Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.10.2010, 18:59:57
Miha-anca
Guest

Implicit Sa nu spunem ca nu am stiut...

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Biserica (cel putin Biserica mea) nu se amesteca in patul conjugal decat pentru a spune "actul sexual trebuie sa duca la nastere de prunci, prin urmare, nu faceti nimic care sa impiedice asta; pentru asta, iubiti-va si bucurati-va unul de altul si unul pe altul".

Atat.

Biserica nu-mi spune unde am voie sa pun mana, cat de mare are voie sa fie gaura din cearsaf si daca e voie sa-mi sarut sotia de mai mult de opt ori.

Si mi se pare normal.
17. Căci dreptatea lui Dumnezeu se descoperă în ea din credință spre credință, precum este scris: "Iar dreptul din credință va fi viu".
18. Căci mânia lui Dumnezeu se descoperă din cer peste toată fărădelegea și peste toată nedreptatea oamenilor care țin nedreptatea drept adevăr.
19. Pentru că ceea ce se poate cunoaște despre Dumnezeu este cunoscut de către ei; fiindcă Dumnezeu le-a arătat lor.
20. Cele nevăzute ale Lui se văd de la facerea lumii, înțelegându-se din făpturi, adică veșnica Lui putere și dumnezeire, așa ca ei să fie fără cuvânt de apărare,
21. Pentru că, cunoscând pe Dumnezeu, nu L-au slăvit ca pe Dumnezeu, nici nu I-au mulțumit, ci s-au rătăcit în gândurile lor și inima lor cea nesocotită s-a întunecat.
22. Zicând că sunt înțelepți, au ajuns nebuni.
23. Și au schimbat slava lui Dumnezeu Celui nestricăcios cu asemănarea chipului omului celui stricăcios și al păsărilor și al celor cu patru picioare și al târâtoarelor.
24. De aceea Dumnezeu i-a dat necurăției, după poftele inimilor lor, ca să-și pângărească trupurile lor între ei,
25. Ca unii care au schimbat adevărul lui Dumnezeu în minciună și s-au închinat și au slujit făpturii, în locul Făcătorului, Care este binecuvântat în veci, amin!
26. Pentru aceea, Dumnezeu i-a dat unor patimi de ocară, căci și femeile lor au schimbat fireasca rânduială cu cea împotriva firii;
27. Asemenea și bărbații lăsând rânduiala cea după fire a părții femeiești, s-au aprins în pofta lor unii pentru alții, bărbați cu bărbați, săvârșind rușinea și luând cu ei răsplata cuvenită rătăcirii lor.
28. Și precum n-au încercat să aibă pe Dumnezeu în cunoștință, așa și Dumnezeu i-a lăsat la mintea lor fără judecată, să facă cele ce nu se cuvine.
29. Plini fiind de toată nedreptatea, de desfrânare, de viclenie, de lăcomie, de răutate; plini de pizmă, de ucidere, de ceartă, de înșelăciune, de purtări rele, bârfitori, 30. Grăitori de rău, urâtori de Dumnezeu, ocărâtori, semeți, trufași, lăudăroși, născocitori de rele, nesupuși părinților,
31. Neînțelepți, călcători de cuvânt, fără dragoste, fără milă;
32. Aceștia, deși au cunoscut dreapta orânduire a lui Dumnezeu, că cei ce fac unele ca acestea sunt vrednici de moarte, nu numai că fac ei acestea, ci le și încuviințează celor care le fac. (Romani, 1)
Reply With Quote
Vechi 25.10.2010, 19:02:46
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Modul in care va raportati la scrierile Parintelui Arsenie Boca imi aminteste de ceva... hmmm... cum se numeste chestia aia..... hmmmm..... cand credem ca cineva nu greseste deloc deloc......... cand 100% din ce spune trebuie luat de bun...... hmmmm............. nici macar catolicii nu cred asa ceva despre Papa.... hmmmmm....
Va cam balbaiti, negasind cuvintele. Eu vorbeam de curatirea de pacate.
Reply With Quote
Vechi 25.10.2010, 19:08:57
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Si totusi... A te bucura de carnal, a-ti face placere sa faci dragoste cu jumatatea ta, a avea grija ca si celalalt sa se bucure de aceeasi placere, este in opinia dumneavoastra pacat ?

A-ti face placere gustul unei mancari bune este pacat ? Al unui vin bun ? A te bucura de o baie rece, in mijlocul verii ?

De caldura unui foc, in toiul iernii ?

De muzica ?

De un pat bun, de o hain calda ? Este in sine un pacat ?

Si atunci de ce sexul ar fi ?
Da, acestea sunt patimi ireprosabile: foamea, setea, oboseala. Tot omul le are de la caderea din rai a protoparintilor.
Reply With Quote
Vechi 25.10.2010, 19:35:19
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Va cam balbaiti, negasind cuvintele. Eu vorbeam de curatirea de pacate.
Imi pare rau; pot sa va dau sfaturi, indicii, pareri, dar simtul umorului.....

Dumneavoastra vorbeati despre faptul ca tot ce a scris cutare este fara greseala, ca degeaba am aplica doar o parte din sfaturile sale, ca e corect suta la suta, pt. ca a vorbit Duhul Sfant prin el....

Si in acelasi timp ii denigrati pe catolici pentru ca ei stiu ca unui om ii este dat ca uneori, in numite situatii speciale, prin mijlocirea Duhului Sfant, sa vorbeasca fara greseala...

Intr-adevar, e nevoie nu doar de putin simt al umorului (sau al ridicolului), ci si de acea calitate rara a oamenilor capabili sa nu se ia pe sine insasi prea in serios, de a-si da seama cand au calcat in strachini si de a rade de ei insisi, pentru a sesiza ironia.

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Da, acestea sunt patimi ireprosabile: foamea, setea, oboseala. Tot omul le are de la caderea din rai a protoparintilor.
Foamea este o patima ?
Reply With Quote
Vechi 25.10.2010, 20:15:57
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Implicit

Citat:
Foamea este o patima ?
Probabil că Miha Anca folosește termenul de "patimă" cu sensul, de fapt corect etimologic, de "suferință". Patimă vine de la grecescul "pathos" (lat: passio) și înseamnă boală, suferință.
Și noi, catolicii (cu precădere romano-catolicii) folosim adesea cuvinte redându-le sensul de origine, ceea ce poate părea foarte curios celor neobișnuiți. Spunem, de exemplu, "pasiunea lui Cristos" cu înțelesul de "suferința lui Cristos" (passio Christi) sau spunem că suntem "miniștri ai lui Dumnezeu", cu sensul de "servitor al lui Dumnezeu" (minister Dei). Miniștrii fiind, de mult, de mult de tot, servitori. Chestie de terminologie.

Pentru mine, deja e clar că discuția noastră ajunge într-o buclă. De fapt, sunt față în față nu două religii, ci două filozofii. La urma urmei, cei care pleacă de la premiza că trupul lor vine de la necuratul, iar cea mai necurată parte este reproducerea, nu comit, prin însuși acest lucru, păcat. Desigur că nu este păcat să folosești cearșaful găurit ca să eviți "carnalul obsesiv". Doar te chinui. Și, ceea ce e un pic mai grav, riști să te acrești. În această privință, ortodoxia, sau, cel puțin ACEASTĂ ortodoxie, îmi pare foarte aproape de calvinism.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 25.10.2010, 20:25:06
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Probabil că Miha Anca folosește termenul de "patimă" cu sensul, de fapt corect etimologic, de "suferință". Patimă vine de la grecescul "pathos" (lat: passio) și înseamnă boală, suferință.
Și noi, catolicii (cu precădere romano-catolicii) folosim adesea cuvinte redându-le sensul de origine, ceea ce poate părea foarte curios celor neobișnuiți. Spunem, de exemplu, "pasiunea lui Cristos" cu înțelesul de "suferința lui Cristos" (passio Christi) sau spunem că suntem "miniștri ai lui Dumnezeu", cu sensul de "servitor al lui Dumnezeu" (minister Dei). Miniștrii fiind, de mult, de mult de tot, servitori. Chestie de terminologie.

Pentru mine, deja e clar că discuția noastră ajunge într-o buclă. De fapt, sunt față în față nu două religii, ci două filozofii. La urma urmei, cei care pleacă de la premiza că trupul lor vine de la necuratul, iar cea mai necurată parte este reproducerea, nu comit, prin însuși acest lucru, păcat. Desigur că nu este păcat să folosești cearșaful găurit ca să eviți "carnalul obsesiv". Doar te chinui. Și, ceea ce e un pic mai grav, riști să te acrești. În această privință, ortodoxia, sau, cel puțin ACEASTĂ ortodoxie, îmi pare foarte aproape de calvinism.
Esti rau !Am o familie frumoasa, un sot pe care il iubesc, nu traiesc in evul mediu, sunt un om civilizat si cu bun simt. Dar stiu sa fac diferenta- ceea ce va este imposibil- ne despart conceptii si datorita profesiei- printre altele. Nu iesi cu narvurile sa le postezi ca fiind firesti.Vad ca ati aprofundat cautarile. Va preocupa tare! Eu nu prea am timp.Ne despart muuulte! Va lipseste pudoarea, domnule doctor!Sa nu intram in penibil! Si va rog sa nu mai faceti referiri la spusele mele. Profesia va da curajul acesta dracesc aproape.Sa gandim de zece ori cand vrem sa dam un raspuns, daca avem duhul jignirii aproapelui.Total necavaleresc!
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

Last edited by Rodica50; 25.10.2010 at 20:30:42.
Reply With Quote
Vechi 25.10.2010, 20:33:52
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Pentru mine, deja e clar că discuția noastră ajunge într-o buclă. De fapt, sunt față în față nu două religii, ci două filozofii. La urma urmei, cei care pleacă de la premiza că trupul lor vine de la necuratul, iar cea mai necurată parte este reproducerea, nu comit, prin însuși acest lucru, păcat.
Mie mi se pare ca aceasta "ortodoxie" se apropie periculos de mult nu doar de calvinism, ci chiar de gnosticism.

Iar problema cea mai mare nu este de cine se apropie, ci de cine se indeparteaza - si anume, de aceia pe care ar trebui sa-i atraga - de toti tinerii si adolescentii pe care societatea secular-umanista ii indeparteaza de Cristos.

Citat:
În prealabil postat de Rodica50 Vezi mesajul
Va lipseste pudoarea, domnule doctor!Sa nu intram in penibil!
Eu cred ca domnului doctor ii lipseste pudibonderia, nu e acelasi lucru.

Last edited by Erethorn; 25.10.2010 at 20:36:09.
Reply With Quote
Vechi 25.10.2010, 20:43:09
Rodica50's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Mie mi se pare ca aceasta "ortodoxie" se apropie periculos de mult nu doar de calvinism, ci chiar de gnosticism.

Iar problema cea mai mare nu este de cine se apropie, ci de cine se indeparteaza - si anume, de aceia pe care ar trebui sa-i atraga - de toti tinerii si adolescentii pe care societatea secular-umanista ii indeparteaza de Cristos.

Eu cred ca domnului doctor ii lipseste pudibonderia, nu e acelasi lucru.
.................................................. .................................................. ..................Obraznicie apuseana, ce sa-i faci...
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 25.10.2010, 20:46:58
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Rodica50 Vezi mesajul
.................................................. .................................................. ..................Obraznicie apuseana, ce sa-i faci...
Ati epuizat argumentele si ati trecut la ad hominem ?

A-l acuza pe altul de lipsa de pudoare e usor, a fi acuzat de pudibonderie e ceva mai neplacut, nu-i asa ?
Reply With Quote
Vechi 25.10.2010, 20:48:42
Rodica50's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Ati epuizat argumentele si ati trecut la ad hominem ?
Cred ca ajunge zilei rautatea ei.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Biserica ortodoxa marturiseste ca impreunarea din casatorie este foarte curata! mihailt Nunta 23 02.11.2010 21:03:03
permis biometric cosmin95 Generalitati 8 30.08.2009 16:11:12