Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.11.2010, 23:35:50
credo 325 credo 325 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 05.10.2010
Arrow pt erethorn

erethorn, de cinism sunt satula. l-am parcaticat si eu cu oarecare succes o vreme.sunt oarecum imuna astazi la el. nu stiu unde ai vazut tu ca am afirmat ca imi repugna sexul. exista anumite reguli pe care trebuie macar sa incerci sa le respecti daca mergi pe drumul asta. regulile astea evident ca nu le-am facut eu ci sfinti parinti si evident ca nu incerc sa le urmez dupa capul meu ci sub indrumarea duhovnicului. cel mai usor lucru pe lumea asta, daca esti istet, citit si deprimat e sa fii cinic. cel mai greu e, evident, sa nu fii cinic.
Reply With Quote
Vechi 04.11.2010, 23:44:27
Junior Member

Lightbulb la fel

am priceput vreti-ul ala de la sfarsit cu vreo cateva puncte dupa. imi asum faptul ca pot sa par o incuiata. fiecare e liber sa creada ce vrea. daca se va folosi cineva m-as bucura, daca nu, oricum nu conteaza.
Reply With Quote
Vechi 05.11.2010, 00:04:41
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de credo 325 Vezi mesajul
nu stiu unde ai vazut tu ca am afirmat ca imi repugna sexul.
In postarea dumneavoastra. Atunci cand cineva utilizeaza expresia "sexul nu trebuie sa fie o tortura", din insasi asocierea de termeni (chiar daca in cadrul unei negatii) se pot trage cu usurinta niste concluzii.

Poate ca cinismul nu-i cea mai buna arma pentru a contracara habotnicia, dar asta e, folosim si noi ce avem. Mai ales ca am convingerea ferma ca sustineti public un punct de vedere profund daunator pentru Biserica.
Reply With Quote
Vechi 05.11.2010, 00:18:05
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
In postarea dumneavoastra. Atunci cand cineva utilizeaza expresia "sexul nu trebuie sa fie o tortura", din insasi asocierea de termeni (chiar daca in cadrul unei negatii) se pot trage cu usurinta niste concluzii.

Poate ca cinismul nu-i cea mai buna arma pentru a contracara habotnicia, dar asta e, folosim si noi ce avem. Mai ales ca am convingerea ferma ca sustineti public un punct de vedere profund daunator pentru Biserica.
Tu si Mihnea Dragomir nu sunteti ortodocsi, cred ca ar trebui sa va tineti parerile pentru cei din aceeasi confesiune cu voi.

Relatiile intre sotii crestini sunt expuse foarte clar in Ridicarea casatoriei la inaltimea de taina a par. Arsenie Boca.

(si stati linistiti nu va obliga nimeni sa renuntati la nici o placere. Dar nici nu este necesar sa le justificati si sa cereti aprobare!.. fiecare cu alegerile lui)
Reply With Quote
Vechi 06.11.2010, 21:32:16
Junior Member

Post raspuns

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul

asociatia de termeni este o speculatie ieftina, va apartine in totalitate si nu ma obosesc sa o comentez. cat despre celalalt aspect, eu sustin viziunea sfintilor parinti precum sfantul Nicodim Aghioratul. sf. Ioan Gura de Aur, sf. Vasile cel Mare si altii, mai nou si mai aproape parintele Ilarion Argatu, parintele Arsenie Boca sau parintele Ilie Cleopa care vorbeste clar despre taina cununiei si pregatirea pentru aceasta, si in general toata patristica veche sau noua. apoi daca sfintii parinti sunt habotnici si sustin un punct de vedere daunator pentru biserica .......... ce ziceti, "punem botul" sau facem noi o noua lege? nimic din ce am sustinut la topicul acesta nu e de la mine pentru ca nu ma ghidez dupa ce mi se pare mie dimineata cand ma trezesc. nu am incredere in judecata mea, duhovniceste vorbind. incercati sa va procurati " Despre casatorie" a parintelui Ilarion Argatu sau "Ridicarea casatoriei la inaltimea de Taina" a parintelui Arsenie Boca asta ca sa nu intram in canoane si patristica ca-s mai greu de parcurs.

http://www.orthodoxphotos.com/books/LFC/casatorie.shtml
Reply With Quote
Vechi 06.11.2010, 21:53:39
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Doamna, fiecare are dreptul sa se ghideze dupa cine vrea el; daca se ghideaza dupa ce a scris un sfant, sau dupa sfatul duhovnicului, cu atat mai bine.

DAR

Sa nu prezentam aceste puncte de vedere ca fiind absolute si general valabile. Absolut este doar ceea ce stabileste Biserica ca adevar de credinta, sau dogma. Parerile Parintelui Arsenie Boca nu sunt dogme, si Parintele nu are caderea sa stabileasca ce este pacat si ce nu.

Parintele spunea ca femeia nu trebuie sa poarte pantaloni. Acum spuneti-mi, este pacat sa poarte femeia pantaloni ? Trebuie marturisit la spovedanie ?

Am sa va raspund tot eu: este pacat, daca duhovnicul (sau directorul spiritual, cum ii spunem noi, catolicii) ti-a interzis sa porti; dar nu pentru ca ai purtat, ci pentru ca ai trecut peste vorba duhovnicului.

Tot asa si cu relatiile sexuale - fiecare este liber sa se "tina" cum spuneti dumneavoastra, sa faca sex doar de doua ori pe saptamana (maxim, si niciodata in posturi). Ca orice forma de post, aceasta poate fi placuta lui Dumnezeu, sau neplacuta (daca se face din mandrie sau da prilej de mandrie), dar nu poate fi impusa sau predicata ca fiind obligatorie, sau necesara pentru mantuire.
Reply With Quote
Vechi 07.11.2010, 07:28:25
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Adevarul absolut se afla doar la Dumnezeu...

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Biserica ortodoxa marturiseste ca impreunarea din casatorie este foarte curata! mihailt Nunta 23 02.11.2010 21:03:03
permis biometric cosmin95 Generalitati 8 30.08.2009 16:11:12