Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.09.2010, 18:11:47
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
Orice erezie , minciuna sau secta daca nu este de la D-zeu va disparea... dar iata ca ceea ce voi numiti X sau Y nu au disparut de sute de ani de zile, ceea ce mie imi da convingere ca este de la D-zeu si nu in contradictie cu voia Sa....
Nu e deloc așa. Sunt religii și erezii vechi de multe mii de ani și uite că nu au dispărut, e asta o dovadă că sunt de la Dumnezeu? Nici pe departe!

Citat:
Nu vezi ca sectele sau faramitat in bucatele, si in bucatele... exemplu il ai din secta ta: nu era suficient doar adventisti, dar aceasta secta s-a faramitat iarasi in alte bucatele, AZS si Advent. reformisti...si poate or mai fi si altii...
De ce s-au faramitat? pentru ca au tendinta sa se desfiinteze, ca nu sunt de la D-zeu.
Fărâmițarea aceasta se întâmplă în toate cultele, iar ortodoxia nu este scutită. La fel cum sectele ortodoxe desprinse din marea Ortodoxie sunt minore, așișderea dizidențele desprinse din adventism sunt nesemnificative raportate la numărul mainstream-ului. Acesta nu este un criteriu de apreciere al valabilității. Principalul citeriu rămâne măsura în care cultul/denominațiunea/secta respectă învățătura lui Hristos și a sfinților apostoli.
Reply With Quote
Vechi 30.09.2010, 18:21:26
doctor_faustus doctor_faustus is offline
Banned

Data înregistrării: 28.08.2010
Religia: Ortodox
Implicit Erezia neoprotestanților cu privire la Sfânta Taină a Euharistiei

După atâtea dovezi aduse din sfânta scriptură, din tradiția părinților apostolici, din tradiția părinților Bisericii, din teologia și practica Bisericii Ortodoxe dintotdeauna, de la întemeierea ei de Iisus Hristos și până azi, dovezi care afirmă și confirmă poziția susținută de Sfânta Biserica Ortodoxă cu privire la Sfânta Euharistie, devine mai mult decât evident că Biserica lui Hristos a menținut permanent adevărata credință și adevărata practică eclesială referitoare la sfânta taină a împărtășirii cu sfântul trup și sfântul sânge al Domnului Hristos, pe când sectele neoprotestante sunt în evidentă contradicție, atât în ceea ce privește credința cât și practica, cu sfânta scriptură și cu sfânta tradiție a bisericii, doctrina și practica lor cu privire la așa-zisa cină a Domnului trebuind să fie recunoscute ca eretice, nu doar sectare, iar ei înșiși odată cu acestea recunoscuți ca eretici și mincinoși, împotrivitori și neascultători, necredincioși și necunoscători, chiar și în ciuda a oricâte dovezi și argumente imbatabile li s-ar aduce și li s-au adus, ai voii și cuvântului lui Dumnezeu descoperit în Revelație.

Aceia care au conștientizat adevărata credință și au refuzat-o până la moarte, în ciuda faptului că le-a fost adusă la cunoștință și demonstrată ca adevărată, după canoanele Sfintei Biserici a lui Hristos se fac vinovați de păcat împotriva Duhului Sfânt !!! Așa că mare grijă de acum înainte pentru că voi care tăgăduiți adevărul care v-a fost adus la cunoștință nu veți mai avea nici cea mai mică scuză înaintea scaunului de judecată al Dreptului Judecător !!! Iar păcatul împotriva Duhului Sfânt are o pedeapsă pe măsură !!! Și să nu carecumva să credeți că Dumnezeu Se lasă batjocorit !!!

Evident că din toate argumentele aduse reiese că neoprotestanții, cel puțin sub aspectul Sfintei Euharistii însă și sub multe alte aspecte, propovăduiesc o altă evanghelie decât evanghelia lui Hristos. În contra unora ca aceștia a vorbit și sfântul apostol Paul în epistola către galateni:

"Mă mir că așa degrabă treceți de la cel ce v-a chemat pe voi, prin harul lui Hristos, la altă Evanghelie, care nu este alta, decât că sunt unii care vă tulbură și voiesc să schimbe Evanghelia lui Hristos. Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o - SĂ FIE ANATEMA! Precum v-am spus mai înainte, și acum vă spun iarăși: Dacă vă propovăduiește cineva altceva decât ați primit - SĂ FIE ANATEMA!" (Galateni 1:6-9)
Reply With Quote
Vechi 07.10.2010, 10:20:02
Grabriella Grabriella is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.05.2009
Locație: Cluj
Implicit

Citat:
Orice erezie , minciuna sau secta daca nu este de la D-zeu va disparea... dar iata ca ceea ce voi numiti X sau Y nu au disparut de sute de ani de zile, ceea ce mie imi da convingere ca este de la D-zeu si nu in contradictie cu voia Sa....
Nu vezi ca sectele sau faramitat in bucatele, si in bucatele... exemplu il ai din secta ta: nu era suficient doar adventisti, dar aceasta secta s-a faramitat iarasi in alte bucatele, AZS si Advent. reformisti...si poate or mai fi si altii...
De ce s-au faramitat? pentru ca au tendinta sa se desfiinteze, ca nu sunt de la D-zeu.
Daca ai sti cata dreptate ai !
Eu, ca fosta neoprotestanta,cu bunici neoprotestanti baptisti,pot sa depun marturie de ceea ce am trait si asistat in cultul baptist si penticostal de 3 generatii incoace .
In Ardeal dezbinarea romanilor a fost acerba precum si persecutiile catolicilor prin Maria Tereza si Bucov si odata cu compromisul grecocatolicismului s-a reusit faramitarea unitatii. Au urmat apoi luptele dintre catolici si protestanti si mai la urma s-a ajuns la o faramitare si dezbinare totala prin aparitia sectelor neoprotestamte. Bietii romani, marea majoritate analfabeti, ce sa mai stie unde este adevarul.
Bunicul meu a fost convertit de niste misionari, mobilizat fiind in timpul razboiului, si asteptand sa intre in lupta.Va dati seama ce stare de spirit aveau saracii oameni. Cand s-a intors acasa in sat, impreuna cu un alt vecin au fondat "adunarea baptista ".Pentru ei aceasta 'aderare' era similara cu cainta si pocainta, adica recunoasterea si plangerea pacatelor si o traire curata ,fara de pacat, un 'legamant' cu Dumnezeu.
In copilarie doar ei imi vorbeau despre Dumnezeu si ne duceau la adunare si aveau Biblia pe masa si noua copiilor ne placeau foarte mult intamplarile biblice. Erau niste oameni de o bunatate si credinciosie iesite din comun, desi erau semianalfabeti ( abia silabiseau) totusi citeau Sf. Scriptura si faceau totul sa traiasca o viata curata.
Pentru mine era singurul reper pentru credinciosie, totusi educatia ateista primita de la tatal meu si din scoala ma determinat sa nu am de a face cu credinta in Dumnezeu.
Totusi a existat un moment cand am inteles existenta Lui Dumnezeu si atunci am cautat , bineinteles, adunarea babtista.
In 1994, in adunarea baptista am gasit un dezastru.O adunare sfasiata de dezbinari si neintelegeri, cu grupuri si grupulete.Adunarea s-a rupt in trei grupari "oficiale".Eu m-am
alaturat asazisilor "treziti",adica celor ce cautau rugaciunea si pocainta,care s-au rupt de cei superficiali si "lumesti" adica "Adunarea Baptista".Doar nu lasam "lumea "ca sa ma amagesc singura intr-o adunare formala .Adevarul este ca m-a deranjat intotdeauna lipsa adunarii baptiste de profunzime si seriozitate, dar am gasit acel mic grup de oameni seriosi,care,cu adevarat cautau sa traiasca invataturile Bibliei .Acestia au primit fonduri si ajutoare din strainatate sa-si construiasca o casa de rugaciune noua.
Atunci a inceput "razboiul".Pentru a pune mana pe bani,gruparea conservatoare,a inceput cu denigrari,cu reclamatii la adunarile americane care au trimis banii,cum ca nu se face nimic, ca uni si-au insusit acesti bani, reclamatii la Inspectia in Constructii ca nu au proiect, etc.... Nimic insa nu a oprit lucrarea de constructie a acestei case.Cand au vazut ca este gata au inceput cu presiuni pe la Comunitate(conducerea de la Cluj)pentru a-si pune ca si conducator (pastor) persoana dorita de ei. Cel ce a condus toate lucrarile de constructie s-a opus. Si aceasta adunare s-a fragmentat in doua partide:una care il sustinea si cealalta care sustinea persoana numita de sus(de Comunitate).Solutia a fost simpla:acel om carea construit totul cu bani necontabilizati,fara sa fie platit, a fost declarat hot si a fost dat afara atat el cat si familia lui cat si toti ce-i ce-l sustineau.Eu am asistat la toate aceste lupte intestine si m-am scarbit,ori cum, nu mai puteam ramane aici caci nu era decat o lupta pentru putere,acei putini,care mai cautau cu adevarat pe Dumnezeu au fost exclusi fara alt motiv decat acela ca n-au acceptat noul conducator numit de Comunitatea Baptista, persoana care,desi avea studii nu avea nimic de a face cu trairea credintei in Dumnezeu decat "vorbe".In aceste conditii am cautat adunarea acelor oameni cu adevarat "seriosi"in credinta lor. Ce credeti ca s-a intamplat? Si-au facut o alta "Adunare".
Pana la urma am intrat intr-o secta ,tot neoprotestanta, facuta de niste elvetieni care si-au facut sediul misiunii langa Timisoara in dorinta lor nobila de ' a trai ca si primii crestini" si care 'culegeau' din orice secta pe toti cei ce doareau sa adere la misiunea lor, fara nici o obligatie, nu trebuia sa semnezi nimic, nu trebuia sa-ti parasesti vechiul cult, dar majoritatea si-au vandut bunurile, s-au mutat acolo, au sustinut masiv constructiile "misiunii" cu munca si bani. Bineinteles ca nu aveau salar ci casa si masa impreuna, precum si afaceri( cu cereale, cu animale, moara, brutarie) care le aduceau venituri incat sa se poata intretine pe ei si inca 2000 de oameni o data pe an timp de 1 saptamana.
Ce credeti ca s-a intamplat? Liderul acestei misiuni a fost aproape renegat de misiunea din Elvetia care l-a trimis,s-a creat un imens scandal in Romania intre romani si elvetieni si o parte din cei ce au lasat totul sa adere la acea misiune si au muncit pe branci, au fost dati afara.
Reply With Quote
Vechi 07.10.2010, 11:07:14
Grabriella Grabriella is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.05.2009
Locație: Cluj
Implicit

Cu adevarat este cuvantul care zice:
Faptele Sfinților Apostoli
Cap.5

34. " Și ridicându-se în sinedriu un fariseu, anume Gamaliel, învățător de Lege, cinstit de tot poporul, a poruncit să-i scoată pe oameni afară puțin,

38. Și acum zic vouă: Feriți-vă de oamenii aceștia și lăsați-i, căci dacă această hotărâre sau lucrul acesta este de la oameni, se va nimici;"
Reply With Quote
Vechi 07.10.2010, 13:01:25
Pentecost1 Pentecost1 is offline
Banned

Data înregistrării: 27.09.2010
Implicit

39. Iar dacă este de la Dumnezeu, nu veți putea să-i nimiciți, ca nu cumva să vă aflați și luptători împotriva lui Dumnezeu.

Citatul este excelent ales.
Era vorba de Biserica Primara iar dumneavoastra, in mod inspirat, il aplicati neoprotestantilor.

Haideti sa citim si versetul 39, sa nu scoatem din context: „Feriți-vă de oamenii aceștia și lăsați-i, căci dacă această hotărâre sau lucrul acesta este de la oameni, se va nimici;
Iar dacă este de la Dumnezeu, nu veți putea să-i nimiciți, ca nu cumva să vă aflați și luptători împotriva lui Dumnezeu.”

E adevarat protestantii nu au putut fi nimiciti. Dimpotriva lucrarea a crescut si s-a dezvoltat, avand astazi cea mai mare rata de crestere din crestinism.

Daca ati vrut sa trageti un semnal de alarma: "lasati-i in pace pe acesti oameni pentru ca cine se impotriveste lor este un luptător împotriva lui Dumnezeu”, ati dat dovada de o intelepciune ca a lui Gamaliel.
Reply With Quote
Vechi 07.10.2010, 13:19:03
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

De aia au rezistat asa de "bine" ... :) Cate secte sunt?Cate au ramas cu aceeasi invatatura neschimbata de la inceput?
Reply With Quote
Vechi 07.10.2010, 16:40:36
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
De aia au rezistat asa de "bine" ... :) Cate secte sunt?Cate au ramas cu aceeasi invatatura neschimbata de la inceput?
Sectele într-adevăr s-au succedat și și-au "adaptat" învățătura după oportunități, însă cultele (baptist, penticostal, adventist, etc.) și-au păstrat statutul de la început.
Reply With Quote
Vechi 07.10.2010, 17:44:08
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Sectele într-adevăr s-au succedat și și-au "adaptat" învățătura după oportunități, însă cultele (baptist, penticostal, adventist, etc.) și-au păstrat statutul de la început.
secta adventista e una dintre alea care si-a schimbat pe doctrine..
Reply With Quote
Vechi 07.10.2010, 17:58:36
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
secta adventista e una dintre alea care si-a schimbat pe doctrine..
De la înființarea ei (1863), Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea nu și-a schimbat doctrina. Nu știu la ce sectă adventistă te referi.
Reply With Quote
Vechi 07.10.2010, 18:21:47
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea
Secta.......
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Taina Botezului in cadrul Sfintei Liturghi georgeval Botezul 22 21.02.2012 23:08:48
Cele 12 rugaciuni ale Sf. Impartasanii carmina Impartasania (Taina Euharistiei) 18 19.12.2010 13:50:01
Taina sfintei impartasaniei DAMIAN Impartasania (Taina Euharistiei) 4 18.12.2010 16:32:23
Despre Taina Spovedaniei adimirea Generalitati 10 10.11.2009 15:09:52
taina sfintei spovedanii rotarufelicia Pocainta 6 02.01.2007 13:41:14