![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Nu trebuie sa se ajunga aici,nu se va atinge niciun numitor comun! Ortodocsii trebuie sa se fereasca de astfel de lucruri.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ortodocsii i-au provocat pe baptisti la dezbatere.
![]()
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]()
Cu atat mai rau...
|
|
|||
|
|||
![]()
Ieromonahul Petru Pruteanu: "Vreau să recunosc faptul că ideea dezbaterilor a fost plagiată de la ruși, pe care le-am urmărit pe internet, și care au avut efecte uluitoare. Scopul dezbaterii de azi nu a fost unul prozeletist, nu am venit să atragem, pe unii sau pe alții la credința noastră. Am venit, mai intâi, să ne cunoaștem punctele de vedere, nu din cărți, cum o făceam, dar pe viu. Deși inițial am fost ispitit de prozeletism, întrucăt am văzut că în urma unor astfel de dezbateri un preot rus a botezat circa 80 de musulmani, care, însă a fost ucis după ceva timp în propria biserică de către musulmani. Eu zic că așteptările mele s-au împlinit mai mult decît mă așteptam: ambele părți ne-am văzut și punctele tari, și punctele slabe. Recunoaștem că pe alocuri au predominat și emoțiile. Învățăm, însă, ca pe viitor să eliminăm ce a fost negativ șă să suplinim, ceea ce ne-a lipsit.”
http://actualitate.md/?p=8152
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]()
Am urmarit discutia inregistrata si impresia pe care mi-au lasat-o baptistii e ca nu au inteles prea multe din expunerea ieromonahului sau nu au vrut sa accepte.
|
|||
|
|||
![]()
Eu am urmarit dezbaterea in direct, mi s-a parut ca tonul pastrat a fost in limita bunului simt , pana la urma fiecare si-a intarit propriile convingeri, baptistii au apelat la stereotipuri pe ici pe colo, putin sentimentalism,
referatul ieromonahului mi s-a parut a fi intr-un limbaj mai academic, in rest a fost o experienta, nici nu a crezut nimeni ca ortodocsii sau baptistii isi vor schimba parerea despre propriile convingeri, sper doar ca din aceasta experienta sa fi inteles baptistii rolul Traditiei Bisericesti, cat de cat macar
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pe de alta parte, baptistii s-au dovedit destul de inflexibili si inchistati in propriile sabloane [culmea!], fara experienta in discutii interconfesionale si fara multe cunostinte despre istoria bisericeasca. Au fost cumva luati prin surprindere. Zic si eu ca si tine: a fost o experienta...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu cred ca s-a pus problema convertirii cuiva, a fost doar o prezentare a unui set de valori ,
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) |
|
|||
|
|||
![]()
Acum, sa fim sinceri, nimeni nu "prezinta un set de valori" doar de dragul conversatiei. In strafundul fiecarui crestin exista dorinta de a-i vedea si pe altii in Biserica lui. Chiar parintele a marturisit ca a fost ispitit de prozelitism si ideea i-a venit de la ortodocsii rusi, care au botezat 80 de musulmani ca rezultat al acestor dezbateri.
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Invitatie m.a.i : Cartea electronica de identitate in dezbatere publica | tot-Laurentiu | Generalitati | 40 | 04.07.2013 12:45:37 |
Baptisti | elena_si | Secte si culte | 15 | 01.09.2010 21:28:04 |
Menora evreiasca doborata la Chisinau de ortodocsi | luchian | Generalitati | 122 | 15.03.2010 11:56:02 |
|