![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Fragmente din
Șoferul și nevastă-sa
...... În autobuz vara e cald. iarna e frig. Drumul continuă, am început să obosim. Nene șoferule oprește, Să ne odihnim și noi să te odihnești și dumneata că n-o fi foc! Dar el nu mai aude,el conduce Și într-adevăr, conduce excepțional el e cel mai bun,stigăm toți. Dar ne e foame pentru că n-am oprit demult și-avem nevoie și noi de pâine,de apă de un răgaz. Probabil c-am început să-l enervăm cu mofturile noastre: setea,foamea,somnul. Geamurile autobuzului nu mai există demult, pe ele au sărit cei ce nu au mai putut suporta. Ușile au ruginit și nu se mai deschid și șoferul conduce autobuzul din ce în ce mai nervos. ..... Mai e puțin combustibil, Am intrat într-un fel de linie ferată după ce ni s-au spart caucuicurile și după ce șoferul a dărâmat cu lovituri de autobuz case și biserici, sate și orașe. Începem să coborâm și bineînțeles că viteza crește, nu mai e nimeni în autobuz, unii au murit, alții ne-am uscat de foame și de sete, alții au înghețat de frig. Muntele e tot mai departe. ... Și numai ei doi, șoferul și nevastă-sa, în cabina blindată se uită doar înainte, nu mai știu pe cine conduc și unde se duc și de ce tac toți pasagerii și de ce se merge cu viteza prăbușirii când excursia începuse atât de frumos către marele munte. scrisă în 1987 |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Teodora Păunescu Tucă | Mihaela19 | Muzica Bisericeasca | 1 | 17.04.2012 23:29:02 |
OMUL NOU - OMUL VECHI | iosif | Pocainta | 32 | 12.04.2011 16:29:42 |
Poetul din gara Sinaia | Pelerinul | Generalitati | 102 | 21.02.2011 10:59:37 |
Adrian Fageteanu | achimovjan | Generalitati | 33 | 15.10.2008 14:10:09 |
Adrian | Adrian27 | Generalitati | 11 | 23.08.2007 14:46:07 |
|