Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.10.2010, 15:08:43
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Fani, altele sunt argumentele in favoarea unei lumi care nu este 100% crestina: in primul rand pentru ca stapanul acestei lumi este diavolul.
Ma mir pentru a doua oara de faptul ca tu consideri corecta parerea emisa la deschidera acestui topic.
Daca era doar o invitatie la taclale, atunci inteleg... altfel, nu.
Crestinii vor fi intotdeauna o minoritate in descrestere; iar calea pe care merg acestia una ingusta. Ce inseamna acest lucru? Este dorinta sincera a crestinului de a se curata de pacate, de a-si taia voia. Nu prea vad acest lucru impacandu-se cu grija pentru jobul manichiuristei. Multi si-au pierdut locul de munca si au fost nevoiti sa se reprofileze...
Cat de frumos descrie Dignet despre crestini:
Nu stiu daca eu sau tu nu am inteles prima postare.
Eu am interles-o ca pe o critica a unui anumit fel de crestinism care vrea sa impuna tuturor un mod de viata considerat crestin.
Da, si ca pe o critica a acestui mod de viata care nu ar fi ortodox ci mùai degraba puritan: refuzul oricarei placeri, oricarei distractii, ca fiind de la diavol.

A merge pe o cale ingusta este cu totul altceva.

Textul epistolei catre Diognet l-am postat pentru a arata ca adevaratii crestini traiesc totusi in lume si se conformeaza ei in aspectele neesentiale, exterioare: imbracamintea, limbajul, locuinta, etc. Nu se conformeaza in ceea ce este cu adevarat importat.
Or cei pe care eu i-am numit integristi ar vrea ca ei sa traiasca intr-o lume paralela - nu in asta.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Din lumea animalelor! UNNOOM Teologie si Stiinta 19 17.07.2014 23:07:04
N-am loc in lumea asta cred_cu_adevarat Generalitati 7 21.03.2012 11:40:04
Lumea copiilor anna21 Generalitati 312 01.03.2012 22:12:28
Ce se va intampla cu lumea? BogdanBogdan Generalitati 33 12.04.2011 15:43:45
LUMEA ANIMALELOR Catalina Generalitati 5 06.06.2007 15:46:44