![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Bun subiectul pentru ca tot se bate moneda pe ecumenism. Se poate concepe un ecumenism al faptelor, asa cum bine spune Mihnea, un ecumenism al iubirii si un ecumenism al credintei. Ultimul nu cred ca mai e posibil pentru ca ar presupune o doctrina unica, o biserica unica, o contopire a tuturor intr-un soi de new-age-ism de nuanta crestina. Nu cred asa ceva si pentru ca este profetit si in Biblie ca vor exista pana la sfarsit trei mari categorii de credinciosi: oi, oite si mielusei. Dar se poate realiza, n-as spune ecumenism, ci comunitate de crestini uniti, nu in dogme, ci in actiuni comune si, mai ales, in iubire. Atat si nimic mai mult, decat daca, binenteles, Dumnezeu intervine si face o minune ca sa ne uneasca. Dar noi crestinii am putea trai in buna intelegere intre noi, sa nu ne mai jignim reciproc, sa nu umblam sa castigam adepti dintre noi si sa ne respectam reciproc. Concluzia: pot sta linistiti antiecumenistii ca nu se va realiza nici o unire sau schimbare de dogme pana la sfarsitul sfarsitului. Nici macar intre catolici si ortodocsi. Pericolul vine doar de la Marea Judecata unde se poate sa avem mari si neplacute surprize, mai ales cei ce se cred unici, autentici si ultra- super-para doxis. Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Basarabia e Romania-mars pt unire | antiecumenism | Generalitati | 3 | 20.10.2012 01:07:38 |
| O declaratie de bun simt.Romania-R Moldova-o unire necesara | iulyaan | Generalitati | 70 | 30.07.2011 17:23:54 |
| Doua carti de mare interes duhovnicesc | strajeru | Resurse ortodoxe on-line | 1 | 28.11.2010 10:38:54 |
| Are voie si interes BOR sa se dezvolte in diaspora? | sophia | Biserica Ortodoxa Romana | 6 | 07.05.2009 19:15:08 |
| Saptamana de unitate crestina | vladsergiu | Generalitati | 83 | 25.01.2009 02:44:39 |
|
|