![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ma mir pentru a doua oara de faptul ca tu consideri corecta parerea emisa la deschidera acestui topic. Daca era doar o invitatie la taclale, atunci inteleg... altfel, nu. Crestinii vor fi intotdeauna o minoritate in descrestere; iar calea pe care merg acestia una ingusta. Ce inseamna acest lucru? Este dorinta sincera a crestinului de a se curata de pacate, de a-si taia voia. Nu prea vad acest lucru impacandu-se cu grija pentru jobul manichiuristei. Multi si-au pierdut locul de munca si au fost nevoiti sa se reprofileze... Cat de frumos descrie Dignet despre crestini: Citat:
Sa nu uitam ca traim vremurile in care calugarii sunt precum mirenii, iar mirenii precum diavolii. Si inca mai facem rabat, desi stim care este rasplata in ceruri. |
|
||||
|
||||
![]()
Poti specifica la ce anume te referi cand spui "parerea emisa"?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu am interles-o ca pe o critica a unui anumit fel de crestinism care vrea sa impuna tuturor un mod de viata considerat crestin. Da, si ca pe o critica a acestui mod de viata care nu ar fi ortodox ci mùai degraba puritan: refuzul oricarei placeri, oricarei distractii, ca fiind de la diavol. A merge pe o cale ingusta este cu totul altceva. Textul epistolei catre Diognet l-am postat pentru a arata ca adevaratii crestini traiesc totusi in lume si se conformeaza ei in aspectele neesentiale, exterioare: imbracamintea, limbajul, locuinta, etc. Nu se conformeaza in ceea ce este cu adevarat importat. Or cei pe care eu i-am numit integristi ar vrea ca ei sa traiasca intr-o lume paralela - nu in asta.
|
|||
|
|||
![]()
Eu lumea 100% ortodoxa o vad - la modul ideal desigur - plina de iubire de Dumnezeu si de semeni. Daca pe aceasta o dobandim, restul, va veni de la sine. Cultura si tehnologia nu numai ca nu vor disparea, ci, din contra, vor capata o alta orientare, omul folosindu-se de ele in chip mai putin patimas. Cred ca abia atunci cultura si civilizatia umana ar putea fi cu adevarat infloritoare.
Dar nu se cade sa meditam asupra unor ipoteze, ci asupra realitatii. Iar realitatea ne arata ca Hristos a facut totul pentru ca aceasta stare cazuta a noastra si a lumii, la care am ajuns prin pacat, sa fie restaurata si vindecata. Dar sa facem si noi, in dreptul nostru, ceea ce tine de noi, urmand lui Hristos si dobandind Duhul Sfant. |
|
|||
|
|||
![]()
Da, trebuie privita realitatea.
Exemplu de realitate: Romania ~90% ortodocsi, printre cele mai sarace tari din Europa . Ne putem doar imagina ce inseamna Romania 100% ortodocsi. |
|
||||
|
||||
![]()
Felicitări , ai găsit răspunsul pentru ieșirea noastră din criză și din sărăcie ! Cei 10% ne-au dus țara de râpă , așa că intrarea lor în legalitate se impune ! Tu, spre exemplu, care încerci să dezertezi din grupul celor 10% ești o speranță pentru țară ! Felicitări, pot să mă culc liniștit ! Noapte bună erou național !
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cand spui: Citat:
Citat:
Daca Diognet da o descriere fidela a crestinului, iar noi alegem sa facem doar ceea ce ne face placere, iar restul ignoram, nefiindu-ne pe plac, atunci intreb din nou: in aceste conditii suntem sau nu suntem crestini (incluzandu-ma si pe mine)? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Moldova 98% ortodocsi . Si aia o s-o duca bine doar cand vor scapa de restul de 2% . :)))) |
|
||||
|
||||
![]()
Din nou felicitări ! Ai găsit răspunsul cu iuțime ! Moldova are deci șanse mult mai mari , față de restul țării ! Mă uluiește inteligența ta ! ! !
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Din lumea animalelor! | UNNOOM | Teologie si Stiinta | 19 | 17.07.2014 23:07:04 |
N-am loc in lumea asta | cred_cu_adevarat | Generalitati | 7 | 21.03.2012 11:40:04 |
Lumea copiilor | anna21 | Generalitati | 312 | 01.03.2012 22:12:28 |
Ce se va intampla cu lumea? | BogdanBogdan | Generalitati | 33 | 12.04.2011 15:43:45 |
LUMEA ANIMALELOR | Catalina | Generalitati | 5 | 06.06.2007 15:46:44 |
|