![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Se pare ca raul este o urmare a liberului arbitru daruit de Dumnezeu ingerilor si oamenilor. Avand liberul arbitru oamenii pot face alegeri, pot alege sa nu se apropie de Dumnezeu si astfel sa faca raul.
Liberul arbitru este cel mai important dar facut de Dumnezeu, adica dupa chipul lui Dumnezeu, ne-a facut asemanatori cu El. Fara liberul arbitru am fi niste animale sau roboti, care nu au constiinta si liberul arbitru. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Din cercetarile astro-fizicii cunoastem acum ,ca universul nu e un sediu al armoniei pure,si al miscarilor circulare perfecte, asa cum credeau filosofii antici si medievali,ci dimportiva e un loc al conflagratiei si ciocnirii fortuite,in care stele explodeaza, meteoriti se ciocnesc de planete, galaxii se ciocnesc unele in altele ! Iar scena de la nivelul macro se repeta motamot la nivelul micro,al existentei pamantene guvernata de intaplari variate, de la cele mai fericite, pana la neoorociri,diverse (boli surprinzatoare si mortale, cancere, accidente de masina, pierderea celor dragi...etc !) Ce folos a avut Dumnezeu sau ce ratiune suficienta sa scoata din buzunar la un oment dat omul si liberul arbitru ?! Nu era mai bine, sa fi stat Dumnezeu bine-mersi o sfera de perfectiune imuabila, si eterna fara acest spectacol ?! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Bunul Dumnezeu, din iubire, a creat pe ingeri si pe oameni. Adica a creat pe cineva dupa chipul si asemanarea Sa. Chiar daca noi nu ne dam seama, e ceva extraordinar sa fii om. Chiar daca stia ca o sa cada, l-a creat pe om pentru ca unii sa ajunga asemenea Sa, in Rai. Cum ti-am scris, fara liberul arbitru nu aveam cum sa ajungem asemenea Sa, am fi fost ca si animalele. Dupa cum vedem, din iubire a facut Dumnezeu pe oameni, ca unii sa poata avea fericirea sa fie alaturi de Dumnezeu. Daca te referi la necazurile lumesti, omul se apropie de Dumnezeu doar cand e la necaz. Cum spun si sfintii, doar prin suferinta crestem spiritual, nu se poate altfel. Nu stii povestea cu un calugar care se plangea ca l-a uitat Dumnezeu, pentru ca nu-i mai da nicio incercare sau necaz? Doar cei ce uita de faptul ca vom muri spun ca de ce a murit cutare. Pai nu murim toti, unii mai repede, altii mai tarziu, nimeni n-a semnat un contract cand s-a nascut ca va trai pana la 90 de ani. Dumnezeu nu face raul, dar ingaduie ca ingerii si oamenii sa-si manifeste liberul arbitru. In schimb nimic nu se intampla la intamplare, moare cine trebuia sa moara. |
|
|||
|
|||
![]()
"Nucleul iubirii este sacrificiul și suferința. Adevărul poartă o cunună de spini." - Sf. Faustina Kowalska
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
De ce se face botezul prin afundare in apa?O incercare de argumentare biologica | mihailt | Generalitati | 2 | 02.07.2010 12:24:21 |
Credinta imi este pusa la incercare | izotaurel | Din Vechiul Testament | 132 | 02.06.2010 15:16:44 |
De ce alege omul raul? | Mikhael | Generalitati | 16 | 12.01.2008 21:56:45 |
|