![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vorbiti in numele propriu, pentru ca dvs nu sunteti "noi", sunteti doar "eu". Taina Logosului este descoperita doar de Duhul Sfant, si doar celor saraci cu duhul, pentru ca cei care sunt prea plini de ei insisi, trebuie mai intai sa se goleasca de alte duhuri pentru a face loc Duhului Logosului, adica al Adevaruui, si apoi vor primi ceea ce cer. Eu am primit raspunsul, si este exact cel pe care l-a primit si sfantul mai sus citat. Si cu asta m-am convins ca multi dau impresia ca ar sti ceva, ii umilesc pe cei care vor sa caute adevarul, de parca cineva s-ar fi nascut invatat din burta mamei, si apoi tot in bezna raman. Cand o sa doriti cu sinceritate sa aflati si dvs. raspunsul, Duhul Sfant o sa vi-l dezvaluie. Asa ca nu ma mai provocati cu intrebari nelalocul lor, pentru ca raspunsul o sa il gasiti in alta parte si doar atunci cand intentia dvs sincera va fi sa aflati raspunsuri si nu sa ii umiliti pe ceilalti cu ceea ce nu stiti. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Dragă, sunt sigur că ai dreptate, însă Iisus Hristos este și Adevăr, iar adevărul primează în fața unei iubiri prost înțelese, în fața unei iubiri care duce la minciună și erezie.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
numa bine
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dvs. veniti cu judecati si nu cu raspunsuri, pentru ca raspunsuri dupa cum bine vedeti, nu aveti. Haideti sa va spun ce am citit prin cercurile prin care am fost si care se numesc ortodoxe. Am citit ca au fost unii oameni care nu puteau sa creada ca in Euharistie este cu adevarat Trupul si Sangele Domnului (ceea ce nu este si cazul meu). Si acelor oameni li s-a dat sa vada, in loc de paine si vin, un trup uman si sange uman. Dvs ati citit despre asa ceva in Traditia Ortodoxa? Ca eu am citit, si iata ca nu numai ca nu stiti ce anume au vazut acei oameni, dar nici macar nu ati suportat o astfel de idee desi este una pur ortodoxa si pe baza ei ii contraziceti pe cei de alte credinte. Descoperirea pe care am primit-o eu insa a fost identica cu cea a sfantului sus mentionat, si daca ati avut curiozitatea sa cercetati cine este acest sfant, o sa vedeti ca la inceput a fost contestat de dogmatica ortodoxa, si in ciuda dogmelor diferite, astazi este considerat sfant. Si de fapt asa se intampla cu mai toti sfintii, sunt recunoscuti ca atare post-mortem. In orice caz, faptul ca am primit ca si descoperire ceea ce a primit si acel sfant, arata ca nu am fost chiar atata de plina de duhuri, ci doar prost inteleasa de altii care nu au dorit sa inteleaga ceva ci doar sa atace non-stop cu judecati si acuzatii. Sa fiti sanatos, ca am si altele mai bune de facut. Este ultima data ca va mai raspund pentru ca desi v-am rugat sa nu mai provocati aproapele, vad ca nu prea va pasa si tot asa o tineti. Daca asa va place, asa sa faceti, dar frumos oricum nu este. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dvs. veniti cu judecati si nu cu raspunsuri, pentru ca raspunsuri dupa cum bine vedeti, nu aveti. Haideti sa va spun ce am citit prin cercurile prin care am fost si care se numesc ortodoxe. Am citit ca au fost unii oameni care nu puteau sa creada ca in Euharistie este cu adevarat Trupul si Sangele Domnului (ceea ce nu este si cazul meu). Si acelor oameni li s-a dat sa vada, in loc de paine si vin, un trup uman si sange uman. Dvs ati citit despre asa ceva in Traditia Ortodoxa? Ca eu am citit, si iata ca nu numai ca nu stiti ce anume au vazut acei oameni, dar nici macar nu ati suportat o astfel de idee desi este una pur ortodoxa si pe baza ei ii contraziceti pe cei de alte credinte. Descoperirea pe care am primit-o eu insa a fost identica cu cea a sfantului sus mentionat, si nicidecum nu l-am citit pe sfant inainte, uitati-va numai in ce data a fost publicat articolul pe crestinortodox. Iar daca ati avut curiozitatea sa cercetati cine este acest sfant, o sa vedeti ca la inceput a fost contestat de dogmatica ortodoxa, si in ciuda dogmelor diferite, astazi este considerat sfant de catre ortodocsi. Si de fapt asa se intampla cu mai toti sfintii, sunt recunoscuti ca atare post-mortem si dupa multa vreme, cand Dumnezeu le arata oamenilor ca El este Cel care are dreptate pentru ca El este iubire. In orice caz, faptul ca am primit ca si descoperire ceea ce a primit si acel sfant, arata ca nu am fost chiar atata de plina de duhuri, ci doar prost inteleasa de altii care nu au dorit sa inteleaga ceva ci doar sa atace non-stop cu judecati si acuzatii. Sa fiti sanatos, ca am si altele mai bune de facut. Este ultima data ca va mai raspund pentru ca desi v-am rugat sa nu mai provocati aproapele, vad ca nu prea va pasa si tot asa o tineti. Daca asa va place, asa sa faceti, dar frumos oricum nu este. |
|
|||
|
|||
![]()
Cei care au nesocotit hotărârea primului Sinod Ecumenic:
”20. Ci să le scriem să se ferească de întinările idolilor și de desfrâu și de (animale) sugrumate și de sânge.” (Fapte 15) au fost socotiți eretici. Cei care au pretenția că în cadrul euharistiei beau la propriu sânge de om și încă de Om-Dumnezeu ar trebui să știe că ei de fapt beau din ”rodul viței” (Mat.26,29), din ”sângele strugurelui”(Facerea 49,11; Deut.32,11) - simbol perfect ales de Mântuitorul pentru sângele (viața, caracterul) Lui curat. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iată doar mărturia unui mare sfânt ortodox: sfântul Simeon Noul Teolog. "Pentru cei ce nu s-au ridicat mai presus de cele simtite, Painea Euharistiei le apare ca o paine simpla, cu toate ca in chip tainic ea este o lumina inaccesibila si de neincaput. Tot astfel si vinul Impartasaniei in chip tainic este lumina, foc, apa vie. Pentru cei ce sunt straini de o sincera pocainta, este inaccesibila simtirea luminii si puterii de foc primite in sine. Lumina divina lumineaza si pe cei ce nu simt, dar ei fiind orbi, nu se lumineaza. Focul Dumnezeirii sloboade asupra lor o caldura, dar ei raman reci." Așa-zisele descoperiri despre care vorbești nu ltiu cât sunt de ortodoxe, dar chiar și din morfologia lor denotă că sunt făcute pentru niște oameni cu minte nu prea iluminată de Duhul Sfânt, iar când mă refer la o astfel de minte iluminată mă refer la una gen Simeon Noul Teolog. Nici măcar așa-zisele descoperiri de sânge și trup uman nu sunt prea veridice și prea ortodoxe, pentru simplul motiv că trupul și sângele lui Hristos sunt total îndumnezeite și pătrunse și transfigurate de puterea nemuritoare a dumnezeieștii învieri, adică nu sunt pur și simplu sânge și trup uman, ci trup și sânge ale Dumnezeului-Om Iisus Hristos înviat, cu alte cuvinte sunt trup și sânge îndumnezeite și prezente în chip tainic, misteric, sacramental sub cipul pâinii și a vinului. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Euharistia - Întîlnirea Cu Hristos | iRoDiOn | Impartasania (Taina Euharistiei) | 3 | 05.12.2014 15:56:39 |
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? | Florin-Ionut | Din Noul Testament | 279 | 11.07.2014 17:23:24 |
euharistia si demonizatii | symbian01 | Exorcismul | 12 | 11.07.2011 16:51:59 |
Jertfa Euharistică sau Euharistia ca Jertfă | doctor_faustus | Impartasania (Taina Euharistiei) | 0 | 10.10.2010 19:41:27 |
Euharistia | alecsandru | Impartasania (Taina Euharistiei) | 42 | 21.05.2009 15:17:52 |
|