![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Este un fapt similar cu ideea de a judeca pe cineva, cum zice sa nu judecam. Nu este voie sa judecam omul care greseste, caci chip al lui Dumnezeu este; este voie insa sa judeci raul pe care-l face omul. Dar nu asta e subiectul topicului, sa revenim.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
a) Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce ascultă cuvântul Meu și crede în Cel ce M-a trimis are viață veșnică și la judecată nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viață. Ioan 5, 24 b) Nu judecați și nu veți fi judecați; nu osândiți și nu veți fi osândiți; iertați și veți fi iertați. Luca 6, 37
|
|||
|
|||
![]()
Mi se pare o intrebare atat de stupida!!!
De aceia si raspunsul ar fi la fel de stupid.
|
|||
|
|||
![]()
Raiul poate oferi lipsa plictiselii, adica fericirea bruta, daca putem spune asa. Nu iti trebuie un motiv anume pentru fericire, trebuie doar sa fii fericit. Motivele de fericire sunt necesare numai celor care sunt fericiti cam rar. Cei ce-L cunosc pe Hristos nu mai au nevoie de nimic; au gasit insasi fericirea, implinirea, dragostea desavarsita.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
[Daca sfintii trecuti dincolo mijlocesc sau nu e alta poveste, dar macar pentru cei vii cred este perfect valabil ce am scris]
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]()
Sunt parinti care petrec multa vreme in chilie. Iar cand ies de acolo sa-ti vorbeasca, ti se pare ca fac parte din alta lume - nu vezi pe chipul lor decat bucurie, cuvintele sunt altfel rostite, gesturile curate. Nu ies oameni plictisiti, adusi in culmea disperarii. E un exemplu la care trebuie sa cugetam, atunci cand vorbim de plictiseala care ar trebui sa apara in rai dupa parerea unora. Deci, daca omul nu poate sta doar cu el si cu Dumnezeu, cred ca nu poate sta curat nici cu ceilalti si cu atat mai mult nu se poate afla in rai.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
|||
|
|||
![]()
Sfanta Liturghie se intampla
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu stiu cum e in rai,dar simpla bucurie de a vedea ,ca si cu ochii pamantesti ,slava lui Dumnezeu,cred ca este indeajuns
Nu ne-am plictisit noi de viata asta pamanteasca,in care nu prea se intampla nimic palpitant,sau minunat,sau plin de slava. Plictiseala apartine acestei lumi.In rai nu vom intra decat daca ne vom transfigura . Deci sa nu judecam cele eterne ,cu cele trecatoare. |
|
|||
|
|||
![]()
O secunda DOAR sa simti in suflet DRAGOSTEA LUI DUMNEZEU .
MENTIONEZ O SECUNDA ! Si ai sa vezi ca iti dorest sentimentul la INFINIT ! Din proprie experienta ! Doamne Ajuta !
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Oamenii au atatea fete incat nu iti poti da seama care e cea adevarata | Ekaterina | Spiritualitatea ortodoxa | 6 | 30.07.2012 14:10:19 |
Mariana are cancer roaga daca puteti oferi cazare! | Schimonah | Umanitare | 13 | 01.01.2011 23:34:58 |
Plictiseala | IonutS | Generalitati | 27 | 13.12.2010 21:26:19 |
Plictiseala deriva din lene? | florinbrasov0 | Generalitati | 36 | 20.10.2010 05:40:59 |
Il uram pe dumnezeu incat vrem sa-l rastignim? | cristianvisan | Botezul | 10 | 17.08.2010 22:01:46 |
|