pocainta curata este sentimentul nedesavarsirii si o sete dupa mila Luidar cu acceptarea pacatoseniei! ca daca nu faci pace cu pacatosenia ta nu vei primi harul! vei primi o inchipuire de la satana.. cum spun multi.. "azi am simtit har la liturghie! mi s-a facut pielea de gaina".. ei se cred buni atunci, isi inchipuie ca sunt lacas al harului.. inselaciune! harul vine cand esti smerit si repet, smerenie este sa accepti asa de tare ca esti pacatos incat sa nu te mai zbati si sa nu te mai acuzi .. sa te lasi rastignit de patimi.. asta este smerita cugetare .. dar foarte ,foarte ,foarte putinio stiu.. eu afara de Maica Siluana si de Parintele Rafail nu am vazut asta nici la marii nostri duhovnici.. de asta si simtim sufletul sub o amenintare cand ii ascultam pe multi.. capata mai degraba nelinistea cea rea decat cea a pacii.. nu dau exemple, asta e alta discutie.. cine m-a intelesbine ar fi sa aprofundeze aceasta ,eu nu sunt in masura sa o fac caci eu insumi bolesc si nu am dragostea care vindeca ,dimpotriva

Doamne ajuta..