacul de acum, nici in cel ce va sa fie, nici la iesirea sufletului, nici cand se urca el in vazduh. Sa nu batjocoreasca, blestematul balaur, ticalosul meu suflet, cand va iesi din acest ticalos trup. Sa nu-l rapeasca, Domnul meu, Hristosul meu, Iisusul meu, Dumnezeul meu, Lumina mea, sa nu-l rapeasca duhul cel intinat si imputit si sa-l tarasca in prapastia pierzarii. Sa nu vada ochii mei, Stapane si Dumnezeule al cerului si al pamantului, uratul si intunecatul lui chip." ..... "Trimite, Doamne Iisuse Hristoase, fericirea mea, invierea mea, trimite in ceasul acela pe Iubitorul de oameni si Milostivul Dumnezeu, Duhul Adevarului, sa ia duhul meu in negraita dulceata si in sfintenia Lui cea vesnica. Trimite-L sa ma intareasca cu sabia ce va merge inainte si va nimici pe viclenii stapanitori ai intunericului, pe necuratii diavoli. Pentru ca sa cada in foc, in intuneric, in haos, in iad, aceasta uraciune a faradelegii si eu sa pot trece, fara durere, vamile vazduhului si sa ajung la Tine, Lumina cea in trei straluciri." |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iisus Hristos a spus clar ca vor fi putini cei care se vor mantui. Si cei multi care NU merg pe calea cea stramta si anevoioasa.. ce crezi ca se intampla cu ei? crezi ca stau in rai in asteptarea Infricosatei Judecati? (In plus afirmi - implicit - ca sfintii care au vorbit despre vamile vazduhului au fost niste inselati. Ca orice parere personala in ortodoxie este inselare, aceasta este clar.). Oricum nu ma intereseaza sa ma contrazic cu tine. Imi place acest thread deschis de Ortodoxia.. mi se parea ca Ortodoxia vorbeste cam singur aici, era cam ciudat. Last edited by anna21; 02.10.2010 at 20:15:47. |
|
|||
|
|||
![]()
Predica despre drumul sufletului dupa moarte.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
nu ii cred inselati, cred doar ca au avut niste pareri personale potrivite cu veacurile in care au vietuit, ti-asi recomanda cartea "Caile ortodoxiei contemporane" de IPS Lazar Puhalo, episcop ortodox din Canada care trateaza foarte critic teoria vamilor cu citate din sfintii Parinti si din scriptura si o gaseste total ne-ortodoxa
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
-par. Serafim Rose a evitat polemica directa cu par. Puhalo -sindoul episcopal al Bisericii Ruse in afara Rusiei (din care faceau parte cei doi) a analizat din punct de vedere teologic scrierile celor doi: - invatatura vamilor vazduhului asa cum a fost prezentata de par. Serafim Rose a fost considerata in acord cu invatatura ortodoxa - cartea par. Puhalo a fost considerata gresita sursa(paranteza: citat din concluziile intalnirii sinodale, ca sa va faceti o idee de extrema in care a cazut par. Puhalo: - sinodul episcopal a cerut celor doi sa inceteze aceasta disputa teologica pagubitoare pt credinciosi.. -par. Serafim Rose s-a conformat, dar par. Puhalo nu a ascultat sfatul sinodului (!!!) si a fost caterisit (pentru neascultare, din cat am inteles eu) - par. Puhalo a trecut in Biserica Sarba... - apoi in Biserica ortodoxa a Portugaliei... - acum am citit ca a parasit si Biserica ortodoxa a Portugaliei (sau cine stie ce s-a intamplat) si a trecut la cea rusa.. ce conteaza.. - cam asta este.. nu voi citi cartea lui (pe de alta parte, exista deja minuni care sunt atribuite de catre credinciosi mijlocirii par. Serafim Rose) Last edited by anna21; 02.10.2010 at 21:13:41. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
si Serafim Rose nu a fost canonizat, deci asa zisele "minuni" sunt doar simple relatari, atat timp cat Biserica nu recunoaste sfintenia cuiva, suntem indemnati sa ne supunem Bisericii Nu exista o dogma a vamilor vazduhului ci doar pareri personale sau colective, Eu ma supun dogmelor bisericesti nu parerilor unor oameni, fie ei si sfinti
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) |
|
|||
|
|||
![]()
Anna21, chiar in sursa citata de tine, cei din ROCOR recunosc faptul ca teoria vamilor vazduhului nu este o dogma si ca nu exista indicatii directe despre ea in scriptura:
Citat:
Citat:
|
|||
|
|||
![]()
bun, ca sa fie LUMINA STRALUCITOARE si incontestabila, sa vada tot crestinul si sa nu se abata pe cai gresite si lesnicioase cum ca nu ar fi cumplitele, infricosatoarele, prea temutele teribile vami ale vazduhului, am sa postez aici cateva dovezi incontestabile ale unor sfinti al caror calibru si a caror sfintenie depasesc puterea noastra de intelegere, dar nu inainte sa adaug un fapt simplu spre rusinarea acestor oameni care nu cunosc aceasta dogma, care nu stiu de unde vine ea, ca am auzit aici ca ar fi avut Cuvioasa Teodora viziuni:) ma pufneste rasul, cu cine stau de vorba dar in fine, fac asta pentru cei care dau enter si nicmeresc pe aici sa nu ramana cu idei eretice de la acestia(caci au facut niste afirmatii nesimtite la adresa unor Sfinti TITANICI..) teologia se invata in practica nu la facultate.. pentru cine spune rugaciunea inimii stie foarte bine de aceste vami ,in special cea a inchipuirii sau a imaginatiei si cea a ratiunii sau a teologiei care se interpun pe traiectul mintii care doreste sa se scufunde sau mai bine zis sa se inalte caci "cine se smereste se va inalta" , sa se inalte asdara in Cerul Inimii catre imparatia lui Dumnezeu.. acolo sunt aceleasi tribunale dracesti, aceleasi piedici, dupa cum se spune in vamile vazduhului magistral si anume ca aceia care nu au trecut aceste tribunale in timpul vietii lor vor fi cernuti si cercetati la iesirea diaceasta viata de catre diavolii ce se afla su Cer in cele 20 de statii despre care se specifica inca din inceput caci sunt numite vami si sunt redate astfel caci cele din calalta lume nu au CORESPONDENT in lumea aceasta dara acestea sunt cele mai apropiate exprimari cu putinta de inteles de catre tot omul. si acum postarile ca sa nu mai fie dubii si sa piara si sa se rusineze vrajmasii nostri, cei car e nu vor ca noi sa stim si sa ne ingrijoram de existenta acestor cumplite vami ,cu care se intalneste tot sufletul crestinesc(caci cei care nu cred coboara direct in iad).
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Din 24 de Vami | idealist | Pocainta | 5 | 14.03.2010 21:44:22 |
Sunt vamile vazduhului o invatatura gnostica? | scrabble | Slujba inmormantarii | 47 | 18.08.2009 17:33:20 |
Vamile vazduhului | NiCcoleta | Generalitati | 35 | 21.02.2008 17:52:26 |
Vamile vazduhului | BogdanF | Generalitati | 17 | 25.07.2007 17:57:58 |
|