![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
erethorn, de cinism sunt satula. l-am parcaticat si eu cu oarecare succes o vreme.sunt oarecum imuna astazi la el. nu stiu unde ai vazut tu ca am afirmat ca imi repugna sexul. exista anumite reguli pe care trebuie macar sa incerci sa le respecti daca mergi pe drumul asta. regulile astea evident ca nu le-am facut eu ci sfinti parinti si evident ca nu incerc sa le urmez dupa capul meu ci sub indrumarea duhovnicului. cel mai usor lucru pe lumea asta, daca esti istet, citit si deprimat e sa fii cinic. cel mai greu e, evident, sa nu fii cinic.
|
|
|||
|
|||
![]()
am priceput vreti-ul ala de la sfarsit cu vreo cateva puncte dupa. imi asum faptul ca pot sa par o incuiata. fiecare e liber sa creada ce vrea. daca se va folosi cineva m-as bucura, daca nu, oricum nu conteaza.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Poate ca cinismul nu-i cea mai buna arma pentru a contracara habotnicia, dar asta e, folosim si noi ce avem. Mai ales ca am convingerea ferma ca sustineti public un punct de vedere profund daunator pentru Biserica. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Relatiile intre sotii crestini sunt expuse foarte clar in Ridicarea casatoriei la inaltimea de taina a par. Arsenie Boca. (si stati linistiti nu va obliga nimeni sa renuntati la nici o placere. Dar nici nu este necesar sa le justificati si sa cereti aprobare!.. fiecare cu alegerile lui) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://www.orthodoxphotos.com/books/LFC/casatorie.shtml |
|
|||
|
|||
![]()
Doamna, fiecare are dreptul sa se ghideze dupa cine vrea el; daca se ghideaza dupa ce a scris un sfant, sau dupa sfatul duhovnicului, cu atat mai bine.
DAR Sa nu prezentam aceste puncte de vedere ca fiind absolute si general valabile. Absolut este doar ceea ce stabileste Biserica ca adevar de credinta, sau dogma. Parerile Parintelui Arsenie Boca nu sunt dogme, si Parintele nu are caderea sa stabileasca ce este pacat si ce nu. Parintele spunea ca femeia nu trebuie sa poarte pantaloni. Acum spuneti-mi, este pacat sa poarte femeia pantaloni ? Trebuie marturisit la spovedanie ? Am sa va raspund tot eu: este pacat, daca duhovnicul (sau directorul spiritual, cum ii spunem noi, catolicii) ti-a interzis sa porti; dar nu pentru ca ai purtat, ci pentru ca ai trecut peste vorba duhovnicului. Tot asa si cu relatiile sexuale - fiecare este liber sa se "tina" cum spuneti dumneavoastra, sa faca sex doar de doua ori pe saptamana (maxim, si niciodata in posturi). Ca orice forma de post, aceasta poate fi placuta lui Dumnezeu, sau neplacuta (daca se face din mandrie sau da prilej de mandrie), dar nu poate fi impusa sau predicata ca fiind obligatorie, sau necesara pentru mantuire. |
|
||||
|
||||
![]()
Adevarul absolut se afla doar la Dumnezeu...
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Biserica ortodoxa marturiseste ca impreunarea din casatorie este foarte curata! | mihailt | Nunta | 23 | 02.11.2010 21:03:03 |
permis biometric | cosmin95 | Generalitati | 8 | 30.08.2009 16:11:12 |
|