Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.10.2010, 16:48:37
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
In orice caz , fara a glumi sau a incerca sa exagerez, va spun ca sunt uluit vazind oameni care pina mai ieri pareau crestini sadea iar astazi ma crucesc de ceea ce pot perora ! Este f. mult de surprinzator . Domnule, parca as fi intr-o nebunie care nu se mai termina !!
Cind toata lumea stie ca pina nu te vei smeri pina la iadul rabdarii si pina nu te vei despatimi de propriul eu ,imbicsit de pacate absolut nebanuite, nu vom putea intra in imparatia cerurilor . Pina nu-ti vei taia toate formele mindriei si stimei de tine , de multe ori nebanuite, si nu te vei desburuiena , pina nu vom fi la suflet precum pruncii nu vom intra in imparatia cerurilor.
Domnule, din cate vad, parintele Gheorghe v-a numit, cu cateva posturi mai sus, "Parinte". De aici deduc ca ati putea fi preot. Ma rog sa nu fie asa, pentru ca daca este adevarat, este ingrozitor sa-mi imaginez ca exista enoriasi carora prin omilie sau sfat duhovnicesc le inculcati aceasta conceptie necrestina, de sorginte eretica, a groazei fata de sine, a necesitatii lipsei de respect pentru sine insasi (si, prin extensie logica, chiar daca nu va convine, de lipsa de respect pentru aproape).

Nu pot sa fac abstractie nici de faptul ca predicati pe de o parte smerenia, iar pe de alta parte va arogati dreptul de a categorisi cine este crestin si cine nu.

Dintre toate schimonoselile pe care le-a suferit crestinismul de-a lungul secolelor, imi aduceti aminte cel mai bine de puritanismul secolului XVII (si nici macar, poate de reprezentarile sale caricaturale; nu degeaba a amintit domnul Dragomir de sexul prin cearsaful gaurit).

Domnule, sunt putine lucruri mai nocive pe lume decat complexele si frustrarile imbracate in haina fanatismului religios.

Daca dumneavoastra nu va iubiti pe sine insiva, lasati-ne macar pe noi sa ne iubim, si sa va iubim, dar pentru ca suntem oameni supusi greselii, ajutati-ne sa va iubim - incepeti prin a inceta sa aruncati cu pietre in noi. Oamenii care arunca cu pietre sunt greu de iubit, de catre altul sau de catre sine.

Edit - acum vad pe profilul dumneavoastra ca nu sunteti preot, ci misionar. Eu am sustinut intotdeauna ca ortodoxia are mare nevoie de misionari, dar.....

Last edited by Erethorn; 25.10.2010 at 16:53:08.
Reply With Quote
Vechi 25.10.2010, 17:20:03
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Religia: Ortodox
Implicit

O casnicie este ceva sfant, deosebit de frumos- un drum in doi,statornicie,dragoste, intelegere, ajutor, prietenie , sinceritate,comuniune de ganduri si sentimente, rabdare ,daruire,un ideal ,e ceea ce in fiecare zi inseamna altceva. Cand toate acestea au loc in fiinta familiei noastre , vom fi inteles ca o casnicie nu inseamna carnalul obsesiv.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

Last edited by Rodica50; 25.10.2010 at 17:22:26.
Reply With Quote
Vechi 25.10.2010, 17:50:53
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Rodica50 Vezi mesajul
O casnicie este ceva sfant, deosebit de frumos- un drum in doi,statornicie,dragoste, intelegere, ajutor, prietenie , sinceritate,comuniune de ganduri si sentimente, rabdare ,daruire,un ideal ,e ceea ce in fiecare zi inseamna altceva. Cand toate acestea au loc in fiinta familiei noastre , vom fi inteles ca o casnicie nu inseamna carnalul obsesiv.
Ce intelegeti prin "carnalul obsesiv" ? Dorinta de a te bucura de sex (impreuna cu sotul/sotia) ?

Probabil ca nu realizati, dar insasi faptul ca utilizati acest termen in raport cu ceea ce este modul in care v-a creat Dumnezeu - un suflet intr-un trup, in mijlocul unei lumi materiale - este o jignire la adresa Creatorului.
Reply With Quote
Vechi 25.10.2010, 17:55:07
Rodica50's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Ce intelegeti prin "carnalul obsesiv" ? Dorinta de a te bucura de sex (impreuna cu sotul/sotia) ?

Probabil ca nu realizati, dar insasi faptul ca utilizati acest termen in raport cu ceea ce este modul in care v-a creat Dumnezeu - un suflet intr-un trup, in mijlocul unei lumi materiale - este o jignire la adresa Creatorului.
Citeste , draga prietene, tot ce s-a scris si iti vei raspunde singur. De la o intrebare, dealtfel indreptatita- unde s-a ajuns!Cred in cumintenia si curatenia casniciei!
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 25.10.2010, 18:04:35
Banned

Implicit

Citat:
Citeste , draga prietene, tot ce s-a scris si iti vei raspunde singur. De la o intrebare, dealtfel indreptatita- unde s-a ajuns!Cred in cumintenia si curatenia casniciei!
Si totusi... A te bucura de carnal, a-ti face placere sa faci dragoste cu jumatatea ta, a avea grija ca si celalalt sa se bucure de aceeasi placere, este in opinia dumneavoastra pacat ?

A-ti face placere gustul unei mancari bune este pacat ? Al unui vin bun ? A te bucura de o baie rece, in mijlocul verii ?

De caldura unui foc, in toiul iernii ?

De muzica ?

De un pat bun, de o hain calda ? Este in sine un pacat ?

Si atunci de ce sexul ar fi ?
Reply With Quote
Vechi 25.10.2010, 18:07:35
Rodica50's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Si totusi... A te bucura de carnal, a-ti face placere sa faci dragoste cu jumatatea ta, a avea grija ca si celalalt sa se bucure de aceeasi placere, este in opinia dumneavoastra pacat ?

A-ti face placere gustul unei mancari bune este pacat ? Al unui vin bun ? A te bucura de o baie rece, in mijlocul verii ?

De muzica ?

Tot ce depaseste normalul nu vi se pare pacat? Eu nu am nimic impotriva normalitatii, dupa cum am expus.Si nu incercati sa dati alta nuanta- sunt un om care stiu sa ma bucur, dar incat sa-L fac fericit si pe Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 25.10.2010, 18:16:22
Banned

Implicit

Citat:
Tot ce depaseste normalul nu vi se pare pacat? Eu nu am nimic impotriva normalitatii, dupa cum am expus.Si nu incercati sa dati alta nuanta- sunt un om care stiu sa ma bucur, dar incat sa-L fac fericit si pe Dumnezeu.
Si cine defineste normalul ?

De cate ori este normal sa faci dragoste cu sotia intr-o saptamana ? O data ? De cinci ori ? De saptesprezece ? Ce spun canoanele ?

Pe ce parte din trupul celuilalt este normal sa pui mana ? Pe fata ? Pe sani ? Pe umeri ? Ce spun canoanele ?

In ce pozitie este normal sa se desfasoare actul sexual ? Cine este normal sa fie deasupra ? Ce spun canoanele ?

Este normal ca unul din parteneri sa aiba orgasm de fiecare data, iar altul aproape niciodata ?

S.A.M.D.

Iar daca la cele de mai sus ati raspuns cumva "canoanele nu spun exact ce si cum", atunci aveti dreptate.

Biserica (cel putin Biserica mea) nu se amesteca in patul conjugal decat pentru a spune "actul sexual trebuie sa duca la nastere de prunci, prin urmare, nu faceti nimic care sa impiedice asta; pentru asta, iubiti-va si bucurati-va unul de altul si unul pe altul".

Atat.

Biserica nu-mi spune unde am voie sa pun mana, cat de mare are voie sa fie gaura din cearsaf si daca e voie sa-mi sarut sotia de mai mult de opt ori.

Si mi se pare normal.

Pentru ca aici intra in joc si responsabilitatea mea, si in final eu sunt cel care definesc normalul. Daca o singura data imi sarut sotia, cast, pe obraz, gandindu-ma la alta, e anormal, e pacat.

Daca de o suta de ori imi sarut pasional sotia, din dragoste, si pentru a-i face placere, in timpul unui act sexual care poate duce, cu voia Domnului, la naterea unui prunc, e normal; nu e pacat, e virtute.

Last edited by Erethorn; 25.10.2010 at 18:20:10.
Reply With Quote
Vechi 25.10.2010, 19:08:57
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:

De muzica ?

Da, acestea sunt patimi ireprosabile: foamea, setea, oboseala. Tot omul le are de la caderea din rai a protoparintilor.
Reply With Quote
Vechi 25.10.2010, 18:36:49
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Domnule, din cate vad, parintele Gheorghe v-a numit, cu cateva posturi mai sus, "Parinte". De aici deduc ca ati putea fi preot. Ma rog sa nu fie asa, pentru ca daca este adevarat, este ingrozitor sa-mi imaginez ca exista enoriasi carora prin omilie sau sfat duhovnicesc le inculcati aceasta conceptie necrestina, de sorginte eretica, a groazei fata de sine, a necesitatii lipsei de respect pentru sine insasi (si, prin extensie logica, chiar daca nu va convine, de lipsa de respect pentru aproape).

Nu pot sa fac abstractie nici de faptul ca predicati pe de o parte smerenia, iar pe de alta parte va arogati dreptul de a categorisi cine este crestin si cine nu.

Dintre toate schimonoselile pe care le-a suferit crestinismul de-a lungul secolelor, imi aduceti aminte cel mai bine de puritanismul secolului XVII (si nici macar, poate de reprezentarile sale caricaturale; nu degeaba a amintit domnul Dragomir de sexul prin cearsaful gaurit).

Domnule, sunt putine lucruri mai nocive pe lume decat complexele si frustrarile imbracate in haina fanatismului religios.

Daca dumneavoastra nu va iubiti pe sine insiva, lasati-ne macar pe noi sa ne iubim, si sa va iubim, dar pentru ca suntem oameni supusi greselii, ajutati-ne sa va iubim - incepeti prin a inceta sa aruncati cu pietre in noi. Oamenii care arunca cu pietre sunt greu de iubit, de catre altul sau de catre sine.

Edit - acum vad pe profilul dumneavoastra ca nu sunteti preot, ci misionar. Eu am sustinut intotdeauna ca ortodoxia are mare nevoie de misionari, dar.....
Scuze, Erethorn, dar cred ca asa i-a vorbit si sarpele Evei in rai, de a facut-o sa muste din mar, impotrivindu-se Cuvantului lui Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 25.10.2010, 18:41:05
Pr. Gheorghe
Guest

Implicit

Citat:
Domnule, din cate vad, parintele Gheorghe v-a numit, cu cateva posturi mai sus, "Parinte". De aici deduc ca ati putea fi preot.
Nu, nici nu as fi crezut ca este preot (invatator), chiar daca se jura ca este asa! "A dat cu oistea-n gard", in gardul Bisericii Ortodoxe, de prea multe ori ca sa poata sa considere ca are permis de conducere pentru "atelajul" asta pe care-l mana pe forum, mai ceva ca Ilie carul de foc! Dar postarea aceea m-a surprins, la prima citire si sunt sigur ca merita pe drept plecaciunea ce i-am facut! Pentru asta a fost exclamatia "amin". Mai departe l-am numit parinte ca sa-i arat ca raspunderea pe care si-o asuma numindu-se misionar ortodox il pune intr-o postura in care va da seama nu numai de sufletul sau ci si de sufletele celor care-i sunt ucenici! Bine ar fi sa ia aminte si sa se rezume la ceea ce poate face. In cazul acelei postari a cam nimerit-o, dar...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Biserica ortodoxa marturiseste ca impreunarea din casatorie este foarte curata! mihailt Nunta 23 02.11.2010 21:03:03
permis biometric cosmin95 Generalitati 8 30.08.2009 16:11:12