![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Iti mai spun doar atat o simpla aplicare a legii in cazul UDMR aduce cu sine soarta Iugoslaviei mai precis a SErbiei si e pe cale sa se ajunga din pacate .Erou nu cred ca e Paunescu dar poet si destul de profund este .Eu parerea nu am sa mi-o schimb in ceea ce il priveste ca poet ramane mare pt mine asa cum Vadim va ramane pt mine ca istoric si sociolog o somitate pt ca are un cap pe care multi nu il au .Ca om politic nu ma intereseaza pt ca in ceea ce priveste istoria oamenilor politici si a eroilor cei care ii promoveaza sunt foarte subiectivi .Dan puric cu casa regala altii cu Maniu altii cu altii dar Romania nu a avut oameni politici pt tara niciodata au avut oameni politici pt interesul lor si al partidului pe care il reprezentau .Pentru mine ramane un poet si unele poezii au o profunzime.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca tot veni vorba pe forum de FAPTE, hai o leaca sa vedem cam CIT "PUSTIU" A LASAT COMUNISMUL IN URMA SA! SCHIMBARILE DIN ROMANIA... Capitolul 1. Asemanari cu "PUSTIUL" comunist &&& 1.1. Avem aceleasi hidrocentrale construite pana in 1989, cu precizarea ca pe unele, cat de curand le vom face cadou. 1.2. Avem aceleasi termocentrale construite pana in 1989 si aceleasi retele de transport electric 1.3. Avem aceiasi centrala atomica 1.3. Avem aceleasi sosele si autostrazi in proportie de 99% 1.4. Avem aceleasi spitale construite pana in 1989 1.5. Avem aceleasi camine, complexe, studentesti si aceleasi facultati de stat. 1.6. Stam si acum la cozi. Sinistru e ca acum stam la ”coada” la banca, la ”coada” sa platim impozitul sau gazul, la ”coada” sa prindem mai stiu eu ce promotie sau la ”coada” sa depunem cererea de somaj… &&& 1.7. La fel ca pana-n 1989, ”vedem” hotul dar inchidem ochii 1.8. La fel ca pana-n 1989, ne uitam la TV si nu avem ce sa vedem 1.9. La fel ca pana-n 1989 ne mintim spunandu-ne ca:”presedintele singur, nu are ce sa faca” 1.10. La fel ca pana-n 1989 ne plangem ca-i greu dar noi o ducem bine 1.11. La fel ca pana-n 1989 ne amenintam copiii sa invete bine, spunandu-le ca “fara carte nu au parte” 1.12. La fel ca pana-n 1989 cei fara carte sau cu studii cumparate, sunt numiti politic in functii de conducere 1.13. La fel ca pana-n 1989 locurile la facultatiile de stat sunt foarte putine &&& 1.14. La fel ca pana-n 1989 incercam sa ne platim datoriile 1.15. Avem acelasi metrou ca si in 1989 1.16. Avem aceleasi linii de tranvai si troilebuz 1.17. Avem aceleasi parcuri dar distruse, aceleasi zone de agrement dar ruinate, aceleasi baze de tratament dar instrainate sau lasate in paragina, aceleasi lacuri termale si bai populare dar acum cu taxe mult mai mari. 1.18. Avem aceleasi mine dar inchise, aceleasi sonde petroliere dar cesionate pe 2 lei, aceleasi gradinite si camine! 1.19. Avem aceleasi statiuni turistice dar fie lasate de izbeliste, fie date cadou… 1.20. Avem aceleasi bogatii naturale, inepuizabile ( aur,neferoase,marmura,minereuri feroase,uraniu, gaz,hidrogen sulfurat…) 1.21. Avem aceleasi fantani dar secate, aceleasi izvoare de apa minerala… 1.22. Avem aceleasi centre de cercetare dar fara cercetatori 1.23. Si acum ca si pana-n 1989, ne multumim sa spunem bancuri despre politicieni 1.24. Si acum ca si pana-n 1989, ne lasam condusi precum o vita la abator. si acum PLINUL ADUS CE CAPITALISM prin: Deosebiri 2.1. Hidrocentralele ce le avem sunt amortizate contabil. Costul de productie este acum de 10 ori mai mic iar cel pe care-l platim de 10 ori mai mare…?! 2.2. Termocentralele pe care le avem sunt si ele in aceasi situatie ca a hidrocentralelor in schimb aici ne confruntam cu alt aspect si anume cu cel al aprovizionarii cu carbune de import…daca ar fi fost posibil, cu siguranta politicienii nostri, ar fi importat si apa pentru varianta hidro. Amortizarea termocentralor, duce la costuri foarte mici de productie, in schimb comisioanele de la import au “grija” sa regleze pretul. Aceleasi comisioane vin a corecta pretul si in varianta hidro, comisioane de milioane de euro primite pentru “revizii tehnice uzuale la preturi de milioane”! 2.3. Incredibil, importam apa grea de la o firma din paradisul fiscal care o cumpara(importa) din..ROMANIA!Transportul e foarte rapid, el facandu-se pe hartie! Teoria ca energia electrica este aproape gratuita nu e valabila si pentru Romania. 2.4. Soselele si autostrazile sunt aceleasi dar cu un trafic de 10 ori mai mare 2.5. In spitale acum trebuie sa vi cu siringa ta si cu medicamentele tale. 2.6. Statul la coada e privit ca ceva normal. Am stat 2 ore la BCR Serban Voda, le-am facut sesizare si un pic de “circ”, i-am intrebat daca-si dau seama ca ceea ce fac e furt, furt de timp si normal ar fi sa ma pontez si sa fiu platit de banca…Angajatii radeau iar “pinguinii” de la coada ma priveau ca pe un ciudat. &&& 2.7. Daca ceri restul la taxi, spun ca nu au schimbat, daca vrei restul de la Mega Image trebuie sa te lupti sa-l culegi de pe sticla… daca lasi ciubuc prea putin, ti se bate obrazul… 2.8. Pana-n 1989 eram mintiti 2 ore/zi, la televizor! Acum suntem mintiti 24 de ore /zi… 2.9. Pana-n 1989, presedintele era laudat de patriarhul Romaniei, acum presedintele pupa mana patriarhului. Homosexualitatea e prezenta la cele mai inalte nivele…a pupa mana cuiva, este o optiune sexuala! 2.10 In ziua de azi, poti face o facultate si numai cu bani. Examenele de semestru sunt teste grila, iar subiectele sunt postate pe net cu 2 saptamani inainte!!! 2.11. Exploatarea resurselor naturale se face de catre privati, care dau statului Roman, intre 3-12% din valoare ! Protectia sociala are un alt sens … a-l aduce pe om la nivelul de inteligenta si sau cunoastere/percepere al ierbivorelor e factor de echilibru si liniste sociala. Eliminarea fizica a pensionarilor si celor asistati sogial e plus valoare, si trebuie facuta intr-un cadru legal! 2.12. Astazi se fac consolidari la tronsoane de cai de tranvai unde nu e cazul doar pentru a incasa “comisionul”. Toata clasa politica asteapta cutremurul ca pe D-zeu 2.13. Pana-n 1989 fiecare cetatean mergea in concediu, o data la mare si o data la munte. Azi doar 5% mai isi permit! 2.14. Pana-n 1989, banii obtinuti din exploatarea resurselor naturale, erau directionati catre protectia sociala, astazi sunt directionati catre protectia MAFIEI! 2.15. Apa plata e la fel de scumpa ca berea? 2.16. Cumparam Cola la acelasi pret cu laptele, daca nu mai scump. In loc sa ne hranim copiii ii otavim cu mana noastra! 2.17. Parizerul e facut din celuloza alimentara si prafuri extrem de toxice. Toate preparatele contin aditivi toxici ce permit absortia apei. Am ajuns sa cumparam apa la pret de sunca presata. Am ajuns sa ne cumparam propia moarte in rate! 2.18. Banii ce n-i se fura zi de zi, se intorc inapoi sub forma de imprumut. Cine are interes sa se opreasca jaful atata timp cat acesta genereaza dobanzi acelorasi hoti. Daca am incerca sa-i falimentam pe acesti criminali “economici”, ce fac profit otravindu-ne,cu acordul tacit al statului si de ce nu si al nostru, nu ne-ar ramane decat sa bem apa si sa mancam cartofi si paine…dar si atunci nu sunt sigur ca nu ne-ar otravi apa! Exista o vorba veche…SCAPA CINE POATE… eu unul va spun sincer ca SCAPA CINE SE TREZESTE! “Invadatorii” nu ne invadeaza pentru ca inca suntem prea multi! Capitolul 3. Specific Romanesc &&& 3.1. Numai in Romania platesti comision de consultare cont, facuta la bancomat. 3.2. Numai in Romania patesti comision cand retragi numerar de pe card 3.3. Numai in Romania termenele de prescriptie a amenzilor nu sunt respectate 3.4. Numai in Romania au fost date si inca se mai dau legi pentru o zi! 3.5. Branza e mai scumpa decat carnea 3.6. Nucile noastre mai scumpe decat nuca de cocos. 3.7. Laptele simplu mai scump decat laptele batut. 3.8. Portocalele mai ieftine decat merele. 3.9. Cartile sunt mai ieftine decat revistele. 3.10.Muzica buna e mai ieftina decat muzica proasta. 3.11.Maslinele umplute cu gogosar sunt mai ieftine decat maslinele umplute cu sambure. 3.12.Vinul este mai ieftin decat strugurii. 3.13.Pixul cu mina este mai ieftin decat mina de pix fara pix. 3.14.Ciupercile sunt mai scumpe ca si carnea de pui 3.15.Criminali au paza oficiala de stat, SPP, platita de cei impotriva carora au fost facute crimele. 3.16.Venitul minim si pensile sunt impozitate ( supuse taxarii) 3.17.Hotararile luate de popor prin referendum sunt apoi ignorate 3.18.Statul are o relatie sexuala cu cetateanul, regulandu-l in toate pozitiile posibile. Pozitia 89, in grup, e practicata de 20 de ani! |
|
|||
|
|||
![]()
aici ai dreptate andreicozia mare dreptate
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
...si ce MAI VINE! ! ! sunteti simpatici:)) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
E vorba in primul rand de pustiul sufletesc si mental pe care l-a lasat comunismul in sufletul oamenilor,e vorba de crimele pe care le-au facut comunistii,e vorba de faptul ca au fost atei si ANTIHRISTI.Despre asta e vorba. Ca nu ne mantuie diavolul care sustinea acest regim dictatorial,aceasta ciuma rosie ci ne mantuie Dumnezeu,Hristos care ne-a lasat ortodoxia pe care nenorocitii de comunisti nu au acceptat-o si mai mult au negat-o. |
|
|||
|
|||
![]()
Din nefericire pentru dumneata, comunismul este o utopie, și singurii adevărați "comuniști" vor fi cei din Împărăția lui Dumnezeu. Problema este că acolo se va ajunge din libera voință, urmare a invitației divine, și în nici un caz cu mecanisme de genul Marii Terori din Rusia. Sistemul economic comunist a fost demonstrat ca sortit falimentului, cu argumente economice, la câțiva ani după Revoluția din 1917.
|
|
|||
|
|||
![]()
PETRE TUTEA,CUGETARI MEMORABILE:
"Comunismul e cea mai mare aflare-în-treaba din istoria omenirii. Comunistii au vrut sa ne faca fericiti cu forta:ba, sa fiti fericiti, ca va ia mama dracului! Adica sa manînci bine, sa bei bine, sa dormi bine si la loc comanda! Ca sa constati ca e incapabil comunismul de guvernare, nu trebuie sa ai doctoratul în stiinte sociale. Orice bou vede ca nu e bun. El vede ca ma-sa rabda, nevasta rabda, copiii rabda... vede tot si totul pute. A te opune comunismului înseamna a apara puritatea Codului Penal. Comunistii nu trebuie tratati ca infractori de drept comun. Ca hotii de buzunare, ca tîlharii, ca violatorii de dame... Comunismul e imanentism absolut: el muta complet omul în lumea asta. Comunismul înseamna negatia omului total, ca omul total apartine la cele doua lumi:lumea trecatoare si lumea vesnica. Or, comunismul ancoreaza în dimensiunea lumii trecatoare si în felul asta nu e uman. Pentru ca daca îi spui unui om normal: ma, esti un animal rational muritor si dupa tine ramîn doar viermi si minerale - îti da cu bîta în cap! M-am gîndit sa scriu un pamflet anticomunist si m-am gîndit sa iau anticii si modernii, cei mai mari pamfletari pe care-i întîlnesc, si sa iau de acolo cele mai acidulate imagini sau figuri de stil. Si m-am gîndit ca e un travaliu odios, gratuit, nu face trei parale. Si am ajuns la o intuitie mult mai corecta pentru a defini orice miscare comunista. Iau un Cod Penal cu trihotomia, tripartita diviziune a infractiunilor: crime, delicte si contraventii. Definesc crimele pe rînd, delictele pe rînd si contraventiile pe rînd, si scriu dedesubt: comunismul e infractor la ordinea universala, naturala prezenta în acest integral Cod Penal. Ei sînt infractori, comunistii, nu sînt oameni politici. De altfel, Douglas, ministrul de externe al Americii, a dat o definitie a comunismului: exista în dreptul penal crime continue si crime continuate; comunismul e o crima continua. Comunistul stie ca e animal, stie ca e rational si stie ca e absolut muritor. Dar în felul asta, cu toata rationalitatea lui, între el si dihor nu e nici o deosebire. Comunismul, unde a triumfat, te beleste sistematic. Rusia a demonstrat - tehnic, practic si teoretic - nulitatea comunismului. Stalinismul e definitia comunismului. Unde nu e stalinism, dupa trei luni cad de la putere, ca nu sînt în stare sa dea nici... apa. Nu se poate impune comunismul decît cu bîta, cu parul! Nu se poate face economie în comunism si de catre comunisti. Astia nu sînt în stare sa conduca nici o comuna rurala. Încurca apele, înfunda fîntînile... Comunismul este un cancer social. Unde se instaleaza, ramîne pustiu. Comunistii sînt vacari: considera oamenii ca vacarii cirezile. Cum poti gîndi egalitatea absoluta - ca asa trebuie s-o gîndesti ca sa fii comunist - cînd nici nu iesi bine în strada si te-ntîlnesti cu ea, cu inegalitatea? Sistemele sociale trebuie definite finalist, prin ce urmaresc. Comunistii urmaresc egalitatea anarhica finala. Astia sînt comunistii - anarhisti! Prin finalitatea lui, marxismul nu e ostil anarhiei, pentru ca nu poti fi egalitar decît daca esti anarhic. Cînd se vorbeste de totalitarismul comunist e o contradictie în termeni. Totalitari nu pot fi decît oamenii care pleaca de la întreg la parte - dupa formula aristotelica. Or, comunistii, nu sînt totalitari. Dupa ce ma orientez? Dupa Manifestul comunist, care e evanghelia lor, evanghelia rosie. Acolo se spune ca idealul lor e o societate fara stat, fara clase, conceputa ca o asociere libera de indivizi. E incendiul anarhiei finale, sfîrsitul Manifestului, cum zice Kautki. Comunistii sînt anarhisti la finalitate." "Ceausescu n-avea masca de golan, ci masca de golan fioros. Nu mi-am închipuit ca un golan analfabet poate sa aiba o asemenea pofta de luxurie." |
|
|||
|
|||
![]()
Comunismul e cea mai mare nenorocire ce s-a abătut asupra țării noastre, mai ales perioada a doua, ceaușistă. Iar un lacheu al lui Ceaușescu nu poate fi decât un mizerabil.
Fără comunism astăzi România ar fi fost o țară dezvoltată, cu un mediu plăcut de trai, așa cum era înainte de 1945, cu o cultură înfloritoare, atât cea intelectuală cât și cea populară țărănească. Comunismul, o ideologie stupidă, plină de ură, violență și distrugere, a dus, prin crimele împotriva intelectualității și ale opozanților regimului, prin doctrina internaționalistă antinațională și prin cultul muncitorului și al luptei de clasă la decapitarea poporului român, la distrugerea elitei care menținea spiritul său și la distrugerea satului românesc cu spiritualitatea sa milenară. Așa-zisele realizări ale comuniștilor au constat în mutilarea pentru totdeauna a înfățișării României prin arhitectura sinistră și cu efect alienant, au constat în ruinarea economiei naționale (care ar fi continuat dacă regimul nu ar fi căzut) și în zombificarea populației, efectele văzându-se și aici pe forum. Trebuie să se știe că mârlănia, necinstea și prostia pe care le vedem azi în România erau inexistente înainte de comunism, ele sunt un produs al comunismului, în special al celui ceaușist. Ceaușescu, un dobitoc mârlan a transmis primitivismul său populației prin promovarea de care se bucura imaginea lui prin cultul personalității. Fără comunism economia României s-ar fi dezvoltat firesc, economia de piață ducând în cele din urmă la bunăstare și putere economică, așa cum vedem de pildă la Turcia, Finlanda sau chiar mai bine, ținând cont de hărnicia și inteligența românilor. Fără comunism România ar fi arâtat astăzi apropiat de țările din vest în aspectul așezărilor, fără blocurile și construcțiile industriale făcute fără cel mai elemntar simț estetic. Fără comunism aristocrația românească și-ar fi perpetuat tradițiile seculare, țăranii și-ar fi păstrat identitatea culturală iar orășenii ar fi fost civilizați și emancipați. Orașele României din secolul 19 și perioada de până la comunism erau agreabile sau foarte agreabile, fiind caracterizate ca și în vest de proporția dominantă a funcționarilor și intelectualilor, de mediul cultural cosmopolit, de ordine, curățenie și armonie socială. Comunismul a făcut ca nimic să nu mai meargă bine, ura să domine în societate, mizeria și grosolănia să fie atributul unei mari părți a populației. Comunismul a răscolit toată societatea și infrastructura țării transformând-o într-o uriașă colonie muncitorească cu aspect de pușcărie și cu oameni abrutizați, dezvoltarea firească a societății fiind retezată și înlocuită cu sistem monstruos. Comunismul e un virus distrugător, asemenea islamului și nazismului, o nebunie care afectează mințile unora ducând la distrugerea a tot ce e frumos și bun pe lume.
Cereți și vi se va da; căutați și veți afla; bateți și vi se va deschide. Că oricine cere ia, cel care caută află, și celui ce bate i se va deschide Last edited by Traditie1; 29.10.2010 at 08:30:26. |
|
|||
|
|||
![]()
Fraților mai tineri;în acest topic era vorba despre un poet contemporan foarte citit și o personalitate distinctă.
De ce oare atunci când spunem Păunescu toată lumea vorbește despre comnunism? Nu reușim să ne detașăm de imaginea reală sau falsă a unei perioade istorice raportând orice persaoană trecută de 5o de ani la acele vremuri? Mă așteptam ca în acest topic să se facă mai multe referiri la talentele promovate de el prin cenaclul Flacăra și la impactul acestuia asupra generației de atunci. Acei care au cunoscut muzica folc și au fost prezenți pe stadioane și în săli imense știu ce trăire unică și ce sentiment de libertate aveai când la concerte puteai să te manifești liber într-i societate în care libertatea lipsea.. Dați-mi un alt exemplu măcar asemănător și mă înclin în fața voartră iubiții mei! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Teodora Păunescu Tucă | Mihaela19 | Muzica Bisericeasca | 1 | 17.04.2012 23:29:02 |
OMUL NOU - OMUL VECHI | iosif | Pocainta | 32 | 12.04.2011 16:29:42 |
Poetul din gara Sinaia | Pelerinul | Generalitati | 102 | 21.02.2011 10:59:37 |
Adrian Fageteanu | achimovjan | Generalitati | 33 | 15.10.2008 14:10:09 |
Adrian | Adrian27 | Generalitati | 11 | 23.08.2007 14:46:07 |
|