Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.10.2010, 23:57:13
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

E bine sa meditam:

http://www.orthodoxytoday.org/articl...ssifGospel.php
Vechi 07.10.2010, 00:36:42
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Imi pare bine ca ti=a placut textul.
Gresesti, nu i=am identificat pe crestinib cu talibanii. Am spus ca acest text arata ca atitudinea de tip taliban nu isi are locul printre crestini. Ca nu este crestina.
Prin atitudine talibana inteleg ceea ce descrie Coralina in prima ei postare: un fel de program politic asazis crestin porin care o morala crestina sau asaziscrestina ar deveni obligatorie.
Integristii nu sunt chiar talibani, pentru ca nu vor neaparat sa ia puterea, dar se apropie de ei ca pareri.
Nu am timp sa scriu mai mult acum.
Nu cred ca e cazul sa te simti vizata, in nici un caz nu am vrut sa spun ca tu ai fi talibanca sau integrista.
Cand am scris ce am scris m am gandit nu la cineva in mod special, ci la genul de raspunsuri de la tot felul de useri care de obicei sunt banati in cateva zile, si care de obicei sar la acest gen de postari de bun simt.
Fani, altele sunt argumentele in favoarea unei lumi care nu este 100% crestina: in primul rand pentru ca stapanul acestei lumi este diavolul.
Ma mir pentru a doua oara de faptul ca tu consideri corecta parerea emisa la deschidera acestui topic.
Daca era doar o invitatie la taclale, atunci inteleg... altfel, nu.
Crestinii vor fi intotdeauna o minoritate in descrestere; iar calea pe care merg acestia una ingusta. Ce inseamna acest lucru? Este dorinta sincera a crestinului de a se curata de pacate, de a-si taia voia. Nu prea vad acest lucru impacandu-se cu grija pentru jobul manichiuristei. Multi si-au pierdut locul de munca si au fost nevoiti sa se reprofileze...
Cat de frumos descrie Dignet despre crestini:
Citat:
Crestinii nu se deosebesc de ceilalti oameni nici prin pamant, nici prin grai, nici prin, haine; fiindca nu locuiesc in orase proprii, nu se folosesc de un dialect paralel si nici nu duc o viata paralela. Invatatura lor n-a fost gasita printr-o inventie sau excogitare a unor oameni curiosi, nici nu promoveaza vreo invatatura omeneasca, ca altii.
Locuind in cetati eline si barbare, cum i s-a harazit fiecaruia, si urmand obiceiurilor locului in ce priveste hainele, regimul hranei si restul vietii, arata constitutia cetateniei lor ca una minunata si in mod recunoscut paradoxala.
Locuiesc in patrii proprii, dar ca niste imigranti, iau parte la toate (treburile publice) ca niste cetateni si suporta toate (indatoririle) ca niste straini. Orice pamant strain le este patrie, si orice patrie le este straina.
Se casatoresc ca toti oamenii si nasc prunci dar nu-si arunca odraslele.
Stau la o masa comuna, dar nu si la un pat (comun).
Sunt in trup, dar nu vietuiesc dupa trup.
Petrec pe pamant dar au cetatenia in cer.
Se supun legilor hotarate, dar prin vietile lor biruie legile.
Iubesc pe toti si sunt prigoniti de toti; sunt necunoscuti si condamnati. Sunt omorati si fac vii pe altii.
Sunt saraci si imbogatesc pe multi; sunt lipsiti de toate si au prisos in toate.
Sunt necinstiti si se slavesc in necinstirile lor. Sunt huliti si sunt indreptati. Sunt defaimati si binecuvanteaza; sunt ocarati si cinstesc (pe cei ce-i ocarasc).
Fac binele si sunt pedepsiti ca niste rai; sunt pedepsiti si se bucura ca unii facuti vii.
Sunt combatuti de iudei ca unii de alta semintie cu ei si sunt persecutati de pagani, dar cei care-i urasc n-ar putea spune cauza dusmaniei lor.
Simplu spus, ceea ce este sufletul in trup aceasta sunt crestinii in lume.
Va intreb acum: cati va identificati prin stilul de trai cu acesti crestini? Eu nu; sunt departe de a fi pe masura lor.
Sa nu uitam ca traim vremurile in care calugarii sunt precum mirenii, iar mirenii precum diavolii. Si inca mai facem rabat, desi stim care este rasplata in ceruri.
Reply With Quote
Vechi 07.10.2010, 02:17:32
coralina's Avatar
coralina coralina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Ma mir pentru a doua oara de faptul ca tu consideri corecta parerea emisa la deschidera acestui topic.
Poti specifica la ce anume te referi cand spui "parerea emisa"?
Vechi 07.10.2010, 15:08:43
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Fani, altele sunt argumentele in favoarea unei lumi care nu este 100% crestina: in primul rand pentru ca stapanul acestei lumi este diavolul.
Daca era doar o invitatie la taclale, atunci inteleg... altfel, nu.
Crestinii vor fi intotdeauna o minoritate in descrestere; iar calea pe care merg acestia una ingusta. Ce inseamna acest lucru? Este dorinta sincera a crestinului de a se curata de pacate, de a-si taia voia. Nu prea vad acest lucru impacandu-se cu grija pentru jobul manichiuristei. Multi si-au pierdut locul de munca si au fost nevoiti sa se reprofileze...
Cat de frumos descrie Dignet despre crestini:
Nu stiu daca eu sau tu nu am inteles prima postare.
Eu am interles-o ca pe o critica a unui anumit fel de crestinism care vrea sa impuna tuturor un mod de viata considerat crestin.
Da, si ca pe o critica a acestui mod de viata care nu ar fi ortodox ci mùai degraba puritan: refuzul oricarei placeri, oricarei distractii, ca fiind de la diavol.

A merge pe o cale ingusta este cu totul altceva.

Textul epistolei catre Diognet l-am postat pentru a arata ca adevaratii crestini traiesc totusi in lume si se conformeaza ei in aspectele neesentiale, exterioare: imbracamintea, limbajul, locuinta, etc. Nu se conformeaza in ceea ce este cu adevarat importat.
Or cei pe care eu i-am numit integristi ar vrea ca ei sa traiasca intr-o lume paralela - nu in asta.
Vechi 07.10.2010, 16:38:37
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Eu lumea 100% ortodoxa o vad - la modul ideal desigur - plina de iubire de Dumnezeu si de semeni. Daca pe aceasta o dobandim, restul, va veni de la sine. Cultura si tehnologia nu numai ca nu vor disparea, ci, din contra, vor capata o alta orientare, omul folosindu-se de ele in chip mai putin patimas. Cred ca abia atunci cultura si civilizatia umana ar putea fi cu adevarat infloritoare.

Dar nu se cade sa meditam asupra unor ipoteze, ci asupra realitatii. Iar realitatea ne arata ca Hristos a facut totul pentru ca aceasta stare cazuta a noastra si a lumii, la care am ajuns prin pacat, sa fie restaurata si vindecata. Dar sa facem si noi, in dreptul nostru, ceea ce tine de noi, urmand lui Hristos si dobandind Duhul Sfant.
Reply With Quote
Vechi 07.10.2010, 17:45:15
cocacoc cocacoc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.05.2010
Implicit

Da, trebuie privita realitatea.

Exemplu de realitate: Romania ~90% ortodocsi, printre cele mai sarace tari din Europa .

Ne putem doar imagina ce inseamna Romania 100% ortodocsi.
Reply With Quote
Vechi 08.10.2010, 00:05:42
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit Câtă inteligență ! ! !

Citat:
În prealabil postat de cocacoc Vezi mesajul
Da, trebuie privita realitatea.

Exemplu de realitate: Romania ~90% ortodocsi, printre cele mai sarace tari din Europa .

Ne putem doar imagina ce inseamna Romania 100% ortodocsi.
Felicitări , ai găsit răspunsul pentru ieșirea noastră din criză și din sărăcie ! Cei 10% ne-au dus țara de râpă , așa că intrarea lor în legalitate se impune ! Tu, spre exemplu, care încerci să dezertezi din grupul celor 10% ești o speranță pentru țară ! Felicitări, pot să mă culc liniștit ! Noapte bună erou național !
Vechi 08.10.2010, 02:13:20
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Nu stiu daca eu sau tu nu am inteles prima postare.
Eu am interles-o ca pe o critica a unui anumit fel de crestinism care vrea sa impuna tuturor un mod de viata considerat crestin.
Da, si ca pe o critica a acestui mod de viata care nu ar fi ortodox ci mùai degraba puritan: refuzul oricarei placeri, oricarei distractii, ca fiind de la diavol.

A merge pe o cale ingusta este cu totul altceva.

Textul epistolei catre Diognet l-am postat pentru a arata ca adevaratii crestini traiesc totusi in lume si se conformeaza ei in aspectele neesentiale, exterioare: imbracamintea, limbajul, locuinta, etc. Nu se conformeaza in ceea ce este cu adevarat importat.
Or cei pe care eu i-am numit integristi ar vrea ca ei sa traiasca intr-o lume paralela - nu in asta.
Cand faci referire la o epistola, trebuie sa iei in considerare tot ce scrie in acea epistola, asa cum ai postat-o si tu. Am inteles din prima ca te referi doar la faptul ca crestinii locuiesc cu altii, se imbraca ca altii. Deci sunt oameni ca toti ceilalti. Da, dar Diognet mai scrie multe altele despre crestini, pe care pari a le trece cu vederea: adica tot ce tine de a fi crestin, atunci, ca si acum. Unde scrie de placere si distractie in aceasta epistola? Poate nu am vazut eu unde scrie...
Cand spui:
Citat:
Or cei pe care eu i-am numit integristi ar vrea ca ei sa traiasca intr-o lume paralela - nu in asta
oare nu il contrazici pe Diognet? care afirma despre crestini:
Citat:
Sunt in trup, dar nu vietuiesc dupa trup. Petrec pe pamant dar au cetatenia in cer.
?
Daca Diognet da o descriere fidela a crestinului, iar noi alegem sa facem doar ceea ce ne face placere, iar restul ignoram, nefiindu-ne pe plac, atunci intreb din nou: in aceste conditii suntem sau nu suntem crestini (incluzandu-ma si pe mine)?
Reply With Quote
Vechi 08.10.2010, 08:20:04
cocacoc cocacoc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.05.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Felicitări , ai găsit răspunsul pentru ieșirea noastră din criză și din sărăcie ! Cei 10% ne-au dus țara de râpă , așa că intrarea lor în legalitate se impune ! Tu, spre exemplu, care încerci să dezertezi din grupul celor 10% ești o speranță pentru țară ! Felicitări, pot să mă culc liniștit ! Noapte bună erou național !
Mda...

Moldova 98% ortodocsi . Si aia o s-o duca bine doar cand vor scapa de restul de 2% . :))))
Reply With Quote
Vechi 08.10.2010, 12:12:51
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit Punct ochit, punct lovit !

Citat:
În prealabil postat de cocacoc Vezi mesajul
Mda...

Moldova 98% ortodocsi . Si aia o s-o duca bine doar cand vor scapa de restul de 2% . :))))
Din nou felicitări ! Ai găsit răspunsul cu iuțime ! Moldova are deci șanse mult mai mari , față de restul țării ! Mă uluiește inteligența ta ! ! !
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Din lumea animalelor! UNNOOM Teologie si Stiinta 19 17.07.2014 23:07:04
N-am loc in lumea asta cred_cu_adevarat Generalitati 7 21.03.2012 11:40:04
Lumea copiilor anna21 Generalitati 312 01.03.2012 22:12:28
Ce se va intampla cu lumea? BogdanBogdan Generalitati 33 12.04.2011 15:43:45
LUMEA ANIMALELOR Catalina Generalitati 5 06.06.2007 15:46:44