Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.10.2010, 20:43:31
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de danyel Vezi mesajul
referatul ieromonahului mi s-a parut a fi intr-un limbaj mai academic, in rest a fost o experienta, nici nu a crezut nimeni ca ortodocsii sau baptistii isi vor schimba parerea despre propriile convingeri,
Parintele Pruteanu se remarca prin eruditie, nu neaparat prin ungere. Iar eruditia nu poate decat sa produca informatie, care informatie poate hrani si satisface mintea. Iar satisfactia mentala nu poate produce convertirea. Convertirea o produce numai Duhul Sfant lucrand trezirea duhului si credinta din inima. Parintele e inca foarte tanar, are timp sa caute mai mult decat dezbateri teologice.
Pe de alta parte, baptistii s-au dovedit destul de inflexibili si inchistati in propriile sabloane [culmea!], fara experienta in discutii interconfesionale si fara multe cunostinte despre istoria bisericeasca. Au fost cumva luati prin surprindere.

Zic si eu ca si tine: a fost o experienta...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Invitatie m.a.i : Cartea electronica de identitate in dezbatere publica tot-Laurentiu Generalitati 40 04.07.2013 12:45:37
Baptisti elena_si Secte si culte 15 01.09.2010 21:28:04
Menora evreiasca doborata la Chisinau de ortodocsi luchian Generalitati 122 15.03.2010 11:56:02