Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.10.2010, 21:17:08
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Nu, nu intelege. Va repet, eu sunt o persoana foarte calma, rationala, greu de enervat.

Va relatez un alt episod: am depistat un paianjen urias pe tavan. Cu pulsul la maxim, gura iasca si mainile tremurand, m-am apropiat cu o matura, l-am luat razant si paianjenul a aterizat dupa un dulap. Fara sa gandesc, am pus o mana pe marginea dulapului si l-am tras, mai mult de un metru, astfel incat sa pot izbi cu matura paianjenul si sa-l omor.

Dupa ce m-am calmat, am incercat sa imping dulapul la loc. Cu doua maini, sprijinindu-ma temeinic, n-am mai reusit sa-l imping. Abia a doua zi, cand venit un prieten in vizita, am reusit sa aranjam dulapul de lemn masiv la locul lui.

Am mai incercat sa trag dulapul cu o mana. Nici un centimetru n-am reusit.
Stiu ca este o teama irationala, deci greu de controlat.. exista totusi metode psihologice de desensibilizare (vezi pe net systematic desensitization).
Si mie imi este teama de ei, dar nu am fobie si nu imi manifest teama, ca sa nu o transmit copilului. Dimpotriva, daca sunt de dimensiuni mici ii iau in mana si ii dau afara pe geam.. in fine, ideea este sa vada copilul ca nu trebuie sa-ti fie teama. Sunt foarte putine specii de paianjeni periculoase pentru om (stiu ca informatia nu te ajuta cand ii vezi.. dar oricum).
Parerea mea este ca poate ar trebui sa faci ceva deoarece astfel de temeri se autoalimenteaza si se amplifica in timp.

(Unui ortodox i-as fi spus de Sf. Maslu.. dar tu esti catolic)

Last edited by anna21; 04.10.2010 at 21:26:26.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Care sunt conditiile pt a te calugari? Ioanna Generalitati 135 23.10.2017 22:35:07
Care sunt principiile fundamentale ? Eutifiev_EMI Despre Sfanta Scriptura 33 08.11.2009 23:44:00