Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.02.2009, 00:22:12
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
A zice ca Dumnezeu doreste sa vina sfarsitul lumii nu e un punct de vedere foarte ortodox.
Pai tocmai asta subliniez, ca oamenii inteleg gresit ideea de "sfarsitul lumii". Este vorba despre raul din lume, nu de lumea ca umanitate sau ca Pamant. Raul va fi definitiv scos din lume, izolat pentru eternitate in intunericul cel mai dinafara si in gheena pregatita diavolilor cei razvratiti si oamenilor care nu s-au purificat in viata de esenta raului. Atunci va fi "un Cer nou si un Pamant nou" si ceea ce este proorocit se va intampla inevitabil, mai devreme sau mai tarziu.

Este un fapt similar cu ideea de a judeca pe cineva, cum zice sa nu judecam. Nu este voie sa judecam omul care greseste, caci chip al lui Dumnezeu este; este voie insa sa judeci raul pe care-l face omul.

Dar nu asta e subiectul topicului, sa revenim.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 20.02.2009, 11:25:04
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de viscu Vezi mesajul
Prietene noi traim,muncim,credem,ne rugam pentru a dobindi raiul.Asa ceva nu trenuie dispretuit,deoarece este darul lui dumnezeu pentru toti cei care din veac au bine placut lui.Oare iti este greu sa crezi?De judecata lui hristos nimeni nu este scutit.Deci fa bine si bine vei fi rasplatit.S-au vrei sa fi pierdut in iad?Doamne fereste.
Exista doua exceptii (ca sa eviti judecata) - si este bine de stiut:

a) Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce ascultă cuvântul Meu și crede în Cel ce M-a trimis are viață veșnică și la judecată nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viață. Ioan 5, 24

b) Nu judecați și nu veți fi judecați; nu osândiți și nu veți fi osândiți; iertați și veți fi iertați. Luca 6, 37

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 21.02.2009, 23:12:28
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Mi se pare o intrebare atat de stupida!!!
De aceia si raspunsul ar fi la fel de stupid.
Vechi 12.10.2010, 17:21:44
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Raiul poate oferi lipsa plictiselii, adica fericirea bruta, daca putem spune asa. Nu iti trebuie un motiv anume pentru fericire, trebuie doar sa fii fericit. Motivele de fericire sunt necesare numai celor care sunt fericiti cam rar. Cei ce-L cunosc pe Hristos nu mai au nevoie de nimic; au gasit insasi fericirea, implinirea, dragostea desavarsita.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 12.10.2010, 17:43:38
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Aici nu prea inteleg - cum se impaca fericirea perfecta cu faptul ca Sfintii vad pacatele noastre si mijlocesc pentru noi ?
Cea mai mare fericire este nu sa o duci bine si sa le vezi pe toate roz, ci sa vezi raul si sa ai puterea sa-l transformi in bine. Sa vezi ca omul merita moartea de pacatos ce este , dar sa-l ierti si sa-i faci bine, sa te rogi si sa plangi pentru mantuirea lui. E un sentiment divin, caci aceasta putere este numai a lui Dumnezeu si a celor ce calca pe urmele lui Hristos. Cum spune o vorba: 'A gresi e omeneste dar a ierta e dumnezeieste".
[Daca sfintii trecuti dincolo mijlocesc sau nu e alta poveste, dar macar pentru cei vii cred este perfect valabil ce am scris]
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 19.10.2010, 14:33:12
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Sunt parinti care petrec multa vreme in chilie. Iar cand ies de acolo sa-ti vorbeasca, ti se pare ca fac parte din alta lume - nu vezi pe chipul lor decat bucurie, cuvintele sunt altfel rostite, gesturile curate. Nu ies oameni plictisiti, adusi in culmea disperarii. E un exemplu la care trebuie sa cugetam, atunci cand vorbim de plictiseala care ar trebui sa apara in rai dupa parerea unora. Deci, daca omul nu poate sta doar cu el si cu Dumnezeu, cred ca nu poate sta curat nici cu ceilalti si cu atat mai mult nu se poate afla in rai.
Reply With Quote
Vechi 19.10.2010, 14:38:21
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Sunt parinti care petrec multa vreme in chilie. Iar cand ies de acolo sa-ti vorbeasca, ti se pare ca fac parte din alta lume - nu vezi pe chipul lor decat bucurie, cuvintele sunt altfel rostite, gesturile curate. Nu ies oameni plictisiti, adusi in culmea disperarii. E un exemplu la care trebuie sa cugetam, atunci cand vorbim de plictiseala care ar trebui sa apara in rai dupa parerea unora. Deci, daca omul nu poate sta doar cu el si cu Dumnezeu, cred ca nu poate sta curat nici cu ceilalti si cu atat mai mult nu se poate afla in rai.
Asa este, sa facem intai Rai in inima noastra, pentru a ne pregati de Raiul Ceresc.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 27.10.2010, 22:04:28
credo 325 credo 325 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 05.10.2010
Implicit

Sfanta Liturghie se intampla
Reply With Quote
Vechi 28.10.2010, 00:44:19
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Nu stiu cum e in rai,dar simpla bucurie de a vedea ,ca si cu ochii pamantesti ,slava lui Dumnezeu,cred ca este indeajuns
Nu ne-am plictisit noi de viata asta pamanteasca,in care nu prea se intampla nimic palpitant,sau minunat,sau plin de slava.
Plictiseala apartine acestei lumi.In rai nu vom intra decat daca ne vom transfigura .
Deci sa nu judecam cele eterne ,cu cele trecatoare.
Reply With Quote
Vechi 02.11.2010, 21:03:09
Mihaita Mihaita is offline
Member

Data înregistrării: 02.11.2010
Implicit

O secunda DOAR sa simti in suflet DRAGOSTEA LUI DUMNEZEU .
MENTIONEZ O SECUNDA ! Si ai sa vezi ca iti dorest sentimentul la INFINIT !
Din proprie experienta ! Doamne Ajuta !

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Oamenii au atatea fete incat nu iti poti da seama care e cea adevarata Ekaterina Spiritualitatea ortodoxa 6 30.07.2012 14:10:19
Mariana are cancer roaga daca puteti oferi cazare! Schimonah Umanitare 13 01.01.2011 23:34:58
Plictiseala IonutS Generalitati 27 13.12.2010 21:26:19
Plictiseala deriva din lene? florinbrasov0 Generalitati 36 20.10.2010 05:40:59
Il uram pe dumnezeu incat vrem sa-l rastignim? cristianvisan Botezul 10 17.08.2010 22:01:46