![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Citatul acesta: Citat:
Nu-i frumos deloc; si nici ziditor pentru suflet! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In rest, trebuie sa recunosc ca nu stiu Biblia pe de rost; totusi, fiind vorba de apostol, m-a dus si pe mine mintea mea proasta ca e vorba de Biblie; dar este OBLIGATIA fiecaruia dintre noi, cand apelam la un citat sa spunem de unde este. Am spus: o intrebare simpla, care necesita un raspuns simplu. Vad insa ca v-ati lasat luat de val... Nu-i nimic. Multumesc totusi pentru raspuns. Nu vad unde e jignirea? Eu am invatat la biblioteconomie cum se redacteaza un text. Daca va uitati in orice carte, veti vedea ca orice citat are trimitere la autorul, carte si pagina. Parinte Gheorghe, nu ma cunoasteti si atunci e de preferat sa nu faceti aprecieri la persoana mea, ci la cele scrise de mine, altfel este atac la persoana, asa cum faceti aici, tragand niste concluzii pripite si inexacte. Sunteti preot, dar nu imi sunteti duhovnic, ca sa ma cunoasteti cu adevarat. Va rog sa ma iertati si pe mine, ca v-am facut sa luati atitudine in felul in care ati facut-o. Cu totii vom da socoteala odata si odata. Doamne ajuta. P.S. In privinta valorii mele aveti dreptate: nu am nici o valoare, fiind la inceput de drum. Last edited by Miha-anca; 27.10.2010 at 18:45:31. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Poate avem fiecare o alta definitie a ascultarii celei in Hristos Domnul, cu toate ca, daca ma numiti parinte si stati in aceeasi casa cu mine, pentru domnia voastra ascultarea ce buna nu este decat una. Si tot despre aceasta, raspunsul meu pentru dumneavoastra va fi dupa Sfantul Apostol: Citat:
Citat:
Desi sunteti "la inceput", cum marturisiti, sunt sigur ca aveti capacitatea de a accepta ca ceea ce se afla lasat noua de Dumnezeu in Cartea Sfanta nu poate fi rastalmacit de "cei mici si fara putere", decat daca doresc sa-si primejduiasca sufletele. Sper ca inceputul despre care spuneti ca reprezinta prezentul pentru dumneavoastra, sa fie inceputul cel bun! Privindu-va constant in oglinda constiintei proprii si nu in sfaturile ispititoare ale orbilor, veti vedea care este actiunea ce trebuie sa urmati acum, in prezentul dumneavoastra: fie ascultarea de Biserica, chiar (sau mai ales) prin preotii ei ce sunt in Biserica, fie ingrosarea randurilor celor orbi, calauze de alti orbi. Faceti ce vreti, dar sa nu faceti nimic fara binecuvantarea duhovnicului, chiar daca doriti doar sa vorbiti "una-alta" pe forum. Si aici sunt demoni! Last edited by Pr. Gheorghe; 27.10.2010 at 19:56:36. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
„A, da. Gestul rămâne. Nu mă pocăiesc. Nu am comis o crimă".O atitudine deloc ortodoxa as spune,pocainta este un dar de la Dumnezeu ramane ca noi sa profitam de ea si sa primim iertare.Dar spune-mi,cu tine cum ramane?TU,te-ai pocait pentru fapta Mitropolitului cutare? Bine zice Pr.Gheorghe,cuvantul poate fi sabie si pentru cel care-l rosteste. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
nu stiu ce a fost intai ... cartea sau sinodul ... dar e exact asa in carte |
|
||||
|
||||
![]()
" Cuvantul poate fi o sabie si pentru cel care-l rosteste " ( Parintele Gheorghe de pe forumul crestinORTODOX )
|
|||
|
|||
![]()
(Din pacate cazul Mitropolitului Cutare este doar virful icebergului, a apostaziei care a inceput la 1924 si s-a amplificat continuu si accelerat pina in zilele noastre pentru ca intreg Sinodul este total angrenat in miscarea ecumenista anti-hristica.)
Dupa cum spui tu,toti suntem in aceeasi oala. Inca un motiv in plus ca noi cei de azi sa ne pocaim si sa ne rugam pentru toti cei care au gresit,si pentru Sf.Sinod. Frate,pocainta nu are varsta,sa pricepi acest lucru.Poti gresi toata viata si in ultima clipa sa te pocaiesti de faptele tale,si sa primesti iertare si mantuire.Asa cum cel din ceasul al unsprezecelea a intrat in vie si a lucrat mai putin decat cel venit in ceasul al treilea sau al saselea, si a primit aceeasi moneda,asa se intampla si cu cel care se pocaieste mai tarziu decat unul sau altul.Unul se pocaieste de faptele lui la tinerete,altul mai tarziu sau chiar pe patul de moarte.Dumnezeu prin marea Sa Milostivire asteapta pe fiecare cu rabdare sa se indrepte din greseala lui.Oare Dumnezeu nu are tot dreptul sa faca ce vrea cu cele ce sunt ale Sale,sau ochiul tau vede rau si nedrept? |
|
|||
|
|||
![]()
Discutam despre dogmele si canoanele ortodoxe si nu de cele catolice.Cand va fi cazul,vom discuta si despre cele catolice.
|
|
|||
|
|||
![]()
Dogmele si canoanele ortodoxe spun cumva ca impartasirea cu Sfantul Trup si Sange este ceva pentru care trebuie sa te pocaiesti ?
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sfintii Martiri Brancoveni | cozia | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 26 | 27.02.2014 17:23:06 |
Manastirea Chiajna | ciucaelena | Generalitati | 1 | 30.07.2011 22:03:25 |
Sfintii martiri brancoveni | georgeval | Generalitati | 23 | 18.08.2009 17:29:35 |
Opinia Avocatului Cezar Axinte de la Fundatia Sfintii Martiri Brancoveni | camiann | Generalitati | 0 | 06.02.2009 11:49:54 |
Sfintii Martiri Brancoveni | Laurentiu | Stiri, actualitati, anunturi | 1 | 17.08.2008 21:59:40 |
|